Mars poskytuje prostor pro růst svých spolupracovníků. Richard Lemerle byl povýšen do role ředitele Supply Chain pro jižní a střední Evropu

Praha, 1. srpna 2022 — Společnost Mars, jeden z předních světových výrobců cukrovinek, potravin a výživy pro domácí zvířata, jmenovala nového vedoucího funkce Supply Chain v regionu střední Evropy. Richard Lemerle, v současnosti ředitel Supply Chain společnosti Mars pro jižní Evropu, rozšíří svou pozici ředitele Supply Chain i na střední Evropu, nově navíc pokryje také Česko, Slovensko, Rumunsko a Maďarsko. V rámci své pozice se zkušený ředitel Richard Lemerle navíc připojuje ke středoevropskému vedoucímu týmu Marsu.

Společnost Mars je známá tím, že svým spolupracovníkům nabízí řadu příležitostí pro kariérní růst a rozvoj. Richard je jedním z mnoha příkladů tohoto přístupu. Mars konkrétně nabízí příležitosti k růstu tím, že umožňuje svým spolupracovníkům aktivně rozvíjet svou kariéru, převzít širší odpovědnost, poskytovat zkušenosti s prací v různých zemích nebo různých odděleních, spolupracovat s mentory a podporovat je, aby měli ambiciózní plány pro svůj budoucí karierní růst.

Richard nahradil ve střední Evropě Sophii Gaspard, která se úspěšně posunula o další krok na své profesní cestě k vedení významného regionálního projektu.

Richard Lemerle má více než 25 let zkušeností z regionálních a globálních pozic. Do Marsu nastoupil v roce 2016 v rámci týmu Supply Chain na italském trhu. Teprve po čtyřech letech se jeho pole působnosti rozšířilo o další země jižní Evropy: Řecko, Maltu a Kypr. Je průkopníkem v posunu obvyklých rutinních operací na zcela novou úroveň. Díky jeho vedení je jihoevropský trh Marsu v čele digitálního posunu. Zaměřuje se například na to, jak využít inovativní schopnosti umělé inteligence k odstranění úkolů bez přidané hodnoty. Richard nyní přenese své zkušenosti do střední Evropy a převezme novou odpovědnost za Supply Chain v Česku, Slovensku, Maďarsku a Rumunsku jako ředitel Supply Chain pro jižní a střední Evropu.

„Jsem opravdu vděčný za tuto vzrušující příležitost a šanci rozvíjet se ve firmě Mars. Práce v rámci dodavatelského řetězce na několika jihoevropských trzích mi dala skvělou příležitost získat zkušenosti s vedením dodavatelského řetězce pro několik různých zemí, a proto se těším, až zúročím všechny své znalosti na trzích střední Evropy. V současné době je mou nejvyšší prioritou zaměřit se na rozvoj talentovaných spolupracovníků v mém týmu a pomoci jim v osobním růstu v rámci společnosti Mars,“ říká Richard Lemerle, nově jmenovaný ředitel Supply Chain Mars Multisales pro jižní a střední Evropu.

Společnost Mars v České republice a střední Evropě  

Společnost Mars vstoupila na český trh v roce 1992. Od roku 2016 jsou její aktivity na českém trhu zastřešeny organizací Mars Multisales Central Europe, která propojuje český, slovenský, rumunský a maďarský trh. Se svými více než 500 zaměstnanci (zvanými spolupracovníci) dnes působí ve třech kategoriích: segment cukrovinek (čokoláda, žvýkačky a cukrovinky), potraviny (omáčky a rýže) a výživa pro domácí mazlíčky. Kromě toho Mars v regionu provozuje dvě ze svých největších továren. V Poříčí nad Sázavou v České republice funguje jeden z největších výrobních závodů na výrobu nečokoládových cukrovinek v rámci celé společnosti Mars a také středisko vývoje cukrovinkových produktů, v Maďarsku pak továrna v oblasti Csongrád-Bokros produkující krmiva a pochoutky pro psy.  

 O společnosti Mars, Incorporated    

Mars je rodinná firma s více než stoletou historií, která nabízí širokou škálu produktů a služeb pro spotřebitele a jejich zvířecí mazlíčky. S obratem téměř 35 miliard dolarů je společnost globálním byznysem, který vyrábí některé z nejoblíbenějších značek na světě: M&M’s®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5 ™, SKITTLES®, BEN’S ORIGINAL®, MARS DRINKS a COCOAVIA®. Mars také zajišťuje veterinární služby v síti veterinárních nemocnic BANFIELD® Pet Hospitals, Blue Pearl®, VCA® and Pet Partners™. Společnost má sídlo ve městě McLean ve Virginii a působí ve více než 80 zemích světa. Pět Principů společnosti Mars – kvalita, odpovědnost, vzájemnost, efektivita a svoboda – inspiruje více než 125 000 spolupracovníků, aby vytvářeli hodnotu pro všechny své partnery. Každým svým počinem tak Mars posouvá svět k lepšímu.    

  Více informací o společnosti Mars naleznete pod tímto odkazem www.mars.com. Sledujte nás na sociálních sítích Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram a na YouTube.