Společnost REE Automotive si zvolila Plex MES od Rockwell Automation pro svoji výrobní platformu EV v oblasti EMEA

Globální společnost REEcorner působící v automobilovém průmyslu jako výrobní platforma pro elektromobily nachází oporu v cloudovém systému řízení výroby. Nejlepší postupy budou sdíleny napříč velkým počtem továren.

PRAHA, 23. června 2022 – Rockwell Automation, Inc., největší celosvětová společnost působící v oblasti průmyslové automatizace a digitální transformace oznámila, že přední hráč v oblasti automobilových technologií a dodavatel platforem pro elektromobily (EV), REE Automotive, nasazuje systém Plex MES (Manufacturing Execution System) s cílem podpořit tak své digitalizované výrobní procesy, zatímco se připravuje na hromadnou výrobu plánovanou na rok 2023.

Na základě pětileté smlouvy bude cloudová platforma Plex MES nasazena ve vysoce automatizovaném a flexibilním integračním středisku REE Automotive ve Spojeném království v Coventry, které bude k tomuto roku zajišťovat úvodní kapacitu 10 000 sérií vozidel (40 000 REEcorner). Dá se předpokládat, že na základě plánů celosvětové expanze společnosti budou následovat další pracoviště s integračním centrem REE v Texasu v Austinu, kde je na příští rok plánována celková kapacita 20 000 sérií vozidel pro rok 2023.

Digitální a cloudové možnosti platformy Plex Smart Manufacturing Platform připravují ideální prostředí, které může společnost REE Automotive využít nejen u této první továrny ve Spojeném království, ale také pro další globální provoz, protože továrna ve Spojeném království se použije k doladění výrobních parametrů a postupů, které lze následně zavést ve všech ostatních továrnách.

„Technologie základního kamene“ REE zajišťuje důležité komponenty vozidel v podobě kompaktního modulu umístěného mezi šasi a koly. Výsledkem je zcela ploché a modulární šasi vhodné pro všechny komerční elektromobily třídy 1 až 6. Tato konstrukce je velmi efektivní z hlediska využití šasi a nabízí maximální prostor pro cestující, náklad i baterie. Konfigurátor umožňuje zákazníkům přizpůsobit potřeby v oblasti zatížení, kapacity baterie, hnacího ústrojí, řízení, provozní rychlosti a prostředí s rozměry zcela podle jejich specifických požadavků.

Podle regionálního viceprezidenta pro prodej softwaru v oblasti EMEA pro společnost Rockwell Automation, Malte Dieckelmanna, „REE Automotive těží z využití řešení Rockwell Automation z hlediska řízení na straně vedení a snaží se dosáhnout ještě větší efektivity a úspor nasazením platformy MES. Plex zajišťuje absolutní viditelnost do výrobních postupů a bezproblémovou konektivitu se systémem ERP a jedná se tak o efektivní řešení pro celou oblastní továrnu. Cloudová povaha řešení umožní zvýšit objem výhod napříč různými závody a ve všech zemích.“

Provozní ředitel REE, Josh Tech, vysvětluje: „Máme štěstí, že z hlediska našich integračních center a používané digitální infrastruktury začínáme zcela od začátku, takže včasný přístup k platformě podporující naše propojené plány výroby pro platformy REEcorners a EV po celém světě je skutečně zásadní. Cloudové možnosti platformy Plex MES budou digitální páteří našich montážních linek a zajistí nám možnost lokálně řídit naše zákazníky oblíbené výrobní postupy společně s jistotou rychlého sdílení a škálování nejlepších postupů ve všech továrnách po celém světě.“

Společná vize mobility budoucnosti byla základem pro vznik této dohody a podpoří přetrvávající partnerský vztah, v rámci kterého současně tým Rockwell Automation pro oblast Spojeného království připraví řadu workshopů, díky kterým tým REE Automotive bude mít možnost využít všechny možnosti platformy Plex MES.

Automobilový průmysl se vyvíjí,“ pokračuje Dieckelmann, „a je nutné sestavit kompletní ekosystém, ve kterém bude možná rychlá elektrifikace užitkových vozidel. Společnost REE je připravena stát se lídrem v tomto odvětví s řešením na klíč a jasně definovanými vozidly pro ještě efektivnější vozový park. Díky platformě Plex nebylo sdílení nejlepších postupů pro provozní data ještě nikdy tak snadné.“

O společnosti Rockwell Automation

Společnost Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK) je globální lídr v oblasti průmyslové automatizace a digitální transformace. Propojujeme představivost lidí s potenciálem technologií, abychom rozšířili lidské možnosti a podpořili tak produktivitu a udržitelnost světa. Společnost Rockwell Automation sídlí v Milwaukee v americkém státě Wisconsin a zaměstnává okolo 25 000 pracovníků, kteří řeší problémy a starají se o zákazníky ve více než 100 zemích světa. Další informace o tom, jak přivádíme koncept Connected Enterprise k životu napříč průmyslovými podniky, najdete na webu www.rockwellautomation.com.