Ve Frýdku-Místku začala stavba první parkovací věže v kraji. Car Tower dle typu ušetří místo až pro šestnáct aut

Frýdek-Místek, 30. března 2022 – Pomoc se stále rostoucím počtem automobilů a s řešením parkování ve firmách, úřadech, ve městech i na sídlištích představuje vertikální parkovací systém Car Tower. Tato samostatně stojící kovová konstrukce rotačním způsobem umožňuje zaparkovat postupně několik vozidel na půdorys dvou parkovacích míst, auta se staví do výšky. Instalace první věže v Moravskoslezském kraji probíhá v areálu společnosti Autodružstvo Frýdek-Místek. Do provozu bude uvedena 21. dubna 2022.

Parkovací věž Car Tower dle varianty pojme 6 až 16 osobních aut i SUV. Produkt společnosti GRAVIS Industry je vyvinut, vyráběn a certifikován v České republice a podílí se na něm i sesterská společnost Ferrit, která se může pochlubit téměř 30letou tradicí výroby kvalitních důlních strojů a zařízení a celosvětovou působností. 

„Na základě našich dlouholetých zkušeností v průmyslu přinášíme to nejlepší řešení, přizpůsobené evropské legislativě, ekologickým požadavkům dnešní doby a potřebám dané lokality. Klíčovými přednostmi Car Tower jsou nejmodernější bezpečnostní prvky, jednoduchá obsluha a ovládání, až pětadvacetiletá životnost či rychlá instalace,“ říká Petr Mohelník, jednatel a výkonný ředitel společnosti Ferrit. Mezi další výhody systému Car Tower, o který je zájem kromě Česka i na Slovensku, v Německu, Polsku, Chorvatsku či Turecku, patří nízká hlučnost provozu i malé rozměry půdorysu. 

„Parkovací věže považujeme za velice efektivní řešení s řadou výhod, klíčová je především velká úspora místa bez zbytečně zastavěné plochy. Ovládání parkovacího systému Car Tower je zajištěno pomocí mobilní aplikace, přístup je možný buď naskenováním QR kódu, identifikací kamerovým systémem, případně přiložením identifikační karty nebo čipu. Uživatelům je k dispozici také možnost rezervace parkovacího místa přes internet,“ doplňuje Roman Samek, obchodní ředitel společnosti GRAVIS Industry, která je členem České parkovací asociace. 

Toto prostorově a cenově efektivní řešení reaguje na aktuální potřebu firem i obyvatel, kterou je nedostatek parkovacích míst. Věž je semi-mobilní konstrukcí, která se v průběhu své životnosti může libovolně přesouvat dle aktuálních potřeb. Také údržba je ve srovnání s jinými alternativami městského parkování v průběhu času minimální,“ vysvětluje předseda rady České parkovací asociace Petr Horský.

Parkovací věž je velmi intuitivní a nevyžaduje žádnou vyhrazenou osobu k obsluze. „Car Tower nám významným způsobem usnadní parkování aut našich zákazníků čekajících na servis nebo vozů určených k prodeji, dodává Aleš Penčák ze společnosti Autodružstvo Frýdek-Místek, na jejíž ploše bude Car Tower stát. 

Parkovací věže tak mohou pomoci vyřešit problém v lokalitách, kde je pokrytí parkovacích míst malé a aut je zde přespříliš.

O Ferrit a GRAVIS Industry

Ferrit je soukromá česká firma založená v roce 1993. Z obchodní společnosti se transformovala na výrobní závod s vlastní vývojovou základnou. Může se pochlubit téměř 30letou tradicí produkce kvalitních důlních strojů a zařízení a celosvětovou působností. Největší podíl výroby tvoří závěsný dopravní systém, který společnosti Ferrit vydobyl vedoucí postavení na světových trzích. Sesterská společnost GRAVIS Industry se zabývá prodejem parkovacího systému Car Tower, pro klienty rovněž zpracovává studii proveditelnosti, projekt stavebních prací, zajišťuje schválení příslušnými úřady a následnou instalaci parkovací jednotky Car Tower.  

O České parkovací asociaci 

Česká parkovací asociace je organizace spojující místní samosprávy, městské firmy, soukromé společnosti specializující se na výrobu, prodej, servis či instalaci hardwarových i softwarových řešení pro parkování a konzultantské i právní společnosti, které se zabývají touto problematikou. Asociace si klade za cíl řešit efektivně a ekologicky problémy s parkováním, účinně připomínkovat technické normy a předpisy, aby odpovídaly reálným potřebám 21. století. Více na www.parkovaciasociace.cz