HONOR je za poslední čtvrtletí roku 2021 jednička za Android smartphony na čínském trhu

  • Díky 253,4% nárůstu produkce se HONOR stal nejrychleji rostoucím brandem na domácím trhu
  • Prodeje HONOR vzrostly o 18 % v porovnání se srpnem roku 2021

[3. února 2022, Praha] Značka HONOR podle dat posledního reportu IDC (International Data Corporation) dokázala překonat původní očekávání a plány za poslední čtvrtletí roku 2021. Díky pokračujícímu pozitivnímu trendu dosáhla meziročního nárůstu o 253,4 %. HONOR se tak stal jedničkou za Android smartphony na domácím čínském trhu s více než 14,2 miliony prodaných kusů chytrých telefonů. Roční produkce dosáhla 38,5 milionů kusů. To je pro značku velmi významný nárůst v porovnání s předchozím rokem 2020, a HONOR tak má velmi silnou pozici v TOP 5 světových výrobců chytrých telefonů.

Rok 2021 znamenal pro značku HONOR velmi významný nárůst, v obou směrech, jak co se týká nových produktů, tak investic a inovací do vývojových a výzkumných center (R&D). Důležitým faktorem pro tak silný růst značky bylo uvedení série prémiových smartphonů jako HONOR 50. Velmi silně zarezonoval na domácím čínském trhu také naposledy uvedený HONOR Magic V, vůbec první ohebný telefon značky vůbec.

V listopadu 2021 HONOR otevřel Intelligent Manufacturing Industrial Park, svůj vůbec první výrobní závod. Industrial Park disponuje certifikátem kontroly kvality nových produktů. V kapacitách je také produkce vlajkových zařízení nebo odborné i technologické vývojové inkubátory. HONOR se také v neposlední řadě zaměřuje na vybudování vlastní výrobní kapacity za pomocí umělé inteligence. Díky novému Industrial Parku chce tak značka dosáhnout svého cíle dodávat prémiové produkty pro nejlepší uživatelský zážitek, který je možný v dané kategorii.

V roce 2022 bude HONOR dál pracovat na rozvoji produkce na globálním trhu. První ochutnávka příjde už brzy, na světové technologické výstavě MWC v Barceloně. HONOR na eventu s podtitulem „The Power of Magic“ uvede 28. února od 13.00 hodin našeho Středoevropského času celou řadu nových produktů pro globální trh. Už brzy se můžeme těšit tak na některé novinky i u nás.

Více o značce HONOR najdete na oficiálním webu www.hihonor.cz

###

HONOR se zavázal stát se globální technologickou špičkou a vybudovat portfolio chytré domácnosti, které bude dostupné pro každého a bude tak vylepšovat každodenní život ve společnosti. Dnes má HONOR více jak 10 000 zaměstnanců, z nichž více jak 50 % tvoří výzkum a vývoj (R&D), 4 vývojové instituce, přes 100 inovačních laboratoří po celém světě a podal už přes 5 500 žádostí na patent. Velmi rychle etabloval také přes 30 strategických partnerství se světovými špičkami jako Microsoft, Google, Intel, Qualcomm apod., se kterými společně vyvíjí inovativní řešení v rámci softwaru i hardwaru a dokáže tak zajistit produkci mobilní technologie od začátku až do konce. 

Sledujte HONOR na sociálních sítích:

Instagram: https://www.instagram.com/honorczsk/

Facebook: https://www.facebook.com/Honorcz/

Twitter: https://twitter.com/HonorCZSK

YouTube: https://bit.ly/honor-cz-sk-youtube