Bundeswehr zadal Rheinmetallu novou zakázku na modernizaci minometů a munice

Nejnovější zakázka pro Bundeswehr jasně demonstruje úlohu Rheinmetallu jako předního dodavatele systémů pro nepřímou palbu.

Bundeswehr uzavřel se společností Rheinmetall smlouvu na modernizaci minometných systémů a dodávku 120 mm minometné munice. Zakázka, která byla uzavřena v loňském roce, dosahuje částky přibližně 27 milionů eur.

V rámci tohoto modernizačního programu, jehož dokončení se plánuje do roku 2023, Rheinmetall zmodernizuje pro Bundeswehr minomety, tak aby byly schopné střílet minometnou munici nové generace (NG). Modernizace zahrnuje například integraci těsnících kroužků do hlavní. V rámci této zakázky již v roce 2021 Rheinmetall dodal Bundeswehru multispektrální minometné náboje DM75 NG a infračervené osvětlovací minometné náboje DM56 NG.

Společnost Rheinmetall disponuje rozsáhlými odbornými znalostmi v oblasti nepřímé palby a nabízí kompletní sortiment munice ráže 120 mm, 81 mm a 60 mm. Skupina vyrábí také systémy řízení palby minometů a minomety, jako je 120 mm minometný zbraňový systém Ragnarök a inovativní 60mm minomet RSG60, který společnost poprvé představila v roce 2019.