VGP ohlašuje akvizici nových pozemků. Rozšíří stávající VGP Park Bratislava

16. března 2022: Developer a vlastník semi-industriálních a logistických nemovitostí VGP rozšíří svůj technologický areál VGP Park Bratislava. Za tím účelem již proběhla úspěšná akvizice nových pozemků o celkové ploše 350 000 metrů čtverečních. Park leží v obci Bernolákovo jen několik minut jízdy od hlavního města s přímým napojením na dálnici D1.

V současnosti v lokalitě probíhá výstavba VGP Parku Bratislava I s celkovou rozlohou téměř 58 hektarů. Postupně zde vznikne 7 hal, které dohromady nabídnou přes 250 000 metrů čtverečních pronajímatelných ploch. Mezi současné nájemce již patří společnosti Continental, Geis či Dirks.

Chystané rozšíření, tj. VGP Park Bratislava II s dalšími 5 halami, vyroste na druhé straně dálnice přímo naproti stávajícímu areálu. Dohromady nabídne 150 000 metrů čtverečních k pronájmu. Dokončení první z hal je plánováno ve 2. čtvrtletí roku 2023. 

„Očekáváme, že zbytek hal bude připraven k předání do užívání ve třetím nebo čtvrtém kvartálu příštího roku, v závislosti na zájmu potenciálních klientů. Již nyní však zaznamenáváme velký zájem o lokalitu v bezprostřední blízkosti hlavního města. Rozhodující roli hraje také výborné napojení na hlavní dálnici D1, která prochází prakticky celým Slovenskem a umožňuje snadný přístup do evropských měst jako Vídeň či Győr,“ komentuje Tomáš Bednár, Country Manager VGP pro Slovensko, a dodává: „Ve VGP se zaměřujeme na poskytování technických odborných znalostí a zkušeností našeho týmu s cílem nabídnout řešení pro moderní logistiku, jakož i výstavbu semi-industriálních budov od A po Z. Pracujeme jako poskytovatel služeb a první kontaktní bod pro naše klienty, pokud jde o technické výzvy, kterým čelí, jakož i splnění požadavků na ekologická řešení.“

Po svém dokončení se VGP Park Bratislava stane jedním z nejrozsáhlejších projektů v portfoliu VGP. Areál vzniká ve strategické lokalitě poblíž mezinárodního letiště, kde je k dispozici veškerá infrastruktura a ideální dopravní dostupnost. Od 1. ledna 2022 cílí všechny nové budovy na certifikaci BREEAM Excellent nebo DGNB Gold Green Building – tedy na vysoký standard s důrazem na energetickou efektivnost a udržitelnost.

Skupina VGP vlastní na Slovensku již tři lokality. Celkově skupina působí ve čtrnácti evropských zemích a úspěšně pokračuje v expanzi. V Evropě nyní společnost VGP sídlící v belgických Antverpách provozuje 100 parků.

Kromě nejmodernějších technologií jsou ústředními parametry komerčních nemovitostí společnosti VGP udržitelnost a energetická účinnost. Společnost se zavázala stát uhlíkově neutrální do roku 2025 a také u svých projektů usiluje o certifikace BREEAM a výrobou zelené energie. Celkem již bylo certifikováno 54,3 % jejího portfolia a kapacita výroby zelené energie divize VGP Renewable Energy byla zvýšena na 74,7 MWp, přičemž dalších 74,5 MWp se připravuje. Nadace VGP, založená v roce 2019, podporuje již 29 projektů, které se zabývají sociálními otázkami, ochranou přírody a ochranou kulturních statků. Ty k dnešnímu dni obdržely od VGP finanční prostředky ve výši více než 7 milionů EUR.

Technické parametry 2. etapy:

  • Plocha: 350 000 m2
  • Pronajímatelná a aktuálně volná plocha: 150 000 m2
  • Minimální velkost jednotky: 5 000 m2
  • Počet hal: 5
  • Kvalita haly: Certifikát BREEAM Excellent anebo DGNB Gold

O společnosti VGP 

VGP je celoevropský developer, manažer, a vlastník špičkových logistických a semi-industriálních nemovitostí. Provozuje plně integrovaný podnikatelský model s kapacitou a dlouhodobou expertizou napříč dodavatelským řetězcem. Společnost má rozvinuté portfolio pozemků (ve vlastnictví nebo zajištěných) o rozloze 10,94 milionu m² a strategicky se zaměřuje na výstavbu business parků. Společnost byla založena v roce 1998 jako belgický rodinný developer nemovitostí v České republice. Dnes, s více než 350 zaměstnanci, VGP vlastní a provozuje aktiva v 14 evropských zemích, a to jak přímo, tak prostřednictvím několika 50:50 společných podniků. K prosinci 2021 činila hrubá hodnota aktiv společnosti VGP, včetně 100% společných podniků, částku 5,75 miliardy EUR a čistá hodnota aktiv (EPRA NTA) společnosti činila 2,33 miliardy EUR. Společnost VGP je kótována na burze Euronext Brussels. Další informace naleznete na: http://www.vgpparks.eu.

Další informace naleznete na: http://www.vgpparks.eu