Zaplatit Qerkem je stále snazší. Problémy mu nečiní stravenkové karty ani moderní platební metody

Praha 10. ledna 2022 – Platební aplikace Qerko digitalizující gastronomii se stále více přibližuje všem zákazníkům. Navázalo spolupráci s většinou stravenkového trhu a už jen díky implementaci karet Sodexo a Edenred umožnilo platby více než jednomu milionu potenciálních zákazníků. Současně nabízí také možnost zaplatit řadou platebních metod, včetně stále populárnějších Apple Pay a Google Pay. Právě prostřednictvím mobilních digitálních peněženek proběhly jen za prosinec 2021 desítky tisíc plateb. A spolu s dalšími platebními možnostmi přibývají také registrovaní uživatelé. Za poslední tři měsíce loňského roku jich Qerku přibylo téměř 50 000.

„Dlouhodobě je naším cílem usnadnit co největšímu množství návštěvníků restaurací placení a ušetřit jim čas. Daří se nám navazovat další a další spolupráce a naši noví partneři se nebojí digitalizovat tak tradiční prostředí, jako je gastronomie. Těší mě, že se rychle blížíme k první tisícovce podniků, které Qerko využívají. I jim totiž dokážeme šetřit čas a v této složité době zvyšovat zisky,“ říká CEO Qerka Lukáš Kovač.

Trend mobilních plateb

Jako první nabízelo Qerko možnost využívat pouze Apple Pay, dnes již ale umožňuje platby také uživatelům chytrých zařízení s operačním systémem Android a jejich Google Pay. Že je o tento typ plateb stále větší zájem, dokazují také interní data společnosti. Dnes totiž tvoří více než polovinu všech plateb, které Qerko měsíčně zpracuje, a spolu se zavedením Google Pay se očekává, že tento poměr i nadále poroste. 

„Samotná metoda Apple Pay v roce 2021 každý měsíc skokově rostla a celkem s ní bylo zaplaceno téměř 200 tisíc účtů. Od podpory Google Pay potom očekáváme podobný růst. Nebude to hned, ale trend mobilních plateb hovoří jasně. Jen za posledních pár let se totiž podíl plateb mobilními zařízeními v Česku zvedl z pouhých několika procent až na téměř pětinu ze všech bezkontaktních plateb. Navíc z našich dat vidíme, že poměr zařízení, která uživatelé Qerka využívají, vychází v porovnání Android versus iOS jen lehce ve prospěch Applu. I proto vkládáme do Google Pay velké naděje,“ dodává Kovač. 

Stravenkoví giganti

Navázáním spolupráce s benefitovými programy Sodexo a Edenred se Qerku podařilo oslovit dva z nejvýraznějších hráčů na trhu se stravenkami. Karty těchto provozovatelů využívá jen v České republice přes milion uživatelů a lze s nimi zaplatit ve více než 80 tisících provozovnách. Navíc kartu Edenred lze snadno přidat do chytrého telefonu a využívat bezkontaktní mobilní platby, což z ní na našem trhu činí unikát. 

Více o Qerku

Qerko je revoluce v gastronomii. Mobilní aplikace umožňuje zákazníkům pomocí QR kódu okamžitou úhradu útraty v restauraci. Každý může platit to, co měl. Už žádné dohromady, či zvlášť a poprosím vás k pokladně. Obsluha má více času na samotný servis a ušetří čas strávený kasírováním. Qerko, které disponuje licencí ČNB, umožňuje svým podnikům skutečně poznat jejich zákazníky, odměnit je za věrnost a motivovat je k návratu. Data o platbách Qerko transformuje do vhledu restaurací o zákaznickém chování a CRM systému, ze kterého je jednoduché automatizovaně naplánovat kampaně na segmenty zákazníků na základě jejich nákupního chování. To vše, aniž je narušeno soukromí uživatelů. Oproti platbě kartou dostává obsluha i větší spropitné. Služba je napojená přímo na pokladní systém, takže se veškeré platby propisují přímo do pokladny a obsluha je vidí. Navíc se při platbě přes aplikaci netisknou zbytečné účtenky. Qerko je rychlé, efektivní, bezpečné a zelené.