Atos se připojuje k Evropské alianci pro průmyslová data, edge computing a cloud

Nabízí své technologické schopnosti k posílení evropské konkurenceschopnosti

Praha, Paříž, 21. prosince 2021 Společnost Atos se stala členem Evropské aliance pro průmyslová data, edge computing a cloud, kterou v prosinci oficiálně založila Evropská komise na základě výzvy 27 generálních ředitelů evropských firem. Aliance si klade za cíl posílit a odlišit evropskou nabídku cloudových technologií a využít příležitost k vybudování globální konkurenceschopnosti v oblasti edge computingu s cílem získat pro Evropu vedoucí postavení v globální datově orientované ekonomice. Společnost Atos se podílela na vzniku Evropského plánu technologií a investic, který byl v květnu předložen Evropské komisi. 

„Jsme hrdí na to, že se můžeme připojit k Evropské alianci pro průmyslová data, edge a cloud a být mezi jejími prvními členy. Založení aliance představuje významnou příležitost k posílení spolupráce mezi uživateli a poskytovateli technologií, k podpoře evropské cloudové a edge infrastruktury a k vytvoření nové tržní dynamiky prostřednictvím sdílení dat, datových prostorů, digitálních datových platforem, a především služeb s přidanou hodnotou pro evropské občany. Jako lídr v oblasti bezpečných a dekarbonizovaných digitálních technologií jednoznačně spatřujeme naše technologické priority pro příští roky v cloudu a edge, digitální bezpečnosti a dekarbonizaci,“ říká Pierre Barnabé, prozatímní generální spoluředitel, ředitel pro velká data a bezpečnost a ředitel pro oblast průmyslové výroby společnosti Atos

Atos se aktivně podílí na utváření evropského ekosystému okolo cloudu a dat prostřednictvím členství ve správních radách organizací Gaia-X, IDSA, BDVA a FIWARE. Atos také významně přispívá k budování „ekosystému cloud-edge“ prostřednictvím různých evropských projektů, jako jsou tzv. významné projekty společného evropského zájmu (IPCEI), Horizon Europe nebo Evropský obranný fond (EDF).

Suverénní kontinuum cloud-edge představuje pro společnost Atos klíčovou oblast rozvoje. Uvedla proto „Atos OneCloud Sovereign Shield“ – soubor řešení, metodik a provozních cloudových služeb na podporu potřeb digitální suverenity průmyslových odvětví a vlád po celém světě. V této souvislosti společnost Atos nedávno oznámila společnou suverénní nabídku ve spolupráci se společností OVHcloud ve Francii a mezinárodní suverénní cloudovou platformu ve spolupráci se společností Dassault Systèmes.

***

O Atos

Atos je globálním lídrem v digitální transformaci se 107 000 zaměstnanci a s ročním obratem ve výši více než 11 miliard EUR. Skupina, která je evropskou jedničkou v oblasti kybernetické bezpečnosti, poskytování cloudových služeb a výpočetní techniky s vysokým výkonem, poskytuje end-to-end řešení na míru pro všechna průmyslová odvětví v 71 zemích. Společnost Atos, průkopník v oblasti dekarbonizačních služeb a produktů, se zavázala poskytovat svým zákazníkům bezpečná a dekarbonizovaná digitální řešení. Atos působí pod značkami Atos a Atos|Syntel. Atos je SE (Societas Europaea), kótovaná na Euronext Paris a zahrnutá v akciových indexech CAC 40 ESG a Next 20 v Paříži.

Cílem společnosti Atos je napomáhat ve vytváření budoucnosti informačních technologií. Svými odbornými znalostmi a službami podporuje rozvoj vědomostí, vzdělávání a výzkumu multikulturním přístupem a přispívá k rozvoji vědeckotechnické excelence. Atos na celém světě umožňuje svým zákazníkům a zaměstnancům, jakož i členům společností, aby žili, pracovali a rozvíjeli se udržitelně v bezpečném informačním prostoru.

O Atos Česká republika

Atos působí na českém trhu od 1. září 2011 v návaznosti na provedenou akvizici společnosti Siemens IT Solutions and Services, s.r.o. Má více než 300 zaměstnanců ve čtyřech pobočkách napříč republikou a v roce 2020 vygeneroval tržby v objemu 63 milionů EUR.