Hosté se po dvouleté pauze vrací do městských hotelů. Síť OREA Hotels & Resorts hlásí v létě 90% obsazenost

O městské hotely je po dvouleté pauze způsobené pandemií koronaviru opět velký zájem. V květnu a červnu letošního roku zaznamenala síť OREA Hotels & Resort téměř 90% obsazenost. O letních prázdninách dokonce řada hotelů pozoruje vyšší poptávku než v předpandemických letech. Hoteliéři si také všímají nového trendu, kdy lidé neplánují pouze jednu dlouhou dovolenou, ale preferují více kratších pobytů.

V květnu a červnu letošního roku zaznamenali hoteliéři ze sítě OREA Hotels & Resort velkou poptávku po městských hotelech v Praze a Brně, kde se obsazenost pohybovala okolo 90 %. O něco slabší byl zájem o horské resorty s obsazeností okolo 70 %. „Poslední měsíce naznačují, že se vracíme k poptávce z roku 2019 i předpandemickým rokům obecně. Výjimkou je menší zájem o lázeňské hotely, kde je ten návrat pomalejší, což je způsobené tím, že poptávka po lázních v minulých dvou letech prakticky neexistovala. Výsledky z června a výhled na prázdniny však naznačují, že i SPA segment čekají v blízké budoucnosti dobré časy,“ říká ředitel obchodní strategie hotelové sítě OREA Hotels & Resorts Jiří Fontana.

Při plánování letních dovolených si hoteliéři všímají změn v nákupním chování hostů. „Poptávka po letních dovolených zatím směřuje k obsazenosti okolo 90 %. Oproti posledním dvěma rokům se ale zkracuje délka pobytu. Je to dáno větší možností cestovat do zahraničí. Hosté si většinou rezervují přes léto dva pobyty. Jeden v zahraničí, druhý v České republice,“ vysvětluje změnu trendu Fontana.

Šumavský hotel plánuje lama trekking

České hotely se neustále snaží vymýšlet inovace, aby nalákaly nové zákazníky. Například v šumavském OREA Resortu Horizont přibyla k robotům obsluhující hosty další novinka v podobě dvou živých lam, které se těší velké oblibě zejména u dětských hostů. „Zorka a Horka jsou vedle lišky Elišky novými posilami šumavského týmu. Lamy alpaky jsou velmi odolná zvířata, do hor jako dělaná. Nevadí jim déšť ani zima, jsou velmi inteligentní a učenlivé. Jakmile se trochu zabydlí, plánujeme pro naše hosty tzv. lama trekking, kdy se s lamami na vodítku budou moci projít třeba na nedaleký Pancíř. V těchto dnech vzniká pro naše nové posily přístřešek, který bude replikou a zmenšeninou resortu Horizont,“ vysvětluje novinku ředitel OREA Resortu Horizont Milan Vyskočil. 

O OREA Hotels & Resorts

OREA Hotels & Resorts je tuzemská hotelová síť, která nabízí ubytování v 17 hotelech napříč nejkrásnějšími lokalitami celé České republiky. Širokou nabídkou aktivit potěší každého, přes rodiny s dětmi a domácími mazlíčky, nadšené sportovce, až po vytížené korporátní pracovníky. Díky vysoké kvalitě nabízených služeb a proškoleného personálu je zaručena spokojenost i těch nejnáročnějších klientů.