Zásilkovna radí na nové microsite klientům, jak se bránit proti podvodnému jednání na internetu

Tisková zpráva (7. dubna 2022) – Zásilkovna, přední česká technologická firma patřící do skupiny Packeta, spustila novou microsite zaměřenou na ochranu proti podvodném jednání na internetu. Cílem podvodného jednání neboli phishingu je získat citlivé údaje o platební kartě a zajistit si přístup k finančním prostředkům na bankovním účtu zákazníka. Roste také počet případů, kdy se podvodníci snaží zneužít jména a loga firem a využít jejich důvěryhodnosti k oklamání zákazníka. Na nové microsite Zásilkovny se lidé proto dozví, jak poznat bezpečné internetové stránky, jak prověřit internetový obchod, jak bezpečně nakupovat v online bazaru, jak používat veřejnou Wi-Fi vytvořit si bezpečné heslo nebo jak poznat podezřelou SMS, web nebo e-mail. 

„Zásilkovna je lídrem trhu e-commerce a záleží nám na tom, aby měli lidé v nakupování na internetu důvěru. Bohužel online nakupování přináší vedle pozitivních příležitostí a přínosů také prostor pro různé podvodníky a je naší povinností pomáhat našim klientům v tom, aby se proti nim dokázali účinně bránit. Proto jsme se rozhodli spustit microsite, kde najdou všechny potřebné informace. Stránku budeme průběžně aktualizovat a doplňovat,“ říká Milan Šmíd, marketingový ředitel skupiny Packeta, majitele Zásilkovny. 

Na nové microsite nechybí také reálné ukázky podvodného jednání, vzdělávací video, popisy nejčastějších „pastí“ internetových podvodníků doplněné názornou grafikou nebo sekce důležitých otázek a odpovědí. Prostřednictvím stránky mohou také klienti nahlásit konkrétní podvodné jednání. 

Více na https://www.zasilkovna.cz/bezpecnost-ochrana-dat


Zásilkovna je ryze český franšízový logisticko-technologický projekt Simony Kijonkové, který vznikl v roce 2010. Od té doby se vypracoval mezi nejúspěšnější společnosti v Česku, které poskytují komplexní logistické služby pro internetové obchody. Zásilkovna je součástí 14 společností holdingu Packeta, který působí v 8 zemích, do 33 zemí doručuje. Holding řídí Simona Kijonková. Zásilkovna provozuje také úspěšnou službu Mezi námi pro doručování zásilek mezi fyzickými osobami. Packeta má aktuálně více než 10 000 vlastních výdejních míst (v ČR je to téměř než 7 300 VM), téměř 92 000 partnerských výdejních míst a spolupracuje s více než 32 000 e-shopy. Obrat skupiny byl v roce 2021 4,9 miliardy korun, počet přepravených zásilek 73,2 milionů kusů. Více na www.zasilkovna.cz / www.packeta.com.