Cleevio zdvojnásobilo velikost týmu, ztrojnásobilo obrat a plánuje další rozšiřování

Praha, 7. února 2022 – České vývojářské studio Cleevio se loni rozrostlo o 70 zaměstnanců. Mezi jejich další úspěchy patří opětovné navýšení obratu, a to na 109 milionů korun, téměř trojnásobek oproti předchozímu roku, navázání partnerství s novými klienty, například Pilulkou, GoPay nebo CNC a umístění v žebříčku Deloitte Fast 50. 

Pod vedením CEO Davida Bezděky pokračuje firma v růstu a zvyšuje obrat i počet zaměstnanců, rozšiřuje nabídku služeb, nejnověji například o blockchainovou technologii, a pokračuje ve vytváření komplexních produktů s globálním potenciálem. Služby Cleevia zahrnují všechny fáze vzniku aplikací, od prvotní myšlenky, přes koncept, UX, UI, vývoj, testování až po dev ops.

Navzdory nedostatku na trhu práce se Cleevio rozšířilo o 70 lidí na vývojářských i manažerských pozicích. S růstem společnosti souvisí i úspěšný přerod z malé na střední firmu a vybudování vyššího managementu. Pozici COO & Head of HR, která s růstem společnosti přímo souvisí, zastává od listopadu 2021 Miroslava Hrivňáková, která jako Head of HR působila například v Creative Dock. Jako Head of Product nově působí Jan Peřka a jako CTO David Zadražil, oba jsou dlouholetou součástí týmu Cleevia. Poslední nově vzniklou funkci CDO (Chief Delivery Officer) zastává Jiří Fořtík se zkušenostmi z manažerských pozic v T-Mobile nebo Equa Bank.

„Pro rok 2022 máme jako prioritu úspěšné dokončení reorganizace firmy, chceme prohlubovat partnerství s našimi klienty, pokračovat v dodávání perfektních služeb a produktů a také budovat novou blockchainovou divizi, do které chce Cleevio nabrat přibližně 20 lidí,” uvádí CEO David Bezděka.

Mezi nejdůležitější klienty patří společnosti Driverama, která nabízí výkup a prodej automobilů online, snadno a za férových podmínek, GoodTrust, aplikace umožňující správu digitálního odkazu, CO2in, virtuální měna krytá emisními povolenkami, díky které můžete například vymazat svou uhlíkovou stopu, nebo společnosti jako Gopay, CNC a Deloitte.

O Cleevio:

Cleevio je česká vývojářská společnost, která vznikla v roce 2007 a vyvinula projekty jako Spendee nebo Gamee, které se posléze osamostatnily. Cleevio pomohlo vytvořit řadu zajímavých služeb, například HoppyGo, Zásilkovna, Evropa 2, Youradio a další. Cleevio se jako technologický partner aktuálně podílí na mezinárodním projektu Driverama, aplikaci s ekologickými kryptoměnami CO2IN nebo americké službě pro správu digitálního dědictví GoodTrust. V roce 2021 obrat Cleevia překonal 100 milionů Kč. www.cleevio.com