ALD Automotive začala nabízet novou službu postavenou na technologii od českého Xmartonu

Praha, 2. května 2022 – Poskytovatel operativních leasingů a fleet managementových služeb ALD Automotive začal svým klientům nabízet digitální řešení správy flotil od společnosti Xmarton. To umožňuje kompletní elektronické a automatizované vedení knihy jízd, nepřetržitý monitoring napojených vozů, nebo usnadňuje carsharing mezi více řidiči bez nutnosti předávání klíčů.

Společnost ALD Automotive zařadila do své nabídky kompletní portfolio digitálních jednotek od společnosti Xmarton. Ty umožňují flotilový management v jednotném prostředí mobilní aplikace a webového rozhraní. Systém dokáže na základě automatické identifikace řidiče vést elektronickou knihu jízd a v nejvyšší variantě umožňuje kromě základního ovládání i bezklíčové odemykání vozu, které zásadně usnadňuje sdílení vozidla mezi více řidiči.

Managing Director společnosti ALD Automotive Pavel Fořt k nové spolupráci říká: “Společnost ALD Automotive chce tímto krokem nabídnout svým zákazníkům nejmodernější technické řešení pro správu vozového parku, které citelně zvyšuje efektivitu jeho užívání. Výrazným zjednodušením sdílení vozidel a automatizovanými procesy, které pracují se získanými daty, dochází ke snížení finančních nákladů spojených s provozováním vozového parku.”

“Jsme velice rádi, že si náš systém Xfleet hledá cestu na českém i zahraničním trhu. Ve spolupráci s ALD Automotive přineseme další skupině firemní klientely službu bezpochyby vysokého standardu a užitné hodnoty. Data, která náš systém dokáže z provozu flotily extrahovat, přispívají k jejímu efektivnějšímu a ekonomičtějšímu využívání.” dodává ke spolupráci ředitel společnosti Xmarton Jan Pešek.   

ALD Automotive bude svým klientům nabízet tři úrovně služeb: Základní jednotka dokáže vozidlo lokalizovat pomocí GPS. Střední úroveň do systému ukládá i informace o tankování a ujeté vzdálenosti pomocí sběrnice CAN ve vozidle. Nejvyšší varianta pak nabídne základní ovládání vozidla na dálku pomocí mobilního telefonu a umožní jeho odemykání bez nutnosti použití klíčů, čímž se výrazně zjednoduší vnitropodnikové sdílení vozidel.

O společnosti Xmarton:

Společnost Xmarton vznikla v roce 2016 s cílem usnadnit sdílení osobních aut bez nutnosti fyzického předávání klíčů. Jednotka, kterou Xmarton vyrábí, umožňuje propojení běžného automobilu s chytrým mobilním zařízením. Hlavní funkcí technického řešení od společnosti Xmarton je vytvoření digitálního autoklíče, se kterým lze provádět základní ovládání, odemykání a startování vozu pouze pomocí autorizovaného mobilního zařízení. Kromě těchto operací umožňuje Xmarton vedení elektronické knihy jízd, sledování vozidla v reálném čase nebo detekci jeho odtahu. Jednotka slouží také jako dodatečné zabezpečení automobilu – nezávislý imobilizér.

Řešení Xmartonu je v současné době nainstalováno ve více než 2 000 vozidlech různých značek a modelů vyrobených po roce 2002.  

O společnosti ALD Automotive:

Ve světě působí ALD Automotive Group ve 43 zemích a spravuje více než 1 700 000 vozidel. V České republice pod názvem ALD Automotive provozuje firma svou činnost od roku 2002 a má ve správě přes 26 000 vozidel. Centrála společnosti se nachází v Praze 10, o svoji klientelu pečuje ALD Automotive i ze svých poboček v Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Ústí nad Labem a Plzni.