CTP podpořila expanzi švédské skupiny Desenio, vybudovala pro ni na míru první distribuční centrum mimo nordický region

Praha, 24. června 2022 – Desenio Group, švédská rychle rostoucí digitální společnost, která v současné době patří mezi přední online poskytovatele designových obrazů, si pronajala téměř 18,5 tisíce metrů čtverečních v průmyslově-logistickém areálu CTPark Bor. CTP, která je největším průmyslovým developerem v Česku dle pronajímatelné plochy, vytvořila distribuční centrum kompletní přestavbou prostor původně určených pro velký potravinářský provoz. Přestavba trvala osm měsíců.

Švédská skupina Desenio sídlí ve Stockholmu a dosud obsluhovala celý evropský kontinent z distribučního centra situovaného ve Švédsku. Pro další růst skupina potřebovala zefektivnit logisticko-distribuční kanály. Rozhodla se proto otevřít druhé distribuční centrum, které bude blíže zákazníkům mimo severský region. Z několika lokalit si vybrala jako nejlepší možnost CTPark Bor. 

„Jsme pyšní, že se podařilo uskutečnit projekt s Desenio Group. Je to firma, se kterou sdílíme společné hodnoty, jako je důraz na kvalitu, design a udržitelnost. Věnovali jsme velkou péči kompletní přestavbě prostor původně určených pro jiný provoz. Chtěli jsme zajistit, že vysoce moderní distribuční centrum přinese skupině Desenio zjednodušení skladovacích a logistických procesů a přispěje k vyšší distribuční efektivitě na celý evropský trh,“ zdůraznil Jakub Kodr, Obchodní ředitel CTP ČR. 

CTP se pustila do přestavby haly původně určené pro specializovaný potravinářský provoz, který měl produkovat 200 tisíc jídel denně. Budova měla řadu specifik včetně toho, že v ní bylo vybudováno druhé patro s dalšími 13 tisíci metry čtverečních. Díky dlouholetým zkušenostem s přizpůsobováním průmyslových prostor dle potřeb zákazníků zvládla CTP realizovat přestavbu developera během osmi měsíců i v covidové době s mnohými omezeními. 

CTPark Bor je jeden z nejúspěšnějších business parků v regionu střední a východní Evropy, se strategickým umístěním v západních Čechách, 50 km od centra Plzně, s vynikajícím dálničním spojením a pouhými 15 km od německých hranic. Silnice a významné obchodní cesty vedou nejen do Německa, ale i dále, do Itálie. Jde o ideální lokalitu pro logistické poskytovatele e-commerce obsluhující český, německý a další evropské trhy.  

Každá domácnost, firma, veřejný prostor, či provoz, se může proměnit v galerii. My jsme tu proto, abychom v pozici leadera na trhu, mohli k této proměně přispět. Nově dokončené logistické centrum v Boru u Tachova, regionu v srdci Evropy, přinese v dlouhodobém horizontu nejen úspory provozních nákladů, ale také zkrátí dodací lhůty pro naše zákazníky na exponovaných trzích a v neposlední řadě poskytne prostor pro další expanzi. Ve spolupráci s našimi partnery a za přispění celého týmu Desenio jsme urazili významný kus cesty, ale ty největší milníky na nás teprve čekají,” doplnil Ondřej Skalický, Site Manager Desenio. 

Rychle rostoucí skupina Desenio Group, za kterou stojí investiční společnost Verdane, chce zpřístupnit designové nástěnné umění všem. Skupina Desenio nabízí svým zákazníkům sortiment s přibližně 9 tisíci plakáty, rámy a dalšími doplňky ve 35 zemích světa. Mezi produkty lze najít jedinečné tisky vytvořené vlastním designovým studiem, ale také oblíbené plakáty od renomovaných umělců a fotografů. V loňském roce měla skupina 3,6 milionů aktivních zákazníků. Desenio Group se soustředí na expanzi nejen na celoevropském trhu, své aktivity míří i do Severní Ameriky a Asie. Až 75 procent příjmů pochází ze zemí mimo Skandinávii. 

O CTP 

CTP je největším evropským vlastníkem, developerem a správcem logistických a průmyslových nemovitostí s více než 8 miliony metry čtverečními pronajímatelných prostor v celkem 10 zemích. Společnost očekává, že do konce roku 2022 rozšíří své portfolio na 10 milionů metrů čtverečních GLA, tedy o rok dříve, než jak byl stanoven cíl při jejím vstupu na burzu Euronext Amsterdam na konci března 2021. CTP je jediným developer v regionu, který má celé své portfolio certifikované dle standardů udržitelnosti BREEAM. V průběhu roku 2021 se společnosti podařilo dosáhnout závazku být udržitelným podnikem a získat certifikát uhlíkově negativní společnost. Pro více informací: www.ctp.eu