realme je nejrychleji rostoucí značkou androidových telefonů s podporou 5G sítě

Praha, Česká republika, 6. ledna 2022 – realme, pátá největší značka smartphonů s operačním systémem Android, stále posiluje v segmentu přístrojů s podporou 5G. Podle nejnovějších dat od renomované analytické společnosti Counterpoint Research bylo realme ve třetím kvartále celosvětově nejrychleji rostoucí značkou chytrých 5G androidových telefonů s výrazným růstem v Evropě, Číně a Indii. Prodej modelů realme s podporou sítí páté generace meziročně vzrostl o 831 %, čímž firma zastínila Xiaomi a Samsung.

IMG_256

Zpráva o úspěchu realme na trhu 5G telefonů dodává ještě větší váhu informaci o vstupu firmy do prémiového segmentu chytrých telefonů. Je to jen 48 hodin, co realme odhalilo parametry své první prémiové vlajkové lodi realme GT 2 Pro. Fanoušci se mohou těšit na nejnovější procesor Qualcomm Snapdragon 5G a první ekologický polymerový smartphone na světě, na jehož návrhu spolupracoval oceňovaný designer Naoto Fukasawa. „Naším cílem je umožnit minimálně 100 milionům mladých lidí po celém světě využívat výhod, které přináší technologie 5G,“ řekl Sky Li, zakladatel a CEO realme.

Zakladatel a generální ředitel realme Sky Li oznámil prémiové plány společnosti a věnoval se ambiciózním cílům firmy, které jsou stejně impozantní jako byla cesta k proměně v novou technologickou společnost.

realme věnuje prémiovým produktům a službám mimořádnou pozornost. V příštích dvou letech má v plánu investovat 300 milionů dolarů do výzkumu a vývoje produktů s 5G technologií. Po celém světě pak chce založit sedm technologických 5G center, které mají přispět ke globálnímu rozšíření produktů s podporou 5G sítě.  

„Pro Evropu máme přichystané, vedle představení prémiových vlajkových lodí, také množství technologických překvapení v podobě neodolatelných konceptů a vzrušujících technologických summitů. Oceňujeme hodnotu spolupráce a budeme i nadále rozšiřovat naše partnerství s operátory a distributory.“ uvedl Madhav Sheth, prezident realme International Business Group.

O značce realme  

realme je nejrychleji rostoucí společností v oblasti spotřebních technologií na světě. Trh smartphonů a AIoT mění tím, že zpřístupňuje prvotřídní a převratné technologie širokému okruhu uživatelů. Nabízí mladým lidem za dostupné ceny pestrou škálu chytrých telefonů a spotřební elektroniky s prémiovými specifikacemi, špičkovou kvalitou i s designem, který udává trendy. 

Společnost realme, které zakladatel Sky Li v roce 2018 dal do vínku inspirativní motto „Dare to Leap“, je šestou největší světovou společností vyrábějící smartphony. V polovině roku 2021 působilo realme na 61 trzích po celém světě, včetně Číny, jihovýchodní Asie, jižní Asie, Evropy, Ruska, Austrálie, Středního východu, Afriky a Latinské Ameriky s globální základnou více než 100 milionů uživatelů. Pro více informací navštivte www.realme.com