Reagujeme na vládou dnes oznámená opatření, která se velmi citelně dotknou hotelů, restaurací a dalších pořadatelů silvestrovských oslav. V našem portfoliu máme zhruba čtyři tisíce restauračních zařízení, dennodenně jsme s nimi v kontaktu a snažíme se jim pomáhat.
„Nezpochybňujeme závažnost současné epidemické situace, opatření opět ale přicházejí překotně a pro restauratéry na poslední chvíli. Z předchozích vyjádření nové vlády to nejprve vypadalo, že by Silvestr mohl proběhnout v relativně běžném režimu, samozřejmě při dodržování nezbytných hygienických opatření. Opak je ale pravdou. Některým provozovatelům se nevyplatí ani otevřít a už nyní sčítají další ztráty. Řada z nich už nemá žádné rezervy, nemají kde brát. V případě silvestrovských večírků představuje komplikaci nejen omezení celkového počtu účastníků na 50, ale i omezení počtu osob u jednoho stolu. Do restaurací chodilo během posledních čtyřech týdnů zhruba o dvacet procent hostů méně než v roce 2019, tržby podnikům poklesly v průměru o 8 procent. Na Silvestra lze bohužel očekávat další výrazný propad.“
O Storyous
Společnost Storyous vytváří komplexní restaurační systém, který zjednodušuje každodenní úkony spojené s gastronomickým provozem. Digitalizuje a automatizuje procesy díky propojení s dodavateli nebo účetními a hotelovými systémy. Aktuálně zpracovává 18 procent obratu v české gastronomii. Od konce roku 2020 je součástí globální fintechové společnosti SaltPay, díky které Storyous postupně rozšiřuje své portfolio služeb a zároveň geograficky expanduje. Produkty firmy jsou dostupné například také na Slovensku, v Polsku, Španělsku, Maďarsku, Chorvatsku a na Islandu. Více informací naleznete na webových stránkách Storyous a také na Facebooku, LinkedInu nebo Instagramu společnosti.