Nordic Telecom má nové tarify na optice a DSL. K DSL tarifům přidá každému Terminátora zdarma, včetně instalace

Praha, 26. dubna 2022 – Nordic Telecom představil nové tarify fixního internetu s názvem Nordic Plus s rychlostí až jeden Gigabit za sekundu. Pod označením Nordic Plus najdou zákazníci od dubna celkem čtyři tarify na technologii DSL nebo optice (Nordic Plus 20, 50, 100 a 250) a další dva pouze optické (Nordic Plus 500 a 1000). Ke všem novým DSL tarifům Nordic jako jediný operátor nabízí zdarma tzv. Terminátor (speciálně vyladěný modem), který zvyšuje stabilitu a kvalitu přípojky a zároveň je kompatibilní s jakýmkoli běžně dostupným domácím wifi routerem. U všech tarifů Nordic Plus je navíc aktivace pro nové zákazníky zdarma, tj. bez jakýchkoli instalačních poplatků. 

K 50 tisícům domácností, kterým Nordic Telecom zpřístupňuje internet po optice na vlastních technologiích, přidává díky partnerství se společností CETIN dalších 130 tisíc domácností s dostupností optiky. Vysokorychlostní optické připojení od Nordicu je tak aktuálně k dispozici pro celkem 180 tisíc českých domácností. Novinkou v nabídce je optické připojení s tarify Nordic Plus 500 (500 Mb/s) a Nordic Plus 1000 (1 Gb/s), které operátor nabízí celorepublikově a natrvalo za bezkonkurenční ceny:

  • Nordic Plus 500 za 445 Kč
  • Nordic Plus 1000 za 495 Kč

K DSL tarifům Nordic Plus nabízí Nordic Telecom jako jediný český operátor všem novým zákazníkům speciální modem Terminátor, a to zcela zdarma včetně aktivace. Zákazníci si proto již nemusí k DSL tarifům od Nordicu pořizovat ani pronajímat žádný drahý modem, stačí jim jakýkoli WiFi router, např. i jejich stávající zařízení. S novým tarifem pak neplatí ani žádné další instalační poplatky. K dalším benefitům „Terminátora“ patří zlepšená kvalita připojení, snazší řešení poruch a jejich prevence nebo online přístup ke všem aktualizacím zařízení. Kromě toho dokáže Terminátor na některých DSL přípojkách díky technologii bondingu zdvojnásobit dostupnou rychlost připojení.

Vedle tarifů Nordic Plus poskytuje operátor i další tarify s rychlostí až 250 Mb/s, jimiž se označují zejména bezdrátové technologie, jako je WiFi či vlastní síť Nordicu v pásmu 3,7 GHz, která pokrývá přibližně třetinu české populace a nabízí spolehlivé internetové připojení vzduchem.

Operátor standardně umožňuje online objednávky fixního internetu přes samooobsluhu na svém webu. Po ověření konkrétní adresy zde zákazník zjistí všechny dostupné tarify včetně cen.

Nordic Telecom je telekomunikační operátor s vlastní sítí v pásmu 3,7 GHz a napříč skupinou obsluhuje více než sto tisíc zákazníků. V červnu 2017 uspěl v aukci pásma 3,7 GHz a získal 80 MHz tohoto spektra. Na něm staví a jako první spustil moderní 5G ready síť, která nabízí pevné vysokorychlostní internetové připojení vzduchem dostupné aktuálně více než třetině české populace. V listopadu 2020 rozšířil Nordic Telecom v aukci pásma 3,5 GHz svůj kmitočtový příděl o dalších 20 MHz spektra. Kromě nabídky tarifů na DSL technologii od dubna 2022 zařazuje Nordic Telecom do svého portfolia i optické tarify na síti CETIN. Prostřednictvím partnerských sítí funguje Nordic Telecom také jako virtuální mobilní operátor s nabídkou mobilních hlasových a datových služeb.

www.nordictelecom.cz