Veletrhy se kvůli covidu přesunuly do online prostoru, zájemci si prohlédnou i obráběcí stroje

V posledních dvou letech situace ve světě omezila možnosti, jak  mohou strojírenské firmy seznámit klienty s novými stroji a službami. Řada veletrhů byla buď zrušena, nebo se konala ve velmi omezené podobě. Rozvoj internetu i virtuální reality nabízí firmám odlišný způsob, jak své aktivity a technologie prezentovat. Příkladem může být virtuální veletrh jihokorejské společnosti Hyundai-Wia, která představila CNC stroje i elektroauta. Online veletrh trvá do 4. 3. 2022.

Epidemie covid 19 do značné míry ovlivnila například pracovní trh, kde je daleko větší vůle povolovat lidem práci z domácího prostředí. Dopady ale měla i na strojírenství či veletrhy. „Drtivá většina veřejných akcí, na které jsme se chystali, byla zrušena. Loňský MSV v Brně, první velká příležitost se po dlouhé době setkat se zákazníky, přitom ukázal, že lidé o veletrhy stále stojí. Některé firmy se s komplikovanou situací popasovaly tak, že pořádají virtuální veletrhy. Zájemci si mohou vystavené stroje a další exponáty prohlédnout v online prostoru z poklidu domova a dozvědět se vše potřebné. Aktuální je například virtuální stánek Hyundai-Wia,“ upozorňuje Jakub Kaufman ze společnosti Profika, která je pro jihokorejskou firmu výhradním dealerem CNC strojů na tuzemský trh.

Hyundai-Wia přitom online vystavuje velkou část svého portfolia, ať se jedná o obráběcí stroje a další strojírenské technologie či nové typy elektroaut. Akce trvá do 4. března, přístup na stránky je možný po bezplatné registraci. „Zajímavá je interakce samotného veletrhu. Ke každému stroji mají lidé možnost zhlédnout  videa, prohlédnout si jejich konstrukce i náhled do moderních technologií,“ uvádí Kaufman.

*****

O společnosti PROFIKA

Strojírenská firma Profika byla založena již v roce 1992, o čtyři roky později se stala výhradním zástupcem koncernu HYUNDAI WIA divize obráběcích a kovoobráběcích strojů pro Českou a Slovenskou republiku. V polovině roku 2004 rozšířila sortiment o produkty dalšího jihokorejského výrobce HANWHA Precision Machinery. Kromě realizace dodávek strojů (tj. CNC soustruhů a vertikálních či horizontálních obráběcích center) a robotických pracovišť, Profika svým klientům poskytuje i servis, školení obsluhy, konzultace a poradenství.

Letos společnost slaví 30. výročí od založení. 

Sídlí v Benátkách nad Jizerou.Více najdete na www.profika.cz.