GPS navigace Sygic je nyní k dispozici pro operační systém Android Automotive

Řidiči automobilů s operačním systémem Android Automotive (AAOS) od společnosti Google si nyní mohou do svého vozidla stáhnout nejoblíbenější offline navigaci na světě s integrovanou službou Google.

Od 30. března 2022 si aplikaci s GPS navigací Sygic můžete ve vozidlech využívajících systém AAOS stáhnout prostřednictvím Google Play. Prvotřídní navigaci, kterou znáte z mobilních zařízení, tak budete mít přímo v kokpitu, aniž byste museli sáhnout po mobilním telefonu.

Operační systém Android Automotive je zabudovaný systém infotainmentu založený na operačním systému Android. Díky systému AAOS mohou uživatelé instalovat aplikace přímo do vozu a systém infotainmentu vozu bude fungovat jako samostatné zařízení Android™ optimalizované pro řízení. Po stažení aplikace s GPS navigací Sygic a vybraných map poběží aplikace na hlavní obrazovce vozidla. Snadno použitelné rozhraní a intuitivní ovládání bylo speciálně přizpůsobeno pro řízení. Díky offline mapám umožňuje GPS navigace Sygic uživatelům spolehlivě dosáhnout cíle, i když je datové připojení přerušeno nebo zcela nedostupné.

Kromě nejmodernější navigace s podrobným hlasovým naváděním, upozorněním na překročení povolené rychlosti, asistentem pro jízdu v jízdních pruzích a prediktivním směrováním, které zohledňuje aktuální dopravní situaci, je aplikace Sygic navržena tak, aby řešila veškerá vaše základní potřeby na cestách. 

Jakmile budou k dispozici potřebná rozhraní API, budou přidány i rozšířené funkce, jako je rozpoznávání značek, palubní kamera, režim EV a navigace Real View. Kromě toho bude aplikace v reálném čase poskytovat podrobné údaje o parkování, tankování, a dokonce i o možnostech nabíjení.

Režim EV bude užitečný zejména pro nastupující generaci elektrických vozů AAOS. Po aktivaci budou řidiči moct snadno vyhledat dobíjecí místa, kontrolovat jejich dostupnost a plánovat jízdu s automaticky vypočítanými a do trasy přidanými dobíjecími zastávkami.

„Jsme nadšení, že díky úzké spolupráci se společností Google můžeme naše řešení nabídnout všem, kteří jezdí vozidly s operačním systémem Android Automotive. A to nejen díky pokročilým navigačním schopnostem. Naším cílem je zlepšit celý zážitek z jízdy, včetně parkování, tankování a nabíjení, abyste v jediné aplikaci našli vše pro bezpečnou a pohodlnou jízdu,“ poznamenal Štefan Jančiga, viceprezident pro oblast Automotive ve společnosti Sygic.

GPS navigace Sygic je k dispozici ke stažení ve všech automobilech se systémem Android Automotive s integrovanou službou Google Play. Roční předplatné Premium+ stojí 49,99 EUR a zahrnuje celosvětovou licenci s globálním mapovým a dopravním pokrytím a všechny aktualizace vydané během předplatného. Všichni řidiči si mohou aplikaci vyzkoušet v bezplatné 14denní zkušební verzi.

GPS navigace Sygic pro operační systém Android Automotive je v současné době k dispozici v těchto vozidlech značek Volvo, Polestar, Renault, Chevrolet a GMC:

• 2021 Polestar 2

• 2021 Volvo XC40 Recharge (na obrázku)

• 2022 GMC Hummer EV

• 2022 GMC Sierra

• 2022 GMC Yukon

• 2022 Chevrolet Tahoe

• 2022 Chevrolet Suburban

• 2022 Chevrolet Silverado

• 2022 Renault Austral

• 2022 Renault Mégane E-Tech Electric

• 2022 Volvo C40 Recharge

• 2022 Volvo XC60

• 2022 Volvo S60, V60, V60 Cross Country

• 2022 Volvo S90, V90, V90 Cross Country

O SYGICU

Společnost Sygic, která byla založena v roce 2004 v Bratislavě je v žebříčku Deloitte Fast 50 Company a v roce 2012 byla zařazena do žebříčku Deloitte’s Fast 500 EMEA. V roce 2009 společnost Sygic uvedla na trh vůbec první podrobný navigační systém pro iPhone. Společnost se stala prvním dodavatelem offline navigací, který podporuje konektivitu Apple CarPlay a Google Android Auto™. GPS navigace Sygic je nejoblíbenějším počinem od Sygicu a celosvětově zaznamenala více než 200 miliónů stažení. Přídavek Traffic Lights pro aplikaci GPS Sygic Navigation si vysloužil od poroty složené z předních technologických expertů cenu pro nejlepší inovaci CES 2020

Za režim EV (pro elektromobily) v aplikaci Sygic GPS Navigation a další řešení si společnost Sygic vysloužila ocenění Global Champion Award 2021. Významně totiž přispívá k udržitelnému rozvoji Evropy na základě inovací.
Řešení společnosti Sygic využívají celosvětově k navigaci už více než tři miliony profesionálních řidičů a dva tisíce flotil. Majoritním akcionářem společnosti Sygic je W. A. G. Payment solutions (Eurowag), která je přední integrovanou platformou pro platby a mobilitu v Evropě.