Lepší zážitky s technologií QLED a novou řadou televizorů TCL C63 pro rok 2022 s Google TV

[Praha, 22. 2. 2022]: Společnost TCL Electronics (1070.HK), vedoucí značka spotřební elektroniky, dnes představila novou řadu televizorů TCL 4K QLED C63. Nové televizory s technologií QLED a rozlišením 4K jsou navrženy tak, aby poskytovaly ucelený přístup k zábavě a k novým zážitkům na platformě Google TV. Televizory přinášejí jedinečný audiovizuální zážitek včetně nekonečné škály barev. Nová řada bude nejlepším společníkem pro filmy v HDR, sportovní přenosy a hraní her díky technologii Game Master a podpoře nejnovějších HDR formátů (včetně HDR10+ a Dolby Vision). TCL C635 bude dostupná od dubna 2022 ve velikostech   43″, 50″, 55″, 65″ a 75″.

„TCL prosazuje technologii Quantum Dot již od roku 2014. S radostí dnes představujeme naše první QLED televizory pro rok 2022 dalším zákazníkům současně v různých částech světa,” říká Shaoyong Zhang, CEO společnosti, TCL Electronics, a dodává: ““Jsme si jisti, že naše modely roku 2022 posílí postavení značky TCL na globálním trhu spotřební elektroniky.” 

Produktová řada TCL 4K QLED TV C63 přichází s platformou Google TV, což znamená, že uživatelé získají stovky a tisíce možností pro digitálního obsah, který je generován streamovacími službami.

K dispozici je i handsfree Google Assistant, a je tak mnohem jednodušší televizory TCL C63 ovládat. Uživatel může požádat Google, aby vyhledal filmy, streamovací aplikace, přehrál hudební soubory a televizor může ovládat pomocí hlasu. Nové televizory mají také aplikaci Google Duo, jednoduchý vysoce kvalitní video hovor pro každého. A konečně také Miracast pro PC. Řada C63 tak umožní uživatelům zobrazovat obsah z PC na jejich televizorech v rozlišení 4K.

Řada TCL 4K QLED TV C63 posouvá technologii Quantum Dot na novou úroveň v 100% objemu barev. Tato řada přináší vysokou hodnotu všem, kdo chtějí vysokou kvalitu a interaktivní domácí zábavu jako součást digitálně propojeného a chytrého životního stylu.

Kdykoli jde o zábavu, technologie Wide Color Gamut přináší jemnější přirozené barvy a obrazový zážitek s více než miliardou barev. Ultra živá obrazová kvalita řady C83 je posílena technologií Dolby Vision s vysokou kvalitou jasu, kontrastu, detailu a prostorovosti.

TCL C63 podporuje formáty Multi HDR a přináší nejlepší kvalitu rozlišení 4K HDR a vždy podporuje nejlepší formát při sledování obsahu v Dolby Vision u streamovacích služeb Netflix nebo Disney+, nebo obsah v HDR 10+ na Amazon Prime Video. Současně technologie AiPQ aktivuje na televizorech řady C63 plný potenciál zobrazení s barevnou optimalizací v reálném čase, kontrast pro odlišné žánry a odlišný digitální obsah. Algoritmy strojového učení u AiPQ zajistí optimalizaci obsahu pro nepřekonatelný zážitek ze sledování v rozlišení 4K HDR.

Pro zážitek na úrovni skutečného kina poskytuje řada TCL C63 výjimečný a pohlcující zvukový zážitek pódiového audio systému a nechává zvuk šířit třemi rozměry. Reproduktory Onkyo s podporou Dolby Atmos přehrávají zvuk ve více rozměrném prostoru a posazují diváka doprostřed oblíbeného sportovního utkání, televizního pořadu, filmu nebo video hry.

Díky technologii Game Master dokáže TCL C63 optimalizovat obrazovku televizoru pro režim hraní video her, navíc jsou televizory TCL také oficiálním televizorem herní série Call of Duty®. Pro skvělé hraní her je důležité používat televizor optimalizovaný pro hraní her s rychlou odezvou. HDMI 2.1 zajišťuje kompatibilitu s nejnovější generací herních konzolí a umožňuje funkce, jako je ALLM (Auto Low Latency Mode) pro herní konzole nebo pro grafické karty počítače, které dovolí automaticky přepnout do herního režimu a poskytnout minimální prodlevu zobrazení.

Konečně řada TCL C63 využívá technologii Motion Clarity pro čistý a plynulý obraz a vylepšené zobrazení pohybu, ať už je obnovovací frekvence zdroje 50 nebo 60 Hz. Proprietární software TCL MEMC vstupuje do hry v případě sledování sportovních přenosů, filmů s rychlými akčními scénami nebo hraní video her a napomáhá omezovat rozostřená rychlých scén a snižovat stopu pohybu na minimum.

Elegantní bezrámečkový luxusní design řady TCL C63 je doplněn nastavitelným podstavcem1, který umožňuje přidat soundbar nebo umístit televizor kdekoli doma.

Přednosti řady TCL C63:

4K QLED

Dolby Vision/Atmos

4K HDR PRO

60 Hz Clarity Motion

Multi HDR format 

HDR10+

Game Master

HDMI 2.1 ALLM

Motion Clarity

Zvuk ONKYO

Dolby Atmos

Google TV

Hands-free Google Assistant

Google Duo

Podporuje Alexa

Netflix, Amazon Prime, Disney+

Bezrámečkový, tenký kovový design

Duální podstavec

* Podoba produktů, jejich funkce a dostupnost se může lišit v závislosti na regionu či zemi.

 55″ a větší

O společnosti TCL Electronics

Společnost TCL Electronics (1070.HK) je rychle rostoucí společností v oblasti spotřební elektroniky a předním hráčem v celosvětovém televizním průmyslu. Společnost byla založena v roce 1981 a nyní působí na více než 160 trzích po celém světě. Společnost TCL se specializuje na výzkum, vývoj a výrobu produktů spotřební elektroniky, od televizorů přes audio zařízení až po chytré domácí spotřebiče.

Značka televizorů TCL je od roku 2020 Premium partnerem české fotbalové reprezentace.