Umělá inteligence TalentGroup najde firmám i utajené IT talenty

Umělá inteligence hledá odborníky na umělou inteligenci. Do náboru IT odborníků v Česku vstupuje severský TalentGroup

Najít IT odborníky i tam, kde konkurence tápe. To slibuje severský TalentGroup, který se při hledání talentů vedle personálně-poradenské práce svých expertů významně opírá o umělou inteligenci. Působí v celé republice, první kancelář otevřel právě dnes v moderních prostorech v centru Brna.

„Za pomocí unikátních algoritmů je systém TalentGroup při vyhledávacích sekvencích schopen jít o mnoho víc do hloubky a dle souboru klíčových slov například odhalit a následně kategorizovat ty kompetence, které jinak nejsou přímo nebo vůbec pojmenované – robot je v rámci veřejně dostupných zdrojů schopen vyhledávat i v přidružených dokumentech, na osobních stránkách kandidátů, nebo v popisu pracovních náplní na sociálních sítích i s ohledem na překlepy,“ vysvětluje Vladimír Vrtal, ředitel TalentGroup.

Aktuálně TalentGroup vypisuje hned několik otevřených pozic v rámci interního náboru zaměřených zejména na technologicky zdatné IT recruitery. „Nabízíme velmi nadstandardní odměny. Ale taky očekáváme výkon a dodržování předepsaných KPI. Máme férový přístup a přátelskou atmosféru, ale IT recruitment je tvrdé obchodní prostředí, které není úplně pro každého,“ říká Vladimír Vrtal. Ten má za sebou několik úspěšných projektů v oblasti budování firemních organizací zejména v rámci personalistiky. Na konci svého předchozího působení Vrtal organizaci předal s ročními tržbami přesahujícími 200 mil. Kč. Cíle TalentGroup jsou podle Vrtala významně vyšší.

„V Česku, ale nejenom tady, se už několik let kumuluje nedostatek IT odborníků, protože univerzitní prostředí nemá kapacitu generovat dostatek absolventů, kteří by pokryli rostoucí poptávku. Pro nás je to ideální prostředí, protože víme jak nedostatkové talenty hledat a získávat. Máme řadu účinných nástrojů jak jít při získávání IT specialistů pro naše klienty o krok dál. Takže umíme pomoct i s poptávkou, kterou se klientům dlouho nedaří uspokojit,“ dodává Vladimír Vrtal.

„V TalentGroup věříme, že k dlouhodobému úspěchu firmy vede kvalitně poskytnutý servis kandidátům a klientům, což v našem případě znamená i podporu zaměstnanosti nedostatkových IT expertů a zvyšování konkurenceschopnosti České republiky v oblasti inovací, výzkumu a vývoje,“ dodává Vrtal. „Koneckonců je asi nejjednodušší se o tom přesvědčit tak, že nás klient s požadavkem může rovnou oslovit a spolupráci si konkrétně vyzkoušet,“ uzavírá Vrtal.
Více na www.talentgroup.cz