Geosan Development: Loňský rok přinesl nové trendy – byty pro děti či nákupy bez předem daného účelu využití

Pandemie koronaviru, hrozící zpřísnění podmínek pro hypoteční úvěry i obavy z rostoucí inflace v loňském roce způsobily ještě větší zájem o nemovitosti, jejichž ceny dlouhodobě rostou, a to i nad očekávání developerů. Celková nejistota na trhu způsobila ještě větší poptávku po realitách, které představují formu bezpečného uložení finančních prostředků. To se projevuje i v nových trendech zákaznického chování a účelech nákupu, které na svých projektech sleduje Geosan Development, tuzemský developer rezidenčních nemovitostí.

 „Čistě na investici jde podle našich interních statistik asi 30 % nemovitostí, přičemž přibývá případů, kdy si investoři kupují více než jeden byt najednou. Ovšem většina našich klientů, kterou z 90 % tvoří Češi, má stále zájem o koupi bytu či pozemku za účelem vlastního bydlení. Stále častěji zákazníci kupují nemovitost pro své dospívající děti, anebo ji pořizují bez předem jasné představy, co s ní po dokončení výstavby udělají. Obojí považujeme za současný trend rezidenčního trhu, na kterém je bytů dlouhodobě nedostatek a jejich hodnota stoupá v čase. Velký zájem registrujeme také u komerčních prostor, které jsou součástí našich nových rezidenčních projektů. Ty se obvykle prodají jako první,“ komentuje Petr Beneš, ředitel společnosti Geosan Development.

Geosan Development v loňském roce dosáhl mimořádných výsledků: doprodal 62 z celkem 108 pozemků v obci Choťánky ve Středočeském kraji určených pro individuální výstavbu rodinných domů a nezaostával ani v prodeji bytů v Praze. V Rezidenci Neklanka zkolaudoval a kompletně vyprodal 1. fázi, na kterou navázala výstavba druhé etapy. Aktuálně v ní našlo své majitele již 85 % bytů. Úspěšně si vedla také Rezidence Radimova Břevnov. Ještě před zahájením výstavby se zde prodalo 54 jednotek, takže v současnosti v nabídce zbývá posledních 14 volných bytů.

Významným nástrojem, který se na letošních úspěšných prodejích také podílel, je vylepšené prodejní centrum. Nový moderní showroom je doplněn o interaktivní aplikaci, která umožňuje prozkoumat jednotlivě byty i danou lokalitu z různých úhlů a pohledů či si prohlédnout občanskou vybavenost v okolí. V případě břevnovského projektu je navíc k dispozici i virtuální prohlídka bytů s využitím 3D brýlí.

V současnosti Geosan Development plánuje spuštění prodeje cca 300 bytů ve dvou nových pražských projektech – oba jsou prozatím v přípravné fázi. Kromě toho v prvním čtvrtletí příštího roku zahájí výstavbu Rezidence Radimova Břevnov v Praze 6, která ve třech bytových domech nabídne dohromady 68 bytů. Aktuálně se také dokončuje zasíťování a výstavba komunikací na pozemcích v Choťánkách. Ty by měly být předány majitelům již začátkem nového roku. 

www.geosan-development.cz

Společnost Geosan Development působí na českém trhu rezidenčních nemovitostí více než 20 let. Od svého založení v roce 1998 již dokončila 21 novostaveb s celkem 2 300 byty. Mezi její aktuální projekty patří druhá fáze Rezidence Neklanka na rozhraní pražského Smíchova a Radlic a Rezidence Radimova Břevnov v exkluzivní lokalitě poblíž parku Kajetánka. V různých stupních přípravy má další projekty s cca 1 000 bytů v atraktivních lokalitách širšího centra Prahy. Vedle toho působí také v regionech: v Choťánkách u Poděbrad realizuje přípravu stavebních parcel pro individuální výstavbu rodinných domů. V říjnu 2018 navíc společnost rozšířila spektrum svého podnikání o kancelářské nemovitosti, když koupila administrativní komplex Nagano Park v Praze 3 s celkovou plochou 26 000 metrů čtverečních.