SAP nabídne zaměstnání uprchlíkům z Ukrajiny, spouští speciální náborový program

Praha, 31. března 2022 — Společnost SAP tento týden oznámila vytvoření nového náborového programu pro uprchlíky z Ukrajiny. Cílem je nabídnout vhodnou práci kvalifikovaným lidem v pobočkách SAP v České republice, Německu, Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku, Polsku a na Slovensku. Otevřené pozice zahrnují oblasti softwarového inženýrství, prodeje, podpory prodeje, poradenství, HR nebo financí.

V rámci programu spustil SAP speciální internetovou stránku s nabídkou relevantních volných pracovních pozic pro uprchlíky z Ukrajiny, kde najdou odpovědi na často kladené dotazy a možnost zaregistrovat se v případě zájmu o práci bez nutnosti dodávání všech příslušných dokumentů, čímž se zrychlí náborový proces. Zájemci o práci se mohou zapojit do programu na stránkách https://jobs.sap.com/content/Stand-with-Ukraine/.

V rámci iniciativy společnosti SAP „Pledge to Flex“ mohou její ukrajinští zaměstnanci, kteří našli novou práci v jedné z poboček SAP v jiné zemi, využít podporu přiděleného kolegy, programy zaměřené na psychické zdraví, specializované vzdělávací a jazykové kurzy, výplatu záloh a v některých zemích i nabídku péče o děti.

„Kolegy z SAP po celém světě humanitární krize na Ukrajině hluboce zasáhla, a proto stále více hledají způsoby, jak pomoci. Máme hodně volných míst odpovídajících dovednostem některým z těch, kteří prchají před touto tragédií, a děláme vše pro to, abychom urychlili náborový proces a co nejdříve nabídli bezpečné zázemí naší společnosti,“ říká vedoucí projektu Cawa Younosi, Global Head Of People Experience ve společnosti SAP.

Spuštění náborového program je dalším z kroků, kterými SAP pomáhá řešit humanitární krizi. Zaměstnanci společnosti z přilehlých zemí už poskytli přístřeší necelým 4000 uprchlíků z Ukrajiny.

V České republice zaměstnává SAP více než 2500 lidí, a patří tak mezi největší lokální zaměstnavatele v oboru IT. Tým českého SAP tvoří zaměstnanci více než 90 národností a z 50 % ženy.