Dokonalá volba, když chcete PoE jen pro pár zařízení

4. 5. 2022 – Nejnovější přírůstek do řady přepínačů GS1900 určených pro malé firmy a organizace představuje pragmatické řešení pro ty, kdo požadují flexibilitu cloudové platformy Nebula a současně PoE napájení jen pro omezený počet zařízení. 

Napájení přes Ethernet (PoE) patří mezi technologie, které člověka prostě nepřestanou ohromovat. Je neskutečné, že prostřednictvím obyčejných ethernetových kabelů lze bez problémů napájet přístupový bod, IP telefon nebo třeba bezpečnostní kameru.

Ve společnosti Zyxel se snažíme, aby naše přepínače uspokojily nároky co nejširšího okruhu zákazníků. Samozřejmě není v našich silách vyhovět úplně každému, obvykle se nám ale daří nabídnout vhodné řešení.

Reagujeme na potřeby zákazníků

Moc dobře víme, jak důležité je reagovat na měnící se potřeby zákazníků. A právě z toho důvodu nyní naši oblíbenou produktovou rodinu GS1900 rozšiřujeme o přepínač GS1915.

Jedná se o osmiportový model s řešením NebulaFlex pro duální správu, což znamená, že přepínač lze konfigurovat a spravovat na dálku pomocí cloudové platformy Nebula nebo jako samostatné zařízení přes jeho IP adresu. Tím se model GS1915 odlišuje od přepínače GS1900, který se spravuje jako samostatné zařízení prostřednictvím jednoduchého webového rozhraní, a tudíž představuje to, co označujeme jako „chytrý řízený přepínač“ v jeho nejjednodušší podobě.

Model GS1915-8 na trh přichází ve dvou verzích – GS1915-8 bez napájení přes Ethernet a GS1915-8EP s celkovou kapacitou PoE napájení 60 Wattů, což bohatě stačí k napájení několika PoE zařízení například v malých či domácích kancelářích.

Nový model je jedinečný ze dvou důvodů. Zaprvé ho lze spravovat pomocí cloudové platformy Nebula nebo jako samostatné zařízení, a zadruhé jeho napájecí kapacita je ve srovnání s dalším modelem v řadě méně než poloviční. Pro efektivní využití napájecí kapacity tento model navíc má inteligentní automatickou správu napájení, díky které připojená PoE zařízení používají pouze tolik energie, kolik skutečně potřebují. 

Ideální řešení pro malé prostory

Tato přesně řízená kapacita napájení 60 W je ideální, pokud potřebujete napájet jen několik málo zařízení, jako např. bezdrátový přístupový bod a IP telefon na recepci nebo v obchodě, několik přístupových bodů na menším pracovišti nebo velmi jednoduchý systém bezpečnostních kamer. Díky kompatibilitě s řešením NebulaFlex lze model GS1915 navíc monitorovat a řídit na dálku prostřednictvím cloudu.

Důvodem uvedení modelu GS1915 na trh není nic jiného než rostoucí poptávka po přepínači, který nabízí flexibilní správu a k tomu možnost napájet dvě nebo tři PoE zařízení. Nižší kapacita PoE napájení samozřejmě znamená nižší pořizovací náklady, takže zákazníci mají tuto skvělou technologii na dosah, aniž by museli kupovat dražší PoE přepínač, který plně nevyužijí.

A závěrem stojí za to ještě dodat, že model GS1915 má stejně jako většina zástupců řady GS1900 kompaktní provedení bez ventilátoru, takže svým vzhledem ani provozem nebude nikde a nikoho rušit.

O společnosti Zyxel Networks

Společnost Zyxel připojuje organizace i domácnosti k internetu již více než 30 let, a to vždy s důrazem na inovace a služby zákazníkům. V roce 1989 jsme začínali analogovými modemy. Dnes využíváme umělou inteligenci a cloud, abychom firemním i domácím uživatelům přinášeli rychlá, spolehlivá a bezpečná síťová řešení.

O vůdčí globální pozici společnosti Zyxel na komunikačním trhu svědčí mimo jiné:

–   působnost ve 150 zemích celého světa,

–   milion organizací, které díky našim řešením fungují chytřeji,

–   100 milionů zařízení propojujících svět.

Vytváříme sítě budoucnosti a pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

Zyxel, Your Networking Ally.