Vyjádření Top Estates Group k situaci na Ukrajině

Praha, 25. února 2022.  Developerská společnost Top Estates Group je hluboce otřesena situací na Ukrajině, hodlá se aktivně zapojit do pomoci a přijala opatření a interní pravidla, kterými se hodlá jasně vymezit proti vraždění nevinných obyvatel Ukrajiny ze strany Ruska a ruských vojáků. 

Celý tým společnosti Top Estates Group zásadně odsuzujeme barbarskou agresi Ruské federace proti Ukrajině. Jsme hluboce otřeseni vražděním nevinných obyvatel Ukrajiny ze strany Ruska a ruských vojáků a stejně jako většina obyvatel České republiky jsme do posledních chvíle věřili, že vedení Ruska v 21.století, po hrůzách druhé světové války, nemůže přistoupit k otevřené agresi proti nezávislému evropskému státu, který navíc nazývá bratrským.   

Společnost Top Estates věří, že každý jednotlivec a firma mohou přispět svým dílem nejen k odsouzení těchto jasných zločinů proti lidskosti a životu, ale také konkrétními kroky, které Rusku a ruskému národu jasně ukáží, že agrese na Ukrajině bude mít dlouhodobé dopady. 

Společnost Top Estates spolupracuje na svých stavbách s řadou společností, kde občané Ukrajiny jsou skvělými profesionály, stavebními dělníky a bez jejichž práce by stavby nejen naše, ale v celé ČR těžko vznikaly. Neumíme si za současné situace představit, že budeme prodávat byty,  aktuálně stavěné mimo jiné i občany Ukrajiny občanům Ruska, a tedy že by občané Ruska chodili na prohlídky bytů, kde se pohybují občané Ukrajiny, kterým ruští vojáci vraždí rodiny a jejich sousedy. Proto do odvolání nebudeme prodávat jakékoli byty občanům Ruské federace

Považujeme za nezbytné, aby obyvatelé Ruska, žijící a cestují po Evropě, jasně odsoudili vedení Ruska a jakýmkoli tlakem působili na co nejrychlejší ukončení šíleného vraždění na Ukrajině“ říká Dušan Dvořák, spolumajitel společnosti Top Estates Group.

Dále jsme se rozhodli poskytnout částku jeden milion Kč pro organizaci Člověk v tísni, která působí přímo na Ukrajině a pomáhá na nejdůležitějším místě, tedy ve válkou zasažených oblastech.  

Dále jsme se rozhodli, že poskytneme pro celý rok 2022 ubytovací kapacity, celkem až 250 lůžek, v našem projektu Myslivna v Brně pro potřebu ukrajinských obyvatel, kteří budou prchat před vraždící ruskou armádou. 

V dané věci chceme úzce spolupracovat s magistrátem města Brna, neboť řešení ubytování takového počtu lidí si vyžádá řadu procesů a organizačních opatření“ uvedl Petr Teplý, druhý zakladatel společnosti Top Estates Group.

O skupině Top Estates Group:

Developerská společnost Top Estates Group se zaměřuje na prémiový rezidenční development a polyfunkční projekty. Působí v České republice i na Slovensku. Její součástí je jak developerská, tak stavební firma. Zaměřuje se nejen na moderní architekturu, design a kvalitní bydlení, ale také na inovativní a ekologická řešení.

Partneři Top Estates Group v rámci Top Estates Holding realizovali projekty Barrandovská́ zahrada, Truhlárna, Milhouse, Sakura a Bleriot, aktuálně se blíží k dokončení výstavba projektu Barrandez-vous, připravují se dva nové projekty v Brně a rozsáhlý rezidenční komplex Portum Towers v Bratislavě. Projekt Sakura byl první rezidencí v Česku pracující s principem visutých zahrad a pro rok 2020 se umístila mezi čtyřmi finalisty unikátních staveb světa kategorie Future Projects – Residential, v rámci světové architektonické soutěže WAN Awards. Projekt Truhlárna se stal vítězem v kategorii Rezidenční projekty menšího rozsahu soutěže Best of Realty 2018 a prvenství v roce 2019 obhájil také projekt Barrandovská́ zahrada. Rezidenční komplex BARRANDEZ-VOUS se stal v lednu 2022 Absolutním vítězem XI. ročníku soutěže Realitní projekt roku 2021 v kategorii Cena veřejnosti.

Více informací naleznete na

https://www.topestates.cz/