EcoStruxure Power systém od Schneider Electric byl poprvé v ČR komplexně implementován, a to v chemickém podniku Precheza a. s. Pomáhá i s hospodařením s energiemi

Praha (18. leden 2022) –  Schneider Electric poprvé v České republice implementoval všechny vrstvy EcoStruxure Power. Firmou, ve které je systém instalován, je přerovská Precheza. Vedle systému Power Monitoring Expert, který monitoruje bilanční měření energií, navíc došlo k doplnění o službu Power advisor se silným akcentem prvků, které zajišťují maximální možnou kybernetickou bezpečnost. Uvedení procesů do praxe i následné technické kontroly v rámci upgrade zajišťuje firma Schneider Electric.

I díky systému EcoStruxure Power od Schneider Electric je společnost Precheza v současnosti jednou z nejefektivnějších, co se hospodaření s energiemi týče. Stala se vůbec první institucí, ve které jsou nainstalované jak koncové prvky, tak i systém na monitoring energií Power Monitoring Expert. 

Srdcem celé architektury využívaného systému IoT je platforma EcoStruxure. Propojuje celý podnik, „od podlahy až po střechu“. Ze snímačů sbírá důležitá data a odesílá je do aplikace Power Monitoring Expert. Analyzuje data a hledá užitečné informace (Data Mining). Precheza má tak možnost rozhodovat se na základě informací získaných v reálném čase a obchodní logik. 

Hned několikrát se již osvědčila služba Power advisor, systém správy napájení poskytující optimalizovaný výkon a spolehlivost napájení. Služba tak posouvá diagnostiku měření od řešení problémů na zařízení až po úplnou analýzu systému. Ve výsledku dochází ke kombinaci odborných rad s pokročilými algoritmy – jejich aplikováním na data ze systému Power monitoring expert.

„Společnost Precheza využívá již několik let monitorovací aplikaci Power Monitoring Expert od Schneider Electric. Systém pomáhá dosahovat maximálně efektivního hospodaření s energiemi, a to nejenom pro bilanční měření energií. Nyní došlo k rozšíření a modernizaci celé soustavy. Nedílnou součástí je aktuálně velmi žádaná implementace prvků kybernetické bezpečnosti,” komentuje implementaci systému Zdeněk Rada, manažer pro klíčové zákazníky Schneider Electric. 

Zástupci Schneider Electric předali společnosti Precheza plaketu a certifikáty deklarující prvenství. Z rukou prezidenta clusteru Middle and Eastern Europe, pana Jaceka Lukaszewskiho, generálního ředitele Schneider Electric CZ Vladimíra Tichého a manažera pro klíčové zákazníky Zdeňka Rady, ocenění převzali výrobní ředitel Pavel Valášek, vedoucí energetiky a měření a regulace Ludvík Prášil a vedoucí energetiky David Blaťák.

Předání certifikátu a plakety Schneider Electric společnosti Precheza se účastnili: (zleva) Ing. David Blaťák, Jacek Lukaszewski, Ing. Vladimír Tichý, Ing. Pavel Valášek, Ing. Ludvik Prášil a Mgr. Zdeněk Rada.

O EcoStruxure
EcoStruxure TM je otevřená, interoperabilní systémová architektura a platforma s podporou IoT. EcoStruxure přináší zákazníkům Schneider Electric přidanou hodnotu v podobě bezpečnosti, spolehlivosti, efektivity, udržitelnosti a konektivity. EcoStruxure využívá pokrok v oblasti IoT, mobility, snímání, cloudu, analýzy a kybernetické bezpečnosti, aby mohla přinést inovace na všech úrovních. To zahrnuje připojené produkty, Edge Control a aplikace, analytické nástroje a služby podporované softwarem Customer Lifecycle Software. EcoStruxureTM již byla implementovaná na téměř 500 000 místech s podporou více než 20 000 vývojářů, 650 000 poskytovatelů služeb a partnerů a 3 000 dodavatelů elektřiny a propojuje více než 2 miliony spravovaných systémů.


Po celém světě nabízí Schneider Electric služby, které splňují obchodní potřeby klientů, od poradenství v oblasti energetiky a udržitelnosti až po optimalizaci životního cyklu provozních systémů. Jako organizace zaměřená na zákazníka je Schneider Electric důvěryhodným poradcem, který pomáhá zvýšit spolehlivost zařízení, zlepšit celkové náklady a podpořit digitální transformaci podniků směrem k udržitelnosti, efektivitě a bezpečnosti.

O společnosti Schneider Electric

Vizí společnosti Schneider Electric je umožnit každému co nejlépe využívat energii a dostupné zdroje, proto přinášíme pokrok a udržitelnost do všech oblastí života. Žijeme v souladu s heslem Life Is On. Naším posláním je být vám digitálním partnerem ve sférách udržitelnosti a energetické účinnosti. Řídíme digitální transformaci prostřednictvím integrace předních světových procesních a energetických technologií, produktů propojujících cloud s koncovými zařízeními, ovládacích prvků, softwaru a služeb napříč životním cyklem. Naše řešení umožňují integrovanou správu firem, domácností, budov, datových center, infrastruktury a průmyslu. Jsme nejlokálnější z globálních společností. Jsme zastánci otevřených standardů a partnerských ekosystémů, které sdílejí naše hodnoty smysluplného účelu, inkluze a zmocnění (Meaningful Purpose, Inclusive and Empowered). 

Více na www.se.com

Zdroje: