S novými LED projektory ViewSonic X1 a X2 si užijete spoustu zábavy

Projektory pro domácí kino s pohlcujícími audiovizuálními efekty

Praha, 16. června 2022 – Společnost ViewSonic Corporation, přední světový dodavatel vizuálních řešení, uvádí na trh nové LED projektory X1 a X2 s vysokým jasem pro milovníky domácího kina. Projektory jsou vybaveny nejnovější LED technologií 3. generace, poskytují jasnější a živější obraz, mají životnost 30 000 hodin a disponují flexibilními možnostmi instalace. Díky vestavěným reproduktorům Harman Kardon jsou ideální pro domácí promítání filmů, živých sportovních přenosů či pro hraní videoher.

„Jako inovátor a lídr v oblasti LED technologie zvyšujeme požitek z domácí audiovizuální zábavy s našimi novými LED projektory. Díky jasu 3 100 LED lumenů poskytují projektory X1 a X2 nejen jasnější a čistší obraz v jakémkoli prostředí, ale v porovnání s lampovými projektory jsou také šetrnější k životnímu prostředí,“ říká Dean Tsai, generální ředitel divize projektorů a LED displejů společnosti ViewSonic. „Bez nutnosti složité instalace a nastavení navíc představují ideální řešení, jak si kdykoliv vychutnat pohlcující audiovizuální zážitek.“

Domácí kino kdekoliv a kdykoliv

Nejnovější LED projektory X1 a X2 jsou určeny jak pro velké, tak malé místnosti. Model X1 lze namontovat na strop, aby se lépe využil prostor, a pro menší místnosti lze model X2 s krátkou projekční vzdáleností umístit na desku stolu a promítat 100″ velký obraz ze vzdálenosti pouhých 1,53 m. 

Model X1 je navíc vybaven ovladačem posunu objektivu, který uživatelům umožňuje vertikální nastavení obrazu, aniž by museli s projektorem hýbat. Objektiv s 1,3násobným optickým zoomem navíc poskytuje flexibilitu při montáži projektoru na strop. Uživatelé si mohou zvolit lokaci promítání v určitém rozsahu, aby získali velký obraz, který nebude narušovat stávající design interiéru, například zavěšená světla nebo nosné trámy.  

Tyto vlastnosti jsou doplněny jasem 3 100 LED lumenů a širokým 125% pokrytím barevného gamutu Rec. 709. Oba projektory poskytují jasný a živý obraz v rozlišení Full HD, který není ovlivněn okolním světlem. Tato vizuální řešení jsou kombinována s kvalitním zvukem ze dvou reproduktorů Harman Kardon, které skutečně promění jakoukoliv místnost v domácí kinosál.

Pohlcující zážitek

Projektory X1 a X2 umožňují jednoduché a intuitivní nastavení, díky kterému si můžete vychutnat filmový zážitek z pohodlí vašeho domova. Oba projektory jsou vybaveny funkcí H/V lichoběžníkového zkreslení, nastavením 4 rohů a automatickým lichoběžníkovým zkreslením, takže mohou poskytnout dokonale tvarovaný obraz z jakéhokoliv úhlu pohledu.

Ať už jde o zrcadlení filmu přes vestavěné připojení Wi-Fi nebo připojení herní konzole přes port USB-C, projektory nabízejí širokou škálu možností využití. Připojení Bluetooth navíc umožňuje flexibilnější možnosti zvuku. Uživatelé mohou například projektor připojit k bezdrátovým sluchátkům a vychutnat si pohlcující zvuk, aniž by rušili lidi ve svém okolí. Stejně tak lze reproduktory projektoru připojit k chytrému telefonu a v podstatě fungovat pouze jako zvukový systém.

O společnosti ViewSonic

Společnost ViewSonic byla založena v Kalifornii. Je předním světovým dodavatelem vizuálních řešení a působí ve více než 100 zemích světa. Jako inovátor a vizionář se společnost ViewSonic snaží poskytovat komplexní hardwarová a softwarová řešení, která zahrnují monitory, projektory, interaktivní displeje ViewBoard a softwarový ekosystém myViewBoard. Díky více než 35 letům zkušeností v oblasti vizuálních displejů si společnost ViewSonic vybudovala silnou pozici v oblasti poskytování inovativních a spolehlivých řešení pro vzdělávací, podnikové, spotřebitelské a profesionální trhy. Více informací o společnosti ViewSonic naleznete na www.viewsonic.com.