Balíkový přepravce GLS koupil ve Francii technologicko-logistický start-up Tousfacteurs

Praha, 14. června 2022 – Francouzská pobočka přepravní společnosti GLS uskutečnila akvizici místní technologicko-logistické společnosti Tousfacteurs. Pařížský start-up, který byl založen v roce 2015, se zabývá logistikou poslední míle a specializuje se na vývoj digitálních a udržitelných řešení v e-commerce. Akvizice společnosti Tousfacteurs umožní GLS dále vylepšovat zákaznickou zkušenost a posílit své udržitelné doručování. 

Picture 1150856086

GLS France spolupracuje se start-upem Tousfacteurs již od roku 2019, a to zejména v Paříži, kde doručuje zásilky prostřednictvím kol. Partnerství bylo nadále rozšířeno i o implementaci inovativních digitálních řešení Tousfacteurs do procesů GLS včetně jejich vlastní služby Track & Engage. To poskytne příjemcům plně digitalizované doručování včetně jedinečného marketingového kanálu ideálního pro zapojení zákazníků. 

GLS nyní dále rozšíří služby společnosti Tousfacteurs a poskytne svým zákazníkům ještě více udržitelné digitální služby. Start-up Tousfacteurs bude i nadále sloužit svým stávajícím klientům pod vedením dvou zakladatelů – Benjamina Levina a Youssefa Tagemouatiho. „S akvizicí společnosti Tousfacteurs zdokonalíme naše služby v oblasti udržitelnosti a digitálních technologií,” říká Nicolas Robert, generální ředitel GLS France a dodává: „Tousfacteurs nám poskytne rychlý přístup k inovativním řešením, která nám umožní dále se zlepšovat v oblasti zákaznické zkušenosti, která je pro nás dlouhodobým cílem.”

„Jsme velmi rádi, že můžeme zahájit další kapitolu naší společnosti. Akvizicí jsme se stali součástí velké mezinárodní sítě GLS, a budeme tedy schopni mnohem rychlejšího růstu a rozvoje při zachování naší DNA, jejíž základem je vývoj inovativních, udržitelných a efektivních řešení pro dopravce a jejich zákazníky,” říkají Benjamin Levin a Youssef Tagemouati, spoluzakladatelé Tousfacteurs

Pro více informací navštivte naše webové stránky gls-group.com nebo kontaktujte:

O GLS Group 

GLS Group je předním poskytovatelem mezinárodní balíkové přepravy. Společnost svým zákazníkům napříč 40 zeměmi poskytuje spolehlivé a kvalitní zásilkové služby doplněné o nákladní a expresní služby. Díky rozsáhlé mezinárodní síti a výborným znalostem lokálního trhu mohou zákazníci očekávat bezproblémové, flexibilní a osobní služby napříč Evropou i mimo ni. GLS rovněž působí prostřednictvím dceřiných společností, které má ve stoprocentním vlastnictví také v Kanadě a na západním pobřeží USA. Síť GLS se skládá ze 120 ústředních a regionálních překladišť a 1 600 dep, které využívají přibližně 37 000 dodávek a 4500 nákladních vozů. GLS zaměstnává přibližně 21 000 lidí. V roce 2021/22 dosáhla společnost GLS rekordních zisků ve výši 5 miliard EUR a navzdory globálním výzvám doručila 870 milionů balíků.