Elektrické Fordy budou mít Webex na palubě, z auta se stane mobilní kancelář

Praha, 3. května 2022 – Nové modely automobilky Ford mají ambici stát se mobilními kancelářemi. Ford proto spojil síly se společností Cisco, jejíž platforma pro vzdálenou komunikaci a spolupráci Webex se stane součástí palubního systému Ford SYNC® 4A.

Ford vidí svá nová elektrická vozidla nejen jako místo, kde si můžete zavolat, poslouchat hudbu nebo se nechat masírovat. Vozy současnosti jsou vybaveny často špičkovými zvukovými a mikrofonními systémy či obrazovkami. A toho chce automobilka využít i v rámci rozvíjejícího se modelu hybridní práce. Podle Darrena Palmera, Vice Presidenta Ford Electric Vehicle Programs, se elektrický F–150 Lightning a další elektrické modely automobilky stanou novou generací prostorů pro hybridní práci. „Nevidíme důvod, proč by lidé nepoužívali svá vozidla jako kanceláře fantastické kvality, aby mohli spolupracovat,“ soudí Darren Palmer.

Ford hledal dodavatele, který by v jeho vozidlech mohl poskytnout řešení pro vzdálenou spolupráci odpovídající jeho vizi nejlepší mobilní kanceláře. A rozhodl se pro Cisco Webex.

Ford do svých nových elektromobilů přidal novou 15,5palcovou obrazovku a multimediální systém SYNC® 4A. Nabízí například rozpoznání hlasových příkazů přirozeným jazykem nebo navigaci využívající cloudové služby. A v současné době se připravuje integrace Webexu přímo do SYNC® 4A. Nasazení samozřejmě musí splňovat přísné bezpečnostní požadavky. To znamená, že technologie bude v plném módu řidiči přístupná pouze v případě, pokud automobil stojí. Při jízdě umožní řidiči pouze hlasový režim, nikoli používání videa.

Partnerství Fordu a Webexu se neomezí jen na paluby automobilů. Obě společnosti již diskutují o využití Webexu k propojení zákazníků Fordu s kontaktními centry a prodejci.

O Cisco Systems 

Cisco (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti technologií, které zajišťují fungování internetu. Cisco inspiruje a otevírá nové možnosti tím, že mění váš pohled na aplikace, zabezpečuje vaše data, transformuje vaši infrastrukturu a pomáhá vašim týmům k úspěchu v globální a inkluzivní budoucnosti. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.

Platforma Cisco Webex

Webex je přední poskytovatel cloudových řešení pro spolupráci zahrnujících videokonference, hovory, textové zprávy, konference, řešení pro interakci se zákazníky (např. kontaktní centra) a účelová zařízení pro spolupráci. Důraz na inkluzivní spolupráci nás motivuje k inovacím, kde s využitím umělé inteligence a strojového učení odstraňujeme zeměpisné, jazykové, osobnostní a technické bariéry. Nedílnou součástí našich řešení od samého počátku je bezpečnost a ochrana soukromí. Webex spolupracuje s nejvýznamnějšími podnikovými a kancelářskými aplikacemi, které zprostředkovává v rámci jediné aplikace a rozhraní. Další informace na webex.com