Globální flotila strojů Bell 429 překonala půl milionu nalétaných hodin

Fort Worth, Texas (6.ledna 2022) – Hned počátkem letošního roku dosáhla společnost Bell významného milníku – její globální flotila vrtulníků Bell 429 překročila hranici 500 000 nalétaných hodin. Stroje Bell 429 neustále prokazují svou všestrannost v rámci nejrůznějších misí – ať už se jedná o záchranné letecké operace, zajištění národní bezpečnosti nebo o korporátní účely. K dnešnímu dni jich je v provozu přes 400 a svým provozovatelům nabízejí velké kabiny, intuitivní displeje a vynikající výkon.

Na tuto dvoumotorovou platformu spoléhají orgány činné v trestním řízení i pátrací a záchranné organizace, jako je například švédská národní policie, newyorské policejní oddělení, kanadská pobřežní stráž, záchranný tým Air Zermatt ze švýcarských Alp a mnoho dalších. Z hlediska výhod pro firemní cestování nabízí stroj snadné a plynulé ovládání a disponuje dostatečně prostornou kabinou pro efektivní obchodní cesty nebo osobní požitek. Kuwait International Aircraft Leasing si nedávno vybrala vrtulníky Bell 429, aby jimi posílila pohotovostní kapacitu kuvajtského ministerstva zdravotnictví. Dále 429 vstoupila do služby jako hlavní stroj policie Nového Jižního Walesu a rovněž doputovala pro firemní účely do Kambodži. 

Na loňském veletrhu European Rotors 2021 Bell předvedl demonstrátor Bell 429 ESG, který poslouží k posílení veřejné bezpečnosti. Ten také nedávno získal certifikaci od Agentury Evropské unie pro bezpečnost letectví (EASA). V roce 2021 byl Bell 429 opět vyhlášen nejoblíbenějším strojem v kategorii lehkých dvoumotorových vrtulníků podle průzkumu časopisu Business Jet Traveler.

Bell 429 je vysoce propracovaná a světově uznávaná platforma, která ve své třídě vyniká jako bezkonkurenční řešení schopné plnit složité mise. Nejnovější milník globální flotily v podobě půl milionu nalétaných hodin potvrzuje její skvělé výsledky a upevňuje pozici 429 coby vrtulníku oblíbeného na celém světě.

###

O společnosti Bell 

Myslíme nad rámec toho, co děláme. Již více než 85 let měníme zážitek z létání a toho, kam až se můžeme dostat. Byli jsme prvními, kdo prolomil hranici zvuku a kdo získal certifikaci pro komerční vrtulník. Byli jsme na palubě první lunární mise NASA a uvedli jsme na trh pokročilý systém s překlopnými rotory. Dnes definujeme pokročilou leteckou mobilitu a nastavujeme její standardy. Kromě centrály ve Fort Worth v americkém Texasu působíme jako dceřiná společnost Textron Inc. v dalších strategických lokalitách po celém světě. Díky tomu, že více než čtvrtina našich kolegů sloužila v armádě, je naší vášní pomáhat právě armádě plnit její mise. Naše průlomové inovace přinášejí zákazníkům výjimečné zážitky. Efektivně, spolehlivě a v první řadě bezpečně.

O společnosti Textron

Textron Inc. je multioborová společnost, která využívá svou globální síť leteckých, obranných, průmyslových a finančních podniků k tomu, aby zákazníkům poskytovala inovativní řešení a služby. Textron je známý po celém světě díky svým silným značkám, jako jsou Bell, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Arctic Cat, Textron Systems a TRU Simulation + Training. Další informace naleznete na adrese: www.textron.com.

Některá prohlášení v této tiskové zprávě jsou plánovaná prohlášení, které mohou obsahovat výnosy a tržby nebo popisovat strategie, cíle, výhledy apod. Toto prohlášení se vztahuje pouze k datu, kdy bylo vydáno, a naší povinností není jej v budoucnosti aktualizovat či revidovat. Tato tvrzení podléhají známým a neznámým rizikům, nejistotám a dalším faktorům, které mohou způsobit, že se naše skutečné výsledky budou významně lišit od těch, které jsou v těchto výhledových prohlášeních uvedeny, včetně mimo jiné efektivnosti investic do výzkumu a vývoje nových produktů, případně neočekávaných výdajů nebo zpoždění v souvislosti se uváděním významných nových produktů nebo programů. Dále mezi tyto okolnosti patří změna priorit nebo snížení výdajů na obranu vlády USA, včetně těch, které se týkají vojenských operací v zahraničí; změny celosvětových ekonomických nebo politických podmínek, které ovlivňují poptávku po našich produktech, úrokové sazby nebo směnné kurzy; naše schopnost fungovat podle očekávání a kontrolovat náklady na základě smluv s vládou USA; kompetence vlády USA jednostranně upravovat nebo ukončovat své smlouvy s námi podle potřeb vlády USA nebo pro naše neplnění, měnit platné zásady zadávání veřejných zakázek a účetnictví nebo za určitých okolností zadržovat platby nebo nás pozastavit nebo vyloučit jako dodavatele způsobilého k získání budoucích zakázek; změny v prioritách financování zahraničního vojenského sektoru nebo rozpočtová omezení a rozhodnutí anebo změny vládních nařízení nebo politik týkajících se vývozu a dovozu vojenských a komerčních produktů; a problémy s výkonem u klíčových dodavatelů, subdodavatelů nebo obchodních partnerů.