Sberbank CZ spustila Sberbank Business Accelerator

Praha 10. 2. 2022 Sberbank CZ spustila program Sberbank Business Accelerator. Jeho cílem je najít a podpořit fintech startupy, a ve spolupráci s nimi přinést inovace produktů a zlepšit služby Sberbank CZ. Sberbank Business Accelerator byl připraven ve spolupráci s DEX Innovation Centre. Startupy, které mají zájem se do programu přihlásit, naleznou veškeré potřebné informace na webu https://www.sberbank.cz/en/microsites/accelerator

„Hledáme nejlepší startupy, nabízející nebo pracující na inovačních řešeních, která jsou použitelné v bankovnictví, ale i vhodná řešení, která mohou doplnit stávající bankovní ekosystém. Máme zájem o spolupráci například v oblastech umělá inteligence (AI), blockchain, otevřené bankovnictví, digitalizace bankovních procesů, BNPL řešení (Buy Now Pay Later) a další,“ přibližuje zaměření programu pro startupy Martin Breyl, Head of Product Development, Sberbank CZ. Přihlášky do programu je možné podávat již nyní na připraveném webu https://www.sberbank.cz/en/microsites/accelerator 

Program Sberbank Business Accelerator je rozdělen do několika fází:

  1. Hledání startupů vhodných k navázání spolupráce – únor až duben 2022;
  2. Zahájení spolupráce s vybranými startupy – květen až srpen 2022;
  3. Prezentace možných inovativních řešení – do konce srpna 2022;
  4. Výběr několika řešení a jejich pilot – září až listopad 2022;
  5. Prezentace výsledků programu a rozhodnutí o implementaci inovací do produktů a služeb Sberbank – do konce roku 2022.

Sberbank CZ nabízí fintech společnostem, které se do programu zapojí, přístup do bankovního sektoru a k behaviorálním datům klientů Sberbank CZ. Akcelerační program poskytne vybraným startupům podporu a spolupráci s rozsáhlým mezinárodním mentorpoolem zkušených podnikatelských mentorů ze Sberbank CZ, Inovačního centra DEX a platební společnosti VISA. V průběhu celého programu budou pro startupy organizované odborná a mentoringová sezení od agregovaného mentorpoolu všech partnerů. Startupy přijaté do akceleračního programu získají též individuální podporu formou business tracker, mentoringu na míru, pomoc s přípravou týmu na pilotní implementaci ve Sberbank CZ a další výhody.

„Akcelerační program probíhá virtuálně po dobu 3 měsíců. Tým spolupracujícího startupu dostane vlastního Trackera, který jej provede celým akceleračním programem. Hlavním cílem je připravit tento tým a jeho fintech řešení na případnou pilotní implementaci ve Sberbank. Při mentoringu se účastníkům dostane expertní podpora v oblasti technologie, produktu, obchodu, trhu a dalších témat,“ vysvětluje průběh spolupráce Michal Štefan, Sberbank Business Accelerator Programme Manager ze společnosti DEX Innovation Centre.

S vybranými startupy s nejúspěšnějšími fintech řešeními zahájí Sberbank CZ pilotní spolupráci na základě dohodnutého plánu. Realizované piloty a nejlepší týmy z akceleračního programu se představí na závěrečném veřejném DEMODAY, který je plánován na prosinec 2022.

DEX Innovation Centre (DEX IC) je soukromý inovační hub, nejrychleji rostoucí v ČR. Své aktivity zaměřuje na zlepšování života a společnosti prostřednictvím digitálních inovací, výzkumu a technologií. DEX-IC získává kapitál pro inovativní projekty a produkty pro budoucnost v oblasti dopravy, energetiky, zdravotnictví a ICT. Pomáhá budovat startupy a vzdělává studenty a žáky. Za 10 let existence zorganizoval tým DEX-IC několik vlastních oborových akcelerátorů, provozuje virtuální inkubátor pro začínající firmy a vlastní technologickou dílnu μFablab. DEX-IC je partnerem evropských networking iniciativ EIT InnoEnergy a EIT Health. 

Více zde: https://dex-ic.com/ 

Sberbank CZ, a.s. 

Sberbank CZ se svými finančními produkty a službami zaměřuje na retailové klienty, malé a střední firmy a velké společnosti. Její základní hodnotou je co nejvyšší spokojenost klientů. Zakládá si na férovém přístupu a vstřícných službách. V rámci firemního bankovnictví má Sberbank CZ vedle nabídky běžných bankovních produktů silnou pozici v oblasti devizových operací, strukturovaného a exportního financování. Na českém trhu působí Sberbank CZ od roku 1993, od 1. ledna 1997 jako samostatná akciová společnost. Jejím majoritním vlastníkem je Sberbank Europe AG se sídlem ve Vídni.