Skupina ARICOMA Group kupuje společnost Musala Soft

Praha, Sofie, 4. srpna 2022 – ARICOMA Group kupuje další významnou evropskou IT společnost, desátým členem skupiny se stává bulharská Musala Soft. ARICOMA Group je jakožto jeden z pilířů skupiny KKCG rychle rostoucím evropským poskytovatelem IT služeb nové generace. Tato investice je dalším z klíčových kroků strategického rozvoje ARICOMA Group.

Po dokončení transakce bude ARICOMA Group zahrnovat 10 technologických společností s konsolidovaným obratem přesahujícím 400 milionů eur a ziskem před započtením úroků, daní a odpisů (EBITDA) 39 milionů eur. Bude zaměstnávat více než 4000 odborníků.

„Díky začlenění Musala Soft do naší skupiny se stáváme předním vývojářem zakázkového softwaru v jihovýchodní Evropě. Musala výborně zapadá do skupiny ARICOMA a na spolupráci se velmi těšíme. Inovativní kultura společnosti a její skvělí zaměstnanci posílí naše řady a znásobí náš tržní potenciál. Vedení společnosti má velké zkušenosti s rozvíjením byznysu zaměřeného na klienty a prosazuje přístup orientovaný na řešení problémů. Věříme, že Musala bude jakožto součást skupiny ARICOMA vzkvétat a společně urychlíme naše dlouhodobé plány růstu a zvyšování hodnoty,“ říká Ludovic Gaudé, CEO ARICOMA Digital.

„Spojením sil se skupinami ARICOMA a KKCG začneme psát novou intenzivnější kapitolu rozvoje naší společnosti. Synergii vidíme ve vzájemně se doplňujícím portfoliu klientů, stejně jako v souladu s expertízou skupiny ARICOMA. To nám dodává sebevědomí na této vzrušující společné cestě. Samozřejmě budeme nadále společně rozšiřovat naši oddanost rozvoji IT komunity, podnikatelského prostředí, IT vzdělávání, vědy, inovací a mladých talentů,“ uvádí Elena Marinova, prezidentka a předsedkyně správní rady Musala Soft.

„Velmi mě těší, že se nám podařilo uzavřít dohodu s Musalou. Jde o naší druhou letošní akvizici, která zapadá do strategie, jejímž cílem je posunout ARICOMU na pozici předního hráče na evropském trhu. Různorodé portfolio klientů Musaly posílí naše aktivity v oblastech telekomunikací, financí a automobilového průmyslu. I v těchto náročných časech sektor informačních technologií roste a nabývá na důležitosti. I proto na jeho dlouhodobý potenciál hledíme s optimismem,“ dodává Michal Tománek, investiční ředitel KKCG, investiční společnosti stojící za ARICOMA Group.

Dohoda podepsaná majiteli Musala Soft a ARICOMA Group zahrnuje prodej 100% podílu ve společnosti. Celé vedení Musala Soft zůstane i nadále ve společnosti a bude se dlouhodobě aktivně podílet na budoucnosti ARICOMA Group. Vypořádání transakce ještě podléhá schválení příslušných antimonopolních úřadů a uzavření se očekává ve čtvrtém kvartále letošního roku.

Role právního poradce se při jednání ujala společnost CMS Cameron McKenna a Deepak Bhandari z Marylebone Capital Advisors Private Limited působil jako finanční poradce Musala Soft.

O Musala Soft

Musala Soft vyvíjí softwarové produkty nové generace a podniková řešení pro významné organizace po celém světě. Společnost poskytuje špičkové služby softwarového inženýrství pro umělou inteligenci, big data, internet věcí, analytiku, cloud a integraci. Tým expertů Musala Soft odborně a kreativně zajišťuje všechny fáze životního cyklu softwaru. Klienty společnosti jsou náročné a inovativní firmy udávající nové trendy v oblastech informačních technologií, telekomunikací, financí a automobilového průmyslu. Patří mezi ně IBM, SAP, VMware, Deutsche Telecom, A1, Generali, Canaccord, Experian, Procredit Bank, PTV Group, EDAG, Bosch, KPMG, PerkinElmer, Siemens Energy či Financial Times. Společnost Musala Soft byla založena v roce 2000, sídlí v Bulharsku a zaměstnává 750 expertů více než 10 národností napříč pobočkami v Bulharsku, Severní Makedonii, Egyptě, Albánii a Kosovu. Musala Soft je nositelem mnoha národních a mezinárodních ocenění v oblastech rozvoje talentu, vědy a inovací, kvality softwarových řešení, lídršipu a společenské odpovědnosti firem.

O ARICOMA Group

ARICOMA Group je předním středoevropským poskytovatelem IT služeb s významným zastoupením ve Skandinávii. Z osmi firemních center po celé Evropě poskytuje služby více než 1000 klientům na 15 trzích. ARICOMA Group se zaměřuje na poskytování služeb zákazníkům ze soukromého i veřejného sektoru. Pomáhá při zvládání neustále se měnících požadavků, rizik a při tvorbě a rozvoji obchodních příležitostí. Prostřednictvím společností ve svém portfoliu poskytuje komplexní řešení pro digitální transformaci, včetně UX designu a poradenství, vývoje softwaru na zakázku, řízení IT infrastruktury a IT provozu, cloudového provozu a služeb cloudového zabezpečení. Mezi významné členy skupiny patří společnost Seavus působící ve Švédsku a střední Evropě, která se specializuje na vývoj zakázkového softwaru, dále švédský softwarový vývojář Stratiteq, společnost AUTOCONT, která se v Česku a Slovensku zaměřuje na softwarovou integraci, vývojáři zakázkového softwaru Cleverlance Enterprise Solutions a KOMIX, specialista na kybernetickou bezpečnost AEC či odborník na digitální transformaci státní správy CESEA.

O KKCG

Skupina KKCG  vedená jedním z nejúspěšnějších českých podnikatelů, Karlem Komárkem, je mezinárodní investiční společnost, jejíž celková účetní hodnota přesahuje
9 miliard eur. Skupina KKCG vyvíjí podnikatelské aktivity v 33 zemích světa a mezi její klíčová odvětví patří zábavní průmysl, energetika, informační technologie a reality.  Vlastní podíly v mnoha předních mezinárodních společnostech, mezi něž patří například Allwyn (loterie a herní průmysl), ARICOMA Group (IT), MND Group (energetika), KKCG Real Estate Group či Springtide Ventures (kapitálový fond investující do evropských a izraelských IT start-upů).