Moravskoslezské pobočky sítě MOJE AMBULANCE jsou připraveny na zvýšený zájem o očkování proti covidu-19

Praha 6. prosince 2021 – Moravskoslezské pobočky sítě zdravotnických zařízení MOJE AMBULANCE zaznamenávají zvýšený počet zájemců o vakcínu proti covidu-19. V očkovacích aktivitách proto budou nadále pokračovat všechny její velké pobočky, ale také dvě menší ordinace v kraji. Možnost vakcinace je otevřena každému, tedy nejen stávajícím klientům MOJE AMBULANCE, podmínkou je pouze zarezervování termínu přes systém Reservatic. 

Základní i posilující dávky vakcíny proti onemocnění covid-19 obyvatelům Moravskoslezského kraje nabízí velké pobočky MOJE AMBULANCE ve Frýdku-Místku, v Havířově, Karviné, Opavě, v centru Ostravy a Ostravě-Porubě, z menších poboček pak ordinace v Ostravě-Petřkovicích
a Ostravě-Porubě II. Zatímco ve velkých pobočkách je k dispozici vakcína společnosti Pfizer, menší pobočky očkují také přípravky výrobců Moderna a Johnson & Johnson.

Zájem o očkování je nyní mimořádně vysoký mimo jiné z důvodu zkrácení doby pro podání posilující dávky, k níž jsou očkovaní standardně vyzýváni prostřednictvím SMS. „Abychom byli schopni zajistit veškerou standardní péči, jejíž poskytování je naším hlavním úkolem, a zároveň mohli vyjít vstříc všem zájemcům o očkování, je nezbytné zamluvit si jeho pevný termín a čas, a to výhradně přes rezervační systém Reservatic,“ zdůrazňuje MUDr. Karel Lukeš, předseda představenstva sítě praktických lékařů MOJE AMBULANCE. Odhaduje také, že zvýšený zájem o vakcínu proti covidu-19 potrvá přibližně do února.

Vakcínu proti onemocnění covid-19 začala síť MOJE AMBULANCE nabízet veřejnosti začátkem roku 2021, tedy bezprostředně po uvolnění vakcín pro podání praktickými lékaři, a to na všech
30 pobočkách. V období od ledna do konce listopadu vyočkovali v Moravskoslezském kraji celkem 21 516 dávek, tedy průměrně 3 586 dávek na jednu pobočku. Nejvíce jich bylo podáno v Ostravě-Porubě (celkem 4 916 dávek), Havířově (4 399 dávek) a Frýdku-Místku (4 261), nejméně v centru Ostravy (1 846 dávek). 

Přibližně 40 % zájemců o očkování tvoří klienti MOJE AMBULANCE, 60 % přichází „zvenčí“, tedy pouze na základě rezervace v systému Reservatic.

MOJE AMBULANCE je moderní lékařské zařízení, které poskytuje služby praktických lékařů pro dospělé napříč celou republikou. V současné době společnost provozuje 30 poboček
v 19 městech České republiky a stará se o téměř 200 000 klientů.