Nové otočné kamery Axis malé jako dlaň dokážou zajistit přehled i detail zároveň

Novinkou v portfoliu společnosti Axis Communications je pět malých diskrétních PTZ síťových kamer řady AXIS M50, které nabízejí špičkovou kvalitu videa, zvukovou i obrazovou analytiku a konektivitu se zařízeními Z-Wave Plus. Jsou ideální i pro menší instalace, protože nabízejí cenově dostupný způsob, jak zajistit celkový obraz i všechny důležité detaily.

Společnost Axis Communications, světový lídr v oblasti IP kamer, uvádí na trh nové kompaktní kamery série M50 umožňující otáčení, náklon a zoom (PTZ). Kamera AXIS M5074 má ostrý a detailní obraz v HDTV 720p rozlišení (1 MPx), kamery AXIS M5075 a AXIS M5075-G poskytují 2MPx rozlišení HDTV 1080p. Všechny modely mají funkci PTZ s 5násobným optickým a 10násobným digitálním zoomem. Axis rovněž představil multisenzorové kamery AXIS M5000 PTZ a AXIS M5000-G PTZ. Tyto modely mají tři snímače s rozlišením 5 MPx (společně tak nabízejí 15 MPx rozlišení), které zajišťují celkový přehled o situaci ve vnitřních prostorách na ploše až 400 m2, a jednu HDTV 1080p PTZ kameru s 10× optickým zoomem, která umožňuje současně sledovat detaily.

Otočné kamery o velikosti dlaně

AXIS M50 je řada diskrétních PTZ kamer velikosti dlaně (rozměry pouhých 130×63 mm), které jsou navrženy tak, aby diskrétně zapadly do jakéhokoli prostředí. Jsou proto ideální pro menší instalace, kde nabízejí cenově dostupný způsob, jak vidět celkový obraz a také všechny důležité detaily.

Modely AXIS M5075-G a AXIS M5000-G PTZ nabízejí také bezdrátovou I/O konektivitu se zařízeními Z-Wave Plus, což umožňuje vytvořit kompletní systém složený až ze šesti dalších zařízení. Automaticky tak lze ovládat např. dveře, okna, světla, PIR detektory nebo teplotní čidla či jiné síťové prvky pomocí příkazů pro zapnutí/vypnutí. Navíc jsou všechny informace ze systému Z-Wave přenášeny do systému VMS a ve videostreamu se zobrazí jako překryvná infografika.

Multisenzorové PTZ kamery zajistí přehled i detail zároveň

Cenově dostupné kamery AXIS M5000 a AXIS M5000-G PTZ nabízejí výhody tří fixních kamer a jedné PTZ kamery v zařízení s jedinou IP adresou a licencí pro VMS nebo aplikace. Všechny čtyři pohledy umí kamera zobrazit na jednom monitoru, takže je možné přecházet z přehledového na detailní zobrazení jediným kliknutím. Je také vybavena funkcí automatického zaostřování a světelnou indikací, která pomáhá odrazovat od odrazovat od protiprávního či společensky nevhodného chování, což je ideální pro maloobchodní prodejny a velké vnitřní prostory.

Rychlá instalace, inteligentní analýza videa i zvuku

Díky funkci plug&play nabízejí kamery řady M50 cenově výhodný způsob, jak zajistit efektivnější a účinnější zabezpečení. Všechny nové kamery se dodávají se zabudovanou analytikou, která je proměňuje v senzory umožňující inteligentní rozhodování o provozu nebo o alokaci zdrojů. Integrovaná analytika Axis Video Motion Detection 4 spustí poplach při detekci pohybu v předem definované oblasti podle vašeho výběru nebo zobrazí upozornění, když ze záběru kamery naopak zmizí nějaký předem označený objekt. Díky vestavěnému mikrofonu lze využít také detekce úrovně zvuku, která může při překročení nakonfigurovaného prahu hlasitosti (například s pomocí funkce Detektor výkřiku) spustit různé události.

Nové kamery navíc nabízejí oceňované technologie Axis, jako je například Zipstream, která snižuje nároky na šířku pásma a velikost úložiště víc než o 50 % bez kompromisů v kvalitě obrazu. Obsahují také vestavěné pokročilé funkce kybernetické bezpečnosti, které pomáhají zabránit neoprávněnému přístupu a podporují bezpečnost celého systému.

Mezi klíčové vlastnosti řady M50 patří:

  • PTZ s 5× optickým a 10× digitálním přiblížením,
  • automatické zaostřování a WDR,
  • zabudované analytické funkce, 
  • Z-Wave pro chytrá domácí zařízení (AXIS M5075-G a AXIS M5000-G),
  • vestavěná funkce kybernetické bezpečnosti.

Mezi klíčové vlastnosti modelů AXIS M5000 PTZ a AXIS M5000-G patří: 

  • celkový přehled a přiblížení detailů zároveň, 
  • pokrytí vnitřních prostor až do 400 m2,
  • 3 senzory 5MPx pro celkový přehled o situaci, 
  • 1 PTZ kamera s 10× optickým zoomem a rozlišením HDTV 1080p, 
  • Z-Wave pro chytrá domácí zařízení (model AXIS M5000-G).

Nové kamery Axis řady M50 jsou k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů a sítě partnerů společnosti Axis od dubna 2022 za doporučené koncové ceny 12 800 Kč (AXIS M5074), 15 400 Kč (AXIS M5075 a AXIS M5075-G) a 25 600 Kč (AXIS M5000 a AXIS M5000-G).

O společnosti Axis Communications
Společnost Axis vytváří chytřejší a bezpečnější svět s pomocí síťových řešení, která otevírají přístup k lepšímu zabezpečení a k novým způsobům podnikání. Axis jako lídr v oblasti síťového videa nabízí produkty a služby pro videodohled a analýzu videa, řízení přístupu a audiosystémy. Společnost Axis má přes 3 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování klientských řešení spolupracuje s globální sítí partnerů. Společnost Axis byla založena v roce 1984 a sídlí ve švédském Lundu. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.