League of Legends: Wild Rift vyhrává iPhone Game of the Year

Praha, 6. prosince 2021 – Společnost Apple ocenila nejlepší hry a aplikace roku 2021 během udílení výroční ceny Apple App Store Awards. Mezi vítězi byla i mobilní verze League of Legends s podtitulem Wild Rift.

Obsah obrázku text, jezdit

Popis byl vytvořen automaticky

Od svého uvedení na konci roku 2020 se hra League of Legends: Wild Rift stala velmi populární po celém světě. Nejenom fanoušci originálního MOBA titulu se tak mohli se svými oblíbenými šampiony setkávat i na svých mobilních telefonech. Hráči se tam mohou ujmout například role Jinx či Vi, které znají z populárního seriálu Arcane. Oceněním v anketě Apple App Store Awards si hra LoL: Wild Rift připisuje další letošní úspěch. Již dříve si totiž odnesla dvě ceny z Google Play Best of 2021, konkrétně zvítězila v kategoriích Best Competitive a Best for Tablets.

Populární i v Česku

Herní vývojář Riot Games v rámci hry LoL: Wild Rift zaměřuje i na české hráče. V letošním roce oficiálně podpořil Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách, které se na konci listopadu odehrálo v Brně. Z vítězství v premiérovém ročníku MČR ve hře Wild Rift se nakonec radoval tým IMPORTant Players, který si odnesl největší část z celkové dotace 150 000 Kč. Právě díky podpoře Riot Games se turnaj stal nejlépe ohodnocenou soutěží v mobilních hrách v historii českého esportu. 

O Riot Games

Společnost Riot Games byla založena v roce 2006 s cílem vyvíjet, publikovat a podporovat hry, které budou nejúspěšnější na světě v zaměření se na hráče. V roce 2009 vydal Riot svůj debutový titul League of Legends, kterému se dostalo světového ohlasu. Hra se stala nejhranější PC hrou na světě a klíčovým motorem pro explozivní růst esportů 

Jak League of Legends vstoupila do své druhé dekády, pokračuje Riot v jejím vývoji a přináší hráčům nové zážitky v podobě titulů Teamfight Tactics, Legends of Runeterra, VALORANT, League of Legends: Wild Rift a několika dalšími, na kterých pracuje. Riot také buduje svět Runeterra prostřednictvím multimediálních projektů, které zahrnují hudbu, komiksy, deskové hry a připravovanou animovanou sérií Arcane.

Společnost Riot, kterou založili Brandon Beck a Marc Merrill, vede generální ředitel Nicol Laurent, má ústředí v Los Angeles v Kalifornii a má více než 3000 Rioterů ve více než 20 pobočkách po celém světě.