DPD nově spolupracuje s Alzou, síť samoobslužných boxů rozšiřuje o 1000 AlzaBoxů

Společnost DPD, součást největší sítě balíkové přepravy v Evropě, rozšiřuje svoji stávající síť samoobslužných boxů a nově doručuje do více než 1000 AlzaBoxů. Zákazníci je najdou po celém Česku a mohou si zde vyzvedávat balíčky z e-shopů. Proces doručení, který funguje u stávajících DPD boxů, se nijak nemění a většina je otevřena 24 hodin denně. Boxy jsou součástí sítě DPD Pickup, která tak naroste na více než 2500 výdejních míst a samoobslužných boxů. 

DPD jako první balíkový přepravce na trhu otevřela již loni pilotních 12 samoobslužných boxů, které umí zásilky nejen vydávat, ale také přijímat, což zákazníci rádi využívají například k vracení zboží zpět do e-shopu. AlzaBoxy tuto možnost odeslání zásilky zatím nenabízejí, ale obě firmy na ní usilovně pracují a měla by být brzy také dostupná. Většina zásilek, která se objeví v samoobslužných boxech, jsou v tuto chvíli zásilky z e-shopů. 

Doručení do AlzaBoxu probíhá stejně jednoduše jako u samoobslužných DPD boxů – zákazník si vybere zboží na e-shopu, zaplatí a v nabídce výdejních míst vybere příslušný box. Před doručením balíčku obdrží kód, který zadá přímo do boxu před vyzvednutím. 

“Vysoká obliba výdejních míst – tedy i samoobslužných boxů, je český fenomén. Podle našeho nejnovějšího průzkumu E-shopper Barometer jsme dokonce v porovnání se zbytkem Evropy ve využívání výdejních míst na druhém místě hned za Francií. Protože tento trend během pandemie ještě výrazně posílil, chtěli jsme našim zákazníkům nabídnout co nejširší síť a spolupráci s Alzou proto velmi vítáme, a to dokonce nejen v České republice, ” vysvětluje Miloš Malaník, generální ředitel DPD. 

Mezinárodní přesah spolupráce dokládá fakt, že DPD v květnu obdobným způsobem rozšířila síť samoobslužných boxů, do kterých doručuje, i na Slovensku. A to o více než 500 AlzaBoxů.

„Věříme, že využití kapacity jednoho boxu více dodavateli je budoucnost v doručování. Díky napojení partnerů do naší sítě se AlzaBoxy stávají nedílnou součástí chytré městské infrastruktury a přispívají ke zvýšení kvality života obyvatel,“ říká Jan Moudřík, ředitel expanze a facility Alza.cz

AlzaBoxy, do kterých DPD v Česku doručuje, jsou rozmístěny převážně ve větších městech. Lze je najít ale také v menších městech a obcích, jako například v Broumově, Ivančicích, Volyni, Vamberku, Mimoni, Soběslavi nebo Podbořanech.

O DPD

Společnost DPD (Direct Parcel Distribution) je součástí skupiny DPDgroup, největší sítě balíkové přepravy v Evropě. Cílem DPD je stát se referencí v oblasti udržitelného doručování a hlavním hybatelem rozvoje e-commerce. Se svými 1 800 kurýry a 1 300 výdejními místy Pickup je DPD předním doručovatelem v České republice. Jako jediný přepravce v Česku nabízí službu Predict – zákazník předem ví, kdy mu bude zásilka doručena, a to na 1 hodinu přesně. Zároveň si v aplikaci DPD Kurýr může změnit čas nebo místo doručení podle svých preferencí.Díky DPDgroup mohou zákazníci DPD využít přes 70 000 výdejních míst Pickup napříč celou Evropou a posílat zásilky do 230 zemí světa díky značkám DPD, Chronopost, SEUR, BRT a Jadlog. DPDgroup je síť balíkové přepravy společnosti GeoPost, která je holdingem vlastněným La Poste Groupe.