Red Hat rozšiřuje portfolio cloudových služeb a vytváří konzistentní a škálovatelné prostředí pro vývoj moderních aplikací

Red Hat Cloud Services zpřehledňují hybridní prostředí a zvyšují obchodní hodnotu i rychlost inovací v podnikovém IT

Boston – Red Hat Summit, 10. května 2022Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), přední světový poskytovatel řešení založených na open source technologiích, oznámil novinky ve svém portfoliu Red Hat Cloud Services, které přinášejí plně řiditelné a zjednodušené uživatelské prostředí při vytváření, nasazování, správě a škálování cloudových aplikací v rámci hybridních prostředí.

Hybridní provozní prostředí jsou i nadále realitou ve většině organizací. Podle analytické společnosti IDC „bude do roku 2024 polovina organizací využívat aplikace poskytované na bázi cloudových služeb, včetně nativně cloudových technologií, které umožní konzistentní provoz na libovolném místě i mnoha místech současně“. Vzhledem k tomu, že podniky usilují o poskytování inovativních služeb, které uspokojí potřeby jejich zákazníků, potřebují hybridní infrastrukturu, která jim pomůže zmírnit důsledky škálování.

Red Hat Cloud Services jsou navrženy tak, aby řešily složitosti hybridního cloudu. Organizace se potýkají s problémy, jako je rozrůstání aplikací a podpora monolitických aplikací. Aby uspěly, potřebují nástroje pro modernizaci aplikací při současném zkrácení doby jejich nasazení a snížení provozní režie. 

S cílem podpořit organizace v jejich úsilí o vývoj nativně cloudových aplikací představil Red Hat nové cloudové služby, mezi které patří: 

  • Red Hat OpenShift Service Registry, který pomáhá vývojovým týmům publikovat, objevovat a opakovaně používat rozhraní pro programování aplikací (API) a schémata.
  • Red Hat OpenShift Connectors, dodávající předpřipravené připojení k různým systémům třetích stran a umožňující integraci s Red Hat OpenShift Streams for Apache Kafka bez nutnosti programování.
  • Red Hat OpenShift Database Access, poskytující konzistentní prostředí pro využívání databází formou služby (Database as a Service, DBaaS) v prostředích hybridních cloudů. To umožňuje správcům platformy OpenShift snadno poskytovat a spravovat přístup k databázovým službám různých třetích stran a zjednodušuje vývojářům práci s poskytováním cloudových databází a přístupu k nim.

Portfolio Red Hat Cloud Services je úzce integrováno s Red Hat OpenShift, přední podnikovou Kubernetes platformou. Poskytuje základ pro modernizaci stávajících aplikací, vytváření nativně cloudových aplikací, zefektivnění vývoje, doplňování aplikací o inteligentní technologie a integraci služeb třetích stran. 

Red Hat oznámil i vylepšení své stávající nabídky cloudových služeb, včetně: 

  • Red Hat OpenShift Data Science, řízené cloudové služby pro datové vědce a vývojáře, poskytující plně podporovaný sandbox pro rychlý vývoj, trénování a testování modelů strojového učení (ML), který je nyní k dispozici jako doplněk pro zákazníky služeb OpenShift Dedicated a Red Hat OpenShift Service on AWS. Byly přidány aktualizace, které zlepšují podporu dodržování předpisů, včetně PCI. Zákazníci budou také moci ještě letos využívat výhod spravovaných řešení od nezávislých dodavatelů softwaru (ISV) od předního datového partnera, společnosti Starburst. 
  • Red Hat OpenShift Streams for Apache Kafka, plně hostovaná a řízená služba Kafka, nyní podporuje granulární správu identit a přístupu, stejně jako přístup k metrikám a monitorovacím panelům. Pro lepší shodu s předpisy byly přidány také certifikace PCI. 
  • Red Hat OpenShift API Management, který umožňuje rychlý vývoj a nasazení aplikací založených na API prostřednictvím hostované a řízené služby OpenShift API Management, která je k dispozici pro vyzkoušení ve vývojářském sandboxu pro Red Hat OpenShift. Byly přidány aktualizace zlepšující podporu zabezpečení a shody s předpisy včetně certifikací PCI, ISO a SOC2 a API designer preview. 

„Zákazníci potřebují řešení, která zjednodušují jejich hybridních prostředí a umožňují, aby jejich aplikační infrastruktura byla odolnější, spravovatelnější a sledovatelnější,“ upozorňuje Ashesh Badani, senior viceprezident pro produkty ve společnosti Red Hat. „Red Hat pomáhá tyto potřeby naplňovat novými a aktualizovanými cloudovými službami, které jsou účelově vytvořeny pro éru hybridních inovací a optimalizovány pro produktivitu vývojářů i provozovatelů. Tyto pokroky umožňují vedoucím pracovníkům soustředit se na rychlejší uvádění nových produktů a služeb na trh a na zvyšování obchodní hodnoty.“ 

„V Red Hatu věříme v sílu hybridního cloudu, a proto přinášíme inovativní technologie nejen on-premise, ale i v prostředí veřejného cloudu. Za nejdůležitější považuji služby z oblasti Red Hat Data Science, kde se zaměřujeme na témata související s dlouhodobou udržitelností a bezpečností softwaru v oblastech využívajících strojového učení. Zároveň ale nezapomínáme na integraci těchto řešení i do klasického IT. Zde je v popředí Red Hat OpenShift, který slouží jako základní kámen pro tato řešení,“ říká David Bečvařík, Technology lead pro Českou republiku a Slovensko ve společnosti Red Hat.

Další zdroje

Jak se spojit se společností Red Hat?

O společnosti Red Hat

Společnost Red Hat je přední světový poskytovatel open source softwarových řešení, který s využitím komunitního přístupu poskytuje spolehlivé a vysoce výkonné linuxové technologie, technologie pro hybridní cloud a kontejnerové a Kubernetes technologie. Brněnská pobočka Red Hat Czech s.r.o. je jedním z největších vývojových center společnosti na světě. Red Hat pomáhá zákazníkům integrovat nové a stávající IT aplikace, vyvíjet aplikace založené na cloudu, standardizovat na svém špičkovém operačním systému a automatizovat, zabezpečovat a spravovat komplexní prostředí. Vedle technologií nabízí Red Hat také vysoce oceňovanou technickou podporu, školení a konzultační služby, které z něj činí důvěryhodného poradce pro společnosti ze žebříčku Fortune 500. Z pozice strategické partnera poskytovatelů cloudu, systémových integrátorů, dodavatelů aplikací, zákazníků a open source komunit Red Hat pomáhá připravit zákazníky na digitální budoucnost.