Vlastní robotické buňky i KF-II: Profika oslavila výročí tradičním Open Housem

Společnost Profika, která se specializuje na CNC stroje, oslavila letošní 30. výročí od svého založení na tradičním Open House. V Benátkách nad Jizerou představila několik nových strojů i in-house vyvinuté robotické buňky.

„Ať už se jednalo o brněnský Mezinárodní strojírenský veletrh nebo o právě skončenou událost v Nitře, vidíme, jak moc se lidé chtějí setkávat tváří v tvář. Po dvou dlouhých letech pauzy, kterou si vynutil covid, mohou profesionálové zase vidět nové technologie, prohlédnout si, co umí, trochu si stroje osahat a pobavit se o nich s experty. Ten zájem je opravdu veliký a těší nás, že to počet návštěvníků na naší akci potvrdil,“ komentuje Jakub Kaufman, který v Profice rozvíjí sekci robotiky. Pro hosty byla připravena živá hudba, koktejly a občerstvení.

Profika mimo jiné prezentovala následující stroje:

Premiéru mělo vertikální centrum KF5600II – vertikální frézovací centrum, které je svou mohutnou konstrukcí dimenzované do nepřetržitých provozů a lze ho díky jednoduchému programování využít i v malosériové výrobě a nástrojárnách.  Litinové lože je navržené pomocí analýzy „metodou konečných prvků” pro eliminaci vibrací, vykazuje velice dobré vlastnosti pro eliminaci snížení deformací z točivého a ohybového momentu, stejně jako při absorpci rázových šoků. V Profice je skladem.

CNC soustruh HYUNDAI WIA KIT4500, průmyslový, velmi rychlý dvouosý CNC soustruh se šikmým ložem a lineární nástrojovou lavicí. Stroj je určen pro potřeby velmi rychlého obrábění s maximální produktivností a přesností.

CNC soustružnické centrum s protivřetenem a naháněnými nástroji HYUNDAI WIA SE2200LMS – Vysoce přesný stroj s přímým napojením kuličkových šroubů a servomotorů u všech os. Zákazník se může spolehnout na dokonalou strukturu os, velký krouticí moment, vysoké otáčky i rychloposuvy a celkovou tuhost. Obzvláště zajímavá a přínosná je monolitická struktura osy X.

Dlouhotočný automat HANWHA XP32S – dlouhotočný automat HANWHA XP32S je určený pro střední a velkosériovou výrobu z tyčového materiálu až do průměru 32 mm. Díky extrémně rychlému přechycení výrobků do protivřetena a rychlé výměně nástrojů dosahuje stroj zkrácených výrobních časů.

*****

O společnosti PROFIKA

Strojírenská firma Profika byla založena již v roce 1992, o čtyři roky později se stala výhradním zástupcem koncernu HYUNDAI WIA divize obráběcích a kovoobráběcích strojů pro Českou a Slovenskou republiku. V polovině roku 2004 rozšířila sortiment o produkty dalšího jihokorejského výrobce HANWHA PrecisionMachinery. Kromě realizace dodávek strojů (tj. CNC soustruhů a vertikálních či horizontálních obráběcích center) a robotických pracovišť, Profika svým klientům poskytuje i servis, školení obsluhy, automatizace na míru, robotické buňky, konzultace a poradenství.

Letos společnost slaví 30. výročí od založení. 

Sídlí v Benátkách nad Jizerou, servisní a prodejní provozovnu má i na Moravě a Slovensku  ve městě Kriváň.

Více najdete na www.profika.cz.