Společnost Pure Storage představuje FlashBlade//S: revoluční platformu, která řeší požadavky na růst nestrukturovaných dat a moderních aplikací

Nová architektura rozděluje zdroje a umožňuje zákazníkům škálovat v jakémkoli směru, čímž podporuje různorodé pracovní úlohy a zároveň poskytuje ochranu investic

Společnost Pure Storage® (NYSE: PSTG), průkopník v poskytování pokročilých technologií a služeb v oblasti ukládání dat, oznámila na konferenci Pure//Accelerate techfest22 rodinu produktů FlashBlade®//S s novou modulární architekturou postavenou na hardwaru a softwaru, unikátně navrženém jako jeden celek. Nová platforma využívá téměř neomezeně škálovatelnou architekturu metadat, která oproti předchozím verzím FlashBlade nabízí více než dvojnásobnou hustotu dat, výkon a energetickou účinnost a zároveň umožňuje vývoj platformy v čase v souladu s měnícími se požadavky zákazníků. 

V roce 2017 společnost Pure Storage zcela změnila možnosti škálování úložišť tím, že představila FlashBlade jako jednotnou a rychlou platformu pro soubory i objekty – šlo o první vysoce výkonné řešení pro ukládání dat v podobě, jak to vyžaduje moderní podnikání. Pure také vytvořila architekturu svého softwaru a technologii DirectFlash, čímž předvídala budoucí potřebu technologie flash v širokém spektru pracovních úloh. 

Nové oznámení společnosti Pure opět přináší revoluci na trhu. Řešení FlashBlade//S totiž představuje modulární architekturu, která odděluje výpočetní výkon od úložné kapacity (tzv. disagregace). Úložiště, výpočetní a síťové prvky lze díky tomu upgradovat flexibilně, nezávisle na sobě a bez narušení, což přináší vysoce konfigurovatelnou a přizpůsobitelnou souborovou a objektovou platformu pro řešení nejširšího spektra moderních pracovních úloh. Díky vlastní architektuře all-QLC může společnost Pure poskytovat nejvyšší úroveň výkonu i optimalizaci kapacity bez nutnosti používat nákladná řešení vyrovnávací paměti (cachování).

Podle analytické společnosti IDC poskytuje disagregace úložných platforem větší pružnost při vytváření vysoce efektivních IT infrastruktur. Administrátoři mohou díky tomu sestavovat správnou rovnováhu zdrojů IT pro danou pracovní úlohu, a minimalizovat tak náklady; současně jim to také umožňuje provádět upgrady různých zdrojů nezávisle na sobě podle potřeby.

Rodina produktů FlashBlade//S je navržena pro organizace, které myslí na budoucnost. Hlavní přínosy platformy FlashBlade//S:

  • Předplatné Evergreen™ zajišťuje i budoucí potřeby podnikání: Díky využití plného výkonu služeb založených na předplatném Evergreen získávají zákazníci s FlashBlade//S bezkonkurenční flexibilitu a plynulé upgrady. Organizace se již nemusí obávat zastarávání své úložné platformy, migrací dat narušujících provoz a upgradů úložišť pomocí vysokozdvižných vozíků. 
  • Plnění požadavků v oblasti udržitelnosti: Koncoví uživatelé jsou pod stále větším tlakem, aby preferovali udržitelná řešení. Nová řada FlashBlade//S jim pomáhá tyto potřeby splnit díky lepšímu výkonu v klíčových ukazatelích, jako je kapacita na watt, šířka pásma na watt a kapacita na jednotku racku, což vede k celkově menší ploše datového centra. Z těchto důvodů si společnost Meta vybrala Pure pro napájení svého superpočítače AI Research SuperCluster (RSC).
  • Škálovatelný výkon, jednoduchost a efektivita nestrukturovaných dat: Nová řada FlashBlade//S díky hardwaru a softwaru Purity//FB 4.0, který byl navržen jako jeden celek, posouvá hranice výkonu, škálovatelnosti a efektivity. FlashBlade//S také urychlí tempo inovací a pomůže rychleji uvést na trh technologie nabízející vyšší hustou uložených dat i energetickou účinnost. Zákazníci tak mohou zjednodušit své prostředí IT, škálovat na úrovni exabajtů a získat výkon ve více rozměrech, což je potřebné pro konsolidaci klíčových úloh zpracovávajících nestrukturovaná data.

„Odlišnost architektury FlashBlade//S je výsledkem pokroku vědy, která je hnací silou inovací i v oblasti softwaru i hardwaru. Nová architektura umožňuje výjimečný výkon, efektivitu a škálovatelnost a poskytuje zákazníkům flexibilitu a důvěru v jejich dlouhodobou strategii pro práci s nestrukturovanými daty. Je to nejen poslední škálovatelná platforma, kterou budou organizace potřebovat, ale také správná volba pro splnění cílů v oblasti životního prostředí a udržitelnosti, které jsou dnes pro zákazníky stále důležitější,“ uvádí Matt Burr, generální ředitel divize FlashBlade společnosti Pure Storage.

„Organizace se musejí lépe přizpůsobit neustále se vyvíjejícím požadavkům úloh zpracovávajících nestrukturovaná data. K tomu potřebují moderní platformu pro úložiště, které se starší platformy prostě nevyrovnají. Nová disagregovaná architektura a od základu společně navržený software a hardware dělají z FlashBlade//S velmi atraktivní volbu pro zákazníky, kteří hledají vysoce výkonnou a škálovatelnou platformu, která je zároveň efektivní i z hlediska cílů v oblasti životního prostředí,“ dodává Patrick Moorhead, zakladatel společnosti Moor Insights and Strategy.

Společnost Pure současně rovněž oznámila novou generaci AIRI//S®, v oboru první komplexní infrastrukturu připravenou na nasazení umělé inteligence. Toto řešení společností Pure a NVIDIA dále rozšiřuje rozsáhlou možnosti využití řešení FlashBlade v oblasti umělé inteligence, strojového učení, moderní analytiky, rychlé obnovy, zotavení po útoku ransomwaru, výpočetně náročných úloh (HPC, výpočetních clusterů) a technických výpočtů.

Platforma FlashBlade//S bude všeobecně dostupná od 2. čtvrtletí fiskálního roku 2023. Podrobnější informace viz zde (v angličtině).

O společnosti Pure Storage

Společnost Pure Storage (NYSE: PSTG) šetří čas IT specialistů. Přináší novou zkušenost v oblasti práce s daty a nabízí moderní a inovativní datové prostředí, které organizacím umožňuje provozovat úložiště jako službu v automatizovaném režimu a napříč více cloudy. Pure je jednou z nejrychleji rostoucích IT společností v historii. Pomáhá zákazníkům efektivně využívat jejich data a zároveň zjednodušuje celé IT prostředí i náklady na správu infrastruktury. Podle certifikovaného skóre spokojenosti zákazníků z top B2B společností patří zákazníci Pure mezi nejšťastnější na světě.

Uznání analytiků

Společnost Pure Storage se v Magickém kvadrantu společnosti Gartner pro primární úložiště umístila mezi lídry: Leader in the 2021 Gartner Magic Quadrant for Primary Storage

Leader in the 2021 Gartner Magic Quadrant for Distributed File Systems & Object Storage

Spojte se s Pure

Pure Storage, „P“ logo, Portworx a značky na seznamu Pure Trademark List na www.purestorage.com/legal/productenduserinfo.html jsou ochranné známky společnosti Pure Storage, Inc. Všechny ostatní ochranné známky nebo názvy uvedené v tomto dokumentu jsou majetkem příslušných vlastníků. Více informací naleznete na www.purestorage.com.