L’ORÉAL NA VELETRHU VIVA TECHNOLOGY 2022 PŘEDSTAVÍ BUDOUCNOST KRÁSY S VYUŽITÍM NOVÝCH TECHNOLOGIÍ

Technologický průkopník v kosmetice sází na Web 3.0 a online, offline a „on-chain“ kosmetická řešení.

Clichy, 15. června 2022 – Společnost L’Oréal dnes oznámila, že na největší evropské konferenci a výstavě technologického průmyslu Viva Technology (Viva Tech) 2022, která probíhá ve dnech 15. až 18. června v Paříži, představí svou vizi v budoucnosti krásy. L’Oréal jako lídr v kosmetickém průmyslu představí návštěvníkům výhody Webu 3.0 a vznikající kosmetické metaverza společně s kosmetickými inovacemi pro domácnosti, obchody a kadeřnické salony. Společnost L’Oréal se na šestém ročníku veletrhu Viva Tech představí v supermoderním stánku o rozloze 325 m2, který nabídne kosmetické zážitky od špičkových značek z portfolia luxusní, masové i profesionální vlasové péče a aktivní kosmetiky. 

„Na veletrh Viva Tech, kde má L’Oréal významné zastoupení již od jeho počátku v roce 2016, se velmi rádi vracíme. Vždy jsme byli průkopníkem technologických inovací v oblasti kosmetiky a naším posláním je využívat nové technologie a kanály, abychom oslovili novou generaci spotřebitelů kosmetiky,“ říká Nicolas Hieronimus, CEO společnosti L’Oréal. „Cílem společnosti LOréal je vytvářet krásu, která hýbe světem, a proto v našem podnikání využíváme technologie jako katalyzátor transformace.“ 

L’Oréal i nadále utváří budoucnost krásy a využívá při tom svou více než stoletou zkušenost v oboru k přípravě jedinečných zážitků, které oslovují všechny lidské smysly. Společnost L’Oréal jako jedna z prvních začala využívat technologie Webu 2.0 v oblasti diagnostiky pleti, konzultací na dálku a virtuálního zrcadla a nyní pokládá základy pro nové kosmetické zážitky prostřednictvím Webu 3.0, aby oslovila novou generaci spotřebitelů. „On-chain kosmetika“ znamená, že se spotřebitelé a tvůrci kosmetiky budou setkávat na nově vznikajících platformách, kde se společně zapojí do nové ekonomiky krásy.  

Na veletrhu Viva Tech se návštěvníci stánku L’Oréal seznámí s inovacemi v oblasti online, offline a on-chain kosmetiky, které zahrnují:

Luxe-Tech parfémy a vůně 

  • Yves Saint Laurent Beauté Scent-Sation je první systém svého druhu nabízený přímo v obchodě. Využívá náhlavní soupravu s několika senzory EEG, které sledují emocionální reakce zákazníků na různé skupiny vůní a analyzují je pro přípravu doporučeného konkrétního produktu. Systém Scent-Sation byl vytvořen ve spolupráci s přední neurotechnickou společností EMOTIV, aby pomáhal lidem zorientovat se v obrovském množství parfémů a vybrat si právě svou dokonalou vůni. 

On-chain kosmetika 

  • Značky L’Oréal posouvají hranice on-chain kosmetiky na Webu 3.0, aby prohloubily naše vazby s komunitami zákazníků prostřednictvím široké škály jedinečných kosmetických zážitků, od vlastnictví sběratelské cenné tvorby až po podporu aspirací začínajících tvůrců: 
    • NYX Professional Makeup otevírá nové možnosti pro nastupující generaci tvůrců 3D kosmetiky a má ambici se stát vůbec první decentralizovanou značkou pro tvůrce na Webu 3.0 a spoluvytvářet tak kosmetické trendy v metaverzu.
    • Yves Saint Laurent Beauté otevírá prostřednictvím peněženky YSL Beauty 10 000 nezaměnitelných tokenů (NFT) Golden Block, které umožňují odemknout zážitky a utility, například sociální tokeny od DJů na platformě P00ls.
    • Mugler oslaví výročí své ikonické vůně „Angel“ vůbec první emisí NFT, která bude obsahovat krypto-uměleckou kolekci 3D andělů navrženou digitálním umělcem. Mugler, věrný mottu své značky „Skutečný svět nestačí“, prostřednictvím sběratelských NFT pozvedává on-chainové programy věrnosti na novou úroveň.
  • L’Oréal buduje rozmanitý ekosystém partnerů na Webu 3.0, který zahrnuje umělce, uživatelské komunity, technologické platformy, jako je např. Arianee, a kreativní laboratoř People of Crypto, která podporuje rozmanitost a zastoupení na Webu 3.0.
  • Společnost L’Oréal uzavřela první partnerství svého druhu v oblasti kosmetiky se společností OpenSea, předním světovým peer-to-peer tržištěm pro NFT, které na své platformě umožní získat jedinečné virtuální kosmetické zážitky a sběratelské předměty ve značkovém prostředí.

Budoucnost maloobchodního prodeje od Lancôme

  • Lancôme představí budoucnost maloobchodního prodeje produktů a služeb, která zahrnuje fyzické, digitální a virtuální kontaktní body pro spotřebitele. 
    • Lancôme Skin Screen poskytuje diagnostiku pleti přímo v prodejně, kde agreguje a vyhodnocuje přes 13 různých klinických příznaků díky špičkovým algoritmům umělé inteligence vycvičeným na více než 15 000 fotografiích. 
  • Lancôme Shade Finder umožňuje přesné určení odstínu make-upu. Dokáže rozpoznat až 22 500 jedinečných odstínů pleti a je nabízen v obchodech i online ve více než 30 státech. 
  • Absolue Dual-LED Youth Treatment je nový přístroj, který využívá patentovanou LED světelnou terapii k dávkování luxusních přípravků pro péči o pleť a redukci jemných vrásek. 

