Bolt spouští doručování nákupů potravin v Ostravě

V rámci aplikace Bolt Food si Ostravané nyní mohou nechat doručit také nákupy potravin či drogistického zboží. Služba s názvem Bolt Market od konce minulého roku fungovala zatím jen v Praze. Ostrava je prvním rozšířením mimo hlavní město. 

Již více než rok si v Ostravě lze nechat přivézt jídlo z restaurací prostřednictvím aplikace Bolt Food. Ta je nyní rozšířena o službu Bolt Market, doručování nákupů potravin i dalšího běžného sortimentu supermarketů. Od konkurence se díky husté síti partnerských kurýrů liší nevídanou rychlostí a v době zahájení provozu je služba dostupná v Ostravě-Jih, v částech Dubina, Hrabová nebo Zábřeh, s lehce delším časem dovozu dokáže obsloužit i zákazníky ve Svinově nebo ve Vítkovicích. Lidé mohou vybírat z nabídky čtyřiceti druhů čokolád, z bohatého sortimentu ovoce a zeleniny nebo například ze čtyřiceti druhů zmrzlin. 

Služba Bolt Market je součástí aplikace Bolt Food dostupné na Google Play i App Store.
V jejím uživatelském rozhraní vypadá Bolt Market jako online supermarket, ze kterého si uživatel objedná pouhým kliknutím na ikonu požadovaného zboží, načež se mu v aplikaci ukáže také odhadovaný čas doručení objednávky. Zákazník si navíc může zvolit bezkontaktní předání nákupu, kdy partnerský kurýr objednávku zanechá na zákazníkem předem určeném místě bez toho, aby došlo k osobnímu kontaktu. 

„Od Ostravy máme v rámci Bolt Marketu vysoká očekávání, proto ji spouštíme po Praze jako druhé město v zemi. Služba Bolt Food, jejíž aplikaci využíváme pro logistiku objednání a rozvozu, ve městě funguje velmi stabilně a dobře. Logicky tedy chceme oslovit i zákazníky, kteří nechtějí dovézt pouze hotové jídlo, ale i samotné ingredience – zkrátka běžný nákup. Ostravský trh není podobnými možnostmi tolik nasycený jako ten pražský, takže věříme, že to obyvatelé města ocení. Kromě toho služba otevírá další příležitosti výdělku našim partnerským kurýrům, vysvětluje Karel Složil, Country manažer Bolt Market pro Českou republiku.

Klíčovým předpokladem úspěchu je také dlouhá otevírací doba, kdy Bolt Market bude každý den rozvážet až do půlnoci. „Zanalyzovali jsme si, kdy v Ostravě zavírají kamenné obchody a kde a jak je možné v Ostravě nakoupit po desáté hodině večer. Na základě tohoto cvičení očekáváme, že (podobně jako v Praze) zájem o rozvoz nákupu po desáté večerní bude enormní, a jsme rádi, že ho Ostravanům můžeme nabídnout,” dodává Složil.

Zákazníci Bolt Market navíc mají možnost přispět k omezování plýtvání jídlem. Služba totiž spolupracuje s projektem Nesnězeno, který umožňuje objednat a vyzvednout si jídla, která restaurace nestihly prodat. Nesnězeno nedávno spustilo pilotní projekt, kdy společně s Bolt Market rozšířilo svůj záběr i na obchody s potravinami – zákazník si může objednat potraviny na konci trvanlivosti se slevou nejméně 50 procent. 

Služba Bolt Market je v Česku zatím k dispozici pouze v Praze a nově v Ostravě, z restaurace, pekařství či třeba vinotéky si však prostřednictvím Bolt Food lze objednat také v Brně, Olomouci, Plzni, Českých Budějovicích a Hradci Králové. Celkem je Bolt Food k dispozici ve více než 70 městech ve 20 zemích světa, ve kterých kurýři se zelenou termotaškou rozváží
z 30 tisíc restaurací a obchodů pro 6 milionů uživatelů.

O Boltu

Bolt je evropskou superaplikací, jejíž misí je dělat dopravu po městě dostupnější, bezpečnou a udržitelnou. Platforma Bolt již slouží 100 milionům zákazníků ve 45 zemích a více než 400 městech napříč Evropou a Afrikou. Bolt usiluje o urychlení přechodu od vlastnění automobilů k sdílené mobilitě a nabízí lepší alternativy včetně odvozu autem, sdílení automobilů a elektrických koloběžek, stejně jako doručování jídel a potravin.