BOOTIQ se mění na BiQ Group. Skupina loni dosáhla 460 milionů obratu a vyhlíží další akviziční příležitosti

Praha 15. března 2022 – Technologická společnost BOOTIQ bude nově vystupovat jako BiQ Group. Po akvizici firem Novasoft, EEA a Bluesoft změnila skupina svou strukturu – a to zejména pro lepší čitelnost vůči klientům a kvůli rozdělení kompetencí v jednotlivých technologických oblastech. Nakonec BOOTIQ zůstává zachován jako jedna ze čtyř dceřiných společností, které jsou rozmístěny celkem ve 12 pobočkách po České republice a na Slovensku. Název BiQ Group reflektuje velikost skupiny a ambici poskytovat komplexní služby od softwarového vývoje přes osvědčené platformy SAP, Atlassian a Kentico Xperience až po e-commerce a marketing. Loni technologická skupina dosáhla obratu 460 milionů korun a má pod sebou více než 400 vývojářů a dalších specialistů.

„Loňský rok se u nás nesl ve znamení dospívání, tedy především investic do zkvalitnění infrastruktury a procesů. Dále jsme se soustředili na posílení managementu na poli financí, HR a efektivnějšího fungování skupiny. Jsme tak připraveni na další akvizice a personální růst, letos chceme překonat milník 500 lidí. To vše jsme se rozhodli zaštítit jedním jménem, jednou entitou, pod kterou budeme vystupovat na trhu jako silný a důvěryhodný partner. Zároveň ale vnitřně stále zůstáváme skupinou s veškerou kulturní různorodostí a technologickou diverzitou,“ říká Marcel Červený, CEO technologické společnosti BiQ Group. „I letos chceme expandovat, podívat se na zahraniční trhy či představit nové služby a produkty. Nakonec vyhlížíme i příležitosti k akvizicím dalších firem se zajímavou specializací, například v oblasti cloudu, business intelligence nebo specifických produktů Microsoftu,“ dodává. 

„Zkratku BiQ jsme využívali již dříve v rámci naší grafické prezentace. Nový název BiQ Group reflektuje velikost skupiny, širokou paletu poskytovaných služeb a zároveň expertní know-how v daných oblastech. Díky tomu můžeme být partnery těch největších českých a slovenských firem i lokálních hráčů s globálními ambicemi,“ vysvětluje Karel Pařízek, vedoucí marketingu BiQ Group.

BiQ Group staví na technologické diverzitě, díky které dokáže navazovat dlouhodobá strategická partnerství – má rozsáhlé kompetence ve frontendovém i backendovém vývoji na míru, nasazování CMS, ERP či BI systémů. Zaměřuje se rovněž na stavbu komplexních e-shopů, webových aplikací, zároveň se však podílí i na specifických projektech, jako je výstavba velkých databází nebo zpracování a vizualizace velkých dat. V neposlední řadě pomáhá klientům s UX, UI a digitálním marketingem. Své zkušenosti využívá napříč obory jako e-commerce, automotive, průmysl nebo logistika. 

BiQ Group – to je více než 400 expertů ve 12 pobočkách v Česku a na Slovensku

Každá z dceřiných poboček BiQ Group má svou jedinečnou historii, specializaci v technologiích i unikátní lokální kulturu. BOOTIQ vznikl v roce 2003 akvizicí firem Marcela Červeného, Lukáše Nováka (zakladatele investiční skupiny InTeFi, jež stojí za BiQ Group, Fingo a za několika významnými developerskými projekty) a Borise Zovčáka, díky kterému společnost začala působit i na Slovensku. Následně došlo k akvizici několika menších firem a týmů.

První akvírovanou firmou byl Novasoft, který se specializuje na svět podnikového systému SAP využívaného v těch největších firmách napříč hospodářskými sektory. V roce 2006 jej založil Vladimír Moravec s maximálně jednoduchou strategií – budovat dlouhodobé partnerství a poskytovat komplexní služby pro SAP, včetně špičkového consultingu. Dále je součástí skupiny slovenská společnost EEA, která je na trhu téměř 30 let a od samého počátku ji vede Gabriel Lachmann. Firma má své kořeny již v bývalém Československu, jako systémový integrátor a partner pro dlouhodobou strategii svých klientů patří mezi lídry slovenského IT průmyslu. Specializuje se rovněž na produkty od společnosti Atlassian, včetně vývoje vlastních aplikací. V neposlední řadě má experty na umělou inteligenci a zpracování velkých dat. V roce 2019 došlo k akvizici digitální agentury Blueberry, která je nyní zařazena pod pobočku BOOTIQ. Loni se pak přidal do skupiny brněnský Bluesoft, jenž pod vedením Jiřího Barboříka a Jakuba Hanáka vyvíjí webové aplikace a e-shopy na míru na platformě Kentico Xperience. 

Více o BiQ Group

BiQ Group je technologická skupina postavená na proaktivním a partnerském přístupu, díky kterému její experti provázejí klienty výzvami moderního digitálního světa. Skládá se ze čtyř specializovaných poboček rozmístěných ve dvanácti lokalitách v České republice i na Slovensku. Díky tomu může být vždy po ruce pro lokální šampiony stejně jako pro globální hráče z řad známých korporací i nadějných startupů. BiQ Group dnes tvoří více než 400 vývojářů a dalších specialistů s expertním know-how v široké paletě technologií. Díky tomu mohou přinést komplexní službu, od vývoje na míru přes osvědčené platformy SAP, Atlassian a Kentico Xperience až po e-commerce a digitální marketing. Projekty dodává pro firmy T-Mobile, DPD, GTS Alive – ISIC, Škoda, Unipetrol, Zoot a více než stovku dalších klientů.