Salon budoucnosti plný technologií

  • L’Oréal Water Saver, který byl časopisem TIME zařazen mezi 100 nejlepších vynálezů roku 2021, je průlomová sprchová hlavice, která využívá technologie z raketových motorů k zajištění luxusního a efektivního mytí vlasů a zároveň snižuje spotřebu vody o 61 % ve srovnání se standardními postupy. Systém L’Oréal Water Saver, který je určen pro profesionální kadeřnické salony, má potenciál přinést úspory v řádu miliard litrů vody ročně.  

Luxe-Tech kosmetika

  • Yves Saint Laurent Beauté Rouge Sur Mesure je domácí systém založený na umělé inteligenci, který s využitím naší technologie Perso nabízí dokonalou personalizaci barev rtěnky. Zařízení pouhým dotykem analyzuje tisíce možností přizpůsobení barvy rtěnky odstínu pleti či oblečení zákazníka a během několika sekund vytvoří odstín na míru, který je uložen v odnímatelné přihrádce pro použití na cestách.

Virtuální dermatologická péče

  • SkinCeuticals Pro 1:1 nabídne spotřebitelům možnost přístupu k dermatologickému poradenství online prostřednictvím individuální soukromé videokonzultace s profesionálním lékařem-estetikem. Tato bezplatná služba zahrnuje vyhodnocení jedinečných potřeb klientů v oblasti péče o pleť a navrhne jim individuální režim k zlepšení vizáže. 

Partnerský ekosystém L’Oréal 

  • Společnost L’Oréal představí výsledky své spolupráce v oblasti datové vědy s BreezoMeter, jednou z nejinovativnějších a nejpreciznějších společností v oblasti klimatických technologií na světě, a také se společností Sleepscore Labs, světovým lídrem v oblasti výzkumu a zlepšování spánku.  
  • Animaze, startupová společnost na Webu 3.0, která vznikla v rámci programu Beauty Tech Atelier společnosti L‘Oréal na startupovém kampusu Station F, bude na Viva Tech debutovat s představením nové éry virtuálního influencingu prostřednictvím avatarů.
  • Impact+, další startup z programu Beauty Tech Atelier společnosti L’Oréal rozproudí debatu o tom, jak přesně měřit a zlepšovat digitální udržitelnost. 

„Ve společnosti L’Oréal věříme, že se krása nachází na pomezí vědy a technologie a že tyto mocné síly budou utvářet budoucnost kosmetiky,“ říká Barbara Lavernos, zástupkyně generálního ředitele L’Oréal odpovědná za výzkum, inovace a technologie. „Spojením staletí budovaných vědeckých znalostí a datové expertízy se špičkovými fyzickými a digitálními technologickými inovacemi vytváříme a rozšiřujeme kosmetické zážitky, abychom naplnili touhy, sny a přání našich zákazníků po celém světě.“ 

„Budoucnost krásy je fyzická, digitální i virtuální. Ačkoli tedy zůstáváme pevně zakotveni v rozvoji Webu 2.0, aktivně zkoumáme možnosti Webu 3.0 se zaměřením na on-chain přístup ke kosmetice,“ dodává Asmita Dubey, ředitelka pro digitální technologie a marketing společnosti L’Oréal. „V našem úsilí jsme se zaměřili na digitální technologie a naším cílem je rozšířit možnosti zákaznické cesty, která se stále vyvíjí směrem od O+O (offline + online) k O+O+O (online + offline + on-chain).“

O společnosti L’Oréal

Již více než 110 let má společnost L’Oréal jako přední hráč na světovém trhu s kosmetikou jediný cíl: plnit přání v oblasti kosmetiky spotřebitelům na celém světě. Cílem naší tvorby je krása, která hýbe světem, a tento záměr rovněž definuje, jak k této oblasti přistupujeme: inkluzivně, eticky a velkoryse, vždy s ohledem na sociální otázky a udržitelnost životního prostředí. Díky širokému portfoliu 35 mezinárodních značek a ambiciózním závazkům v oblasti udržitelnosti nabízíme v programu L’Oréal pro budoucnost každému na celém světě to nejlepší z hlediska kvality, účinnosti, bezpečnosti, jakož i z hlediska korektního a odpovědného přístupu, a zároveň oslavujeme krásu v její nekonečné rozmanitosti.

V roce 2021 dosáhl koncern se svými 85 400 oddanými zaměstnanci, vyváženou geografickou působností a prodejem napříč všemi distribučními sítěmi (e-obchod, hromadný trh, obchodní domy, lékárny, kadeřnické salony, značkový maloobchodní prodej a maloobchodní prodej v oblasti cestovního ruchu) tržeb ve výši 32,28 miliardy eur. Koncern disponuje 20 výzkumnými centry v 11 zemích světa a týmem odborníků v oblasti výzkumu a inovací, který čítá více než 4 000 vědců a 3 000 technologických odborníků, díky nimž se společnost L’Oréal zaměřuje na vývoj kosmetiky budoucnosti a na to, aby se stala tahounem v oblasti kosmetických technologií. 

Více informací naleznete na https://www.loreal.com/en/mediaroom