Direct je nejrychleji rostoucí pojišťovna v oblasti aut. Daří se jí i v pojištění majetku

Podle statistik za minulý rok Direct pojišťovna roste nejrychleji ze všech v povinném ručení i havarijním pojištění. U majetkového pojištění je na druhém místě.

Dvě první místa v oblasti autopojištění a druhé místo v pojištění majetku. Direct pojišťovna podle aktuální statistiky České asociace pojišťoven za minulý rok potvrdila svoji pozici mezi nejrychleji rostoucími neživotními pojišťovnami na českém trhu. 

V povinném ručení Direct meziročně rostl o víc než 11 %, v havarijním pojištění
o 20 % a v pojištění majetku dokonce o 56 %. „Je to skvělá zpráva hlavně při pohledu na celý trh, který v havarijním pojištění roste jen o 7 % a u povinného ručení jen
o 5 %,“ vypočítala mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.

Dlouhodobý růst díky inovacím

Direct pojišťovna patří mezi nejrychleji rostoucí pojišťovny dlouhodobě. „Bereme to jako potvrzení, že věci, které děláme, dávají klientům smysl. V oblasti autopojištění lidé oceňují například naše Zlevňujícví havarijko, které mladá auta chrání před všemi riziky a zároveň zlevňuje tak, jak auto stárne a ztrácí na hodnotě,“ dodala Maťašeje.

Zároveň upozorňuje i na stabilní růst u majetkového pojištění. „Je to další oblast, kde se nám výrazně daří. Máme zde velké plány, abychom rostli ještě rychleji. Pojištění majetku jsme totiž loni výrazně upravili a zjednodušili. Největší změnou je to, že klienty automaticky u všech rizik pojišťujeme na maximum, tedy na hodnotu stavby nebo domácnosti. A je vidět, že jsme se tím trefili do černého,“ podotýká Maťašeje.