Penzijko online a bezpapírově. NN spouští nejpokročilejší sjednavač na trhu

Praha, 24. února 2022 – Spoření na penzi nabízí díky podpoře státu trojici výhod, které jiné finanční produkty nemají, a při správné volbě investiční strategie navíc dokáže zhodnocení dlouhodobě překonávat inflaci. Nové zájemce ale dosud často odrazovala nutnost někam chodit a vyplňovat papíry nebo ověřovat podpisy. NN Penzijní společnost proto nabízí online sjednavač, který lidem umožní uzavřít si Doplňkové penzijní spoření (DPS) kdykoliv a kdekoliv, včetně ověření díky bankovní identitě a elektronickému podpisu. Sjednavač vychází vstříc i cizincům, kteří chtějí české spoření na penzi.

„Spoření na spokojenou penzi je čím dál tím důležitější hned z několika důvodů. Každému, kdo chce začít a naplno využít podpory státu v hodnotě až 6 360 Kč za rok, nabízíme rychlé řešení bez překážek,“ říká Jan Zimmermannn, ředitel penzijních produktů NN Penzijní společnosti, ke spuštění online sjednavače Doplňkového penzijního spoření.   

Češi si podle průzkumu NN Penzijní společnosti uvědomují, že pro kvalitní prožití důchodového věku potřebují pevné zdraví, ale také finanční zabezpečení. Polovina mladší generace (do 25 let) a přes 70 % starší generace (cca 55 let) tvrdí, že se finančně na stáří připravují a nespoléhají jen na stát. Ale podle aktuálních dat Asociace penzijních společností (APS) je průměrný měsíční příspěvek pouze 777 Kč, což je pro získání nejvyššího příspěvku od státu málo.

„Nebojte si to spočítat. Kdo nechce být v důchodu překvapený, měl by si dopředu udělat představu, jak dlouho očekává, že v důchodu bude, a kolik peněz bude chtít mít měsíčně, aby si penzi užil,“ radí Jan Zimmermannn. Ideální je začít si spořit co nejdříve, třeba hned od první výplaty, a využít tak výhody dlouhodobosti a pravidelnosti. „Pro ty, kdo mají do penze ještě deset a více let, stojí za to dobře si rozmyslet volbu investiční strategie, protože vyvážené nebo dynamické penzijní fondy mohou díky zastoupení akcií přinést i několikanásobně vyšší výnosy a dokážou tak překonávat inflaci,“ dodává.

Z výpočtů APS vyplývá, že vyvážené penzijní fondy v průměru za rok 2021 zhodnotily vklady účastníkům o téměř 5 %, a dynamické fondy dokonce o 17 %. S velkou rezervou tak překonaly loňskou inflaci, která v průměru dosáhla 3,8 %. NN Růstový fond si mezi dynamickými fondy vedl ještě lépe a dosáhl ročního zhodnocení 21,6 %. Ke konci ledna 2022 je pak NN Růstový fond z pohledu meziročního zhodnocení dokonce nejvýkonnější na trhu.

Vše jde online

NN Penzijní společnost nyní nabízí jednodušší řešení pro všechny zájemce o dlouhodobé spoření na penzi s podporou státu. „Jde o nejpokročilejší online sjednavač na trhu. Dokáže uspokojit nejen nové zájemce o DPS, ale i ty, kteří mají stále ještě do penze daleko a pod vlivem vysoké inflace se nyní rozhodnou přejít ze staršího penzijního připojištění do DPS umožňujícího volbu dynamičtějšího investování,“ říká Jan Zimmermann. Sjednavač NN zároveň dokáže pomoci online také cizincům, kteří v ČR žijí a chtějí si začít spořit na penzi. 

Nový nástroj usnadní klientům NN nejen vyplnění potřebných údajů pro založení smlouvy, ale díky spolupráci s Bankovní identitou nabízí i možnost dokumenty rovnou online podepsat. „Online ověření pomocí bankovní identity je evoluční krok, který výrazně přispívá k digitalizaci Česka,“ říká Marek Růžička, výkonný ředitel společnosti Bankovní identita. „Tím, že NN Penzijní společnost umožňuje nejen digitální identifikaci, ale i digitální podepisování dokumentů, šetří klientům čas a zpříjemňuje jim uživatelský zážitek,“ dodává Marek Růžička.

Součástí online sjednavače NN je také kalkulačka, která názorně ukáže, kolik si člověk může s podporou státu naspořit v závislosti na svém příspěvku nebo příspěvku od zaměstnavatele, délce spoření a zvolené strategii. „Díky naší modelaci si každý jednoduše uvědomí, kolik si může do důchodu naspořit, aby si dokázal penzi užít podle svých představ,“ uzavírá Jan Zimmermannn z NN Penzijní společnosti.

—————————–

NN Group

NN Group působí v 19 zemích, kde poskytuje služby 18 milionům klientů, o které pečuje 15 000 zaměstnanců. NN navazuje na 170letou tradici v oboru finančních služeb a její název je odkazem na pojišťovnu Nationale-Nederlanden, pod jejíž vlajkou NN v minulosti působila i v České republice. NN Group se celkově zaměřuje především na životní pojištění, důchodové spoření a investiční management, v některých zemích ale poskytuje i bankovní a další finanční služby.

NN Životní pojišťovna 

NN Životní pojišťovna působí na českém trhu již od roku 1992, kdy pod názvem Nationale-Nederlanden začala jako první zahraniční pojišťovna nabízet životní pojištění. NN Životní pojišťovna je držitelem ocenění Superbrands 2016, 2018 a 2019, její produkty se pravidelně umisťují na předních místech v oborových soutěžích. Po stříbru mezi životními pojišťovnami ve výzkumu Hospodářských novin „Nejlepší pojišťovna 2018“ získala v roce 2019 nejvyšší titul „Nejlepší životní pojišťovna 2019“ a na stupních vítězů stanula i v roce 2020, kdy obsadila celkové třetí místo. V soutěži „Finparáda.cz – Finanční produkt roku 2018“ se flexibilní životní pojištění NN Smart umístilo na 2. místě v kategorii „Investiční životní pojištění“ a rizikové životní pojištění NN Život na 2. místě v kategorii „Rizikové životní pojištění“. Více informací najdete na www.nn.cz.

NN Penzijní společnost 

NN Penzijní společnost začala nabízet soukromé spoření na penzi v roce 1995 jako jedna z prvních společností v České republice. Za 20 let působení v ČR připsala klientům zhodnocení ve výšce 5 miliard korun. V roce 2013 klientům přinesla inovativní řešení správy soukromého spoření na penzi v podobě on-line portálu Moje NN, který postupně rozšířila i na správu životní pojištění. NN Penzijní společnost je držitelem ocenění Superbrands 2017. V soutěži „Finparáda.cz – Finanční produkt roku 2017“ se NN Penzijní společnost umístila na 3. místě v kategorii „Doplňkové penzijní spoření“. Bližší informace o NN Penzijní společnosti najdete na www.nnpenzijnispolecnost.cz.