EVE Aqua s podporou zajistí automatickou závlahu zahrady

Chytré zavlažování umožní udržet dokonale zelený trávník a bohatou úrodu i v průběhu dovolené. Technologie Thread navíc usnadní instalaci i v tom nejzapadlejším koutě zahrady.

Praha, 3. května 2022 Společnost EVE informovala o aktualizaci chytrého závlahového ventilu EVE Aqua, která doplňuje podporu technologie Thread. S její pomocí si výhody závlahového ventilu propojeného s chytrou domácností Apple HomeKit může dopřát i ten, jehož zahradní kohoutek je mimo dosah domácího hubu. Díky moderní technologii totiž jednotlivé prvky komunikují přímo mezi sebou, a tak pro rozšíření dosahu postačí jakýkoli další prvek, jako je chytrá zásuvka EVE Energy nebo například osvětlení verandy pomocí LED pásu EVE Light Strip.

EVE Aqua se postará o zalévání zahrady za jakýchkoli okolností. Závlahu je možné spustit pomocí aplikace v mobilním telefonu, požádat hlasovou asistentku Apple Siri nebo nastavit plán pro automatické spuštění i ukončení zalévání. Ventil EVE Aqua neustále měří průtok, takže lze snadno získat přehled o spotřebě vody přímo v aplikaci EVE.

Chytrý závlahový ventil Eve Aqua je dostupný v síti prodejen iStyle a u vybraných partnerů za cenu 2 599 Kč.

Zelená zahrada za všech okolností

S chytrým zavlažováním lze zapomenout na uschlý trávník a padající plody nedostatečně zalévaných ovocných stromů. EVE Aqua se o závlahu postará, i když na ni celá rodina zapomene. Zajistí ji dokonce i ve chvílích rodinné dovolené u moře. Stačí nastavit pravidelnou závlahu a pak už jen sledovat, jak se zahradě daří.

Technické specifikace

  • Kompatibilní se smartphony iPhone a tablety iPad s nejnovější verzí systému iOS/iPadOS. Pro ovládání a komunikaci mimo domácí síť je třeba spojení s domácím hubem, jehož roli zastane Apple HomePod, HomePod Mini, nebo Apple TV (4. generace nebo novější).
  • Závit připojení: 26,5 mm / ¾`
  • Teplotní rozsah: 4 °C – 50 °C, Talk: 1 bar – 5 bar
  • Odolnost: IPX4 a UV ochrana
  • Bezdrátové připojení: Bluetooth LE, Thread
  • Rozměry: 94 x 123 x 80 mm

O společnosti Eve Systems

Eve Systems je německou společností založenou v roce 1999, která se zaměřuje na vývoj a výrobu zařízení chytré domácnosti. V jejich portfoliu se nachází chytré osvětlení, zásuvky, čidla, termostatické hlavice i bezpečnostní kamery. S jejich pomocí posouvají řešení běžných domácích otázek na novou úroveň, která zajišťuje pohodlí, bezpečnost i úspory energií. Výrobce své produkty vyvíjí s využitím vlastních kapacit pro bezpečný ekosystém produktů značky Apple. Činí tak i proto, že jednou ze základních hodnot společnosti je důraz na bezpečí a soukromí uživatelů. Vedení společnosti totiž trvá na tom, že co se stane doma musí doma i zůstat.