Výrobky SIJUZIJU od ukrajinských švadlem, které uprchly před válkou, nově zakoupíte na Rohlik.cz

Srpen 2022 – Rohlík představuje výrobky iniciativy SIJUZIJU, která v Modetě Jihlava dává práci ukrajinským švadlenám, krejčovým, ale i technologům, střihačům nebo návrhářům, kteří do České republiky uprchli před válkou. Můžou se tak živit prací, kterou dobře umí, mají ji rádi a teď ji dělají pro nás. A hádáte správně, koupí produktů SIJUZIJU na Rohlíku je přímo podpoříte. 

Chceme šít a chceme žít!

Rohlík pomáhá Ukrajině od prvního dne finančně i materiálně a nyní jde o další krok dál. Od srpna totiž na Rohlik.cz nabídne slušivé pomocníky do kuchyně, jako jsou například utěrky, chňapky nebo zástěry, od ukrajinských švadlen, které uprchly k nám. Zakoupením jim pomůžete překlenout dobu, než se budou moci vrátit zase domů. 

V jihlavské Modetě pro vás šije například Natalia Haiduk nebo Svitlana Kiptyk: 

Natalia Haiduk 

Natalie raději odjela z města Vinnytsja se svým čtrnáctiletým synem hned v březnu. Jela na jistotu přímo do Jihlavy, kde už několik let pracuje její manžel. Doma ve Vinnytsje Natalie pracovala pro velký německý oděvní závod, který šil výhradně pro značku Hugo Boss. Šití ji celý život velmi baví a baví ji i v Modetě. „Máte krásnou zemi, ale rodná země je rodná země a domů se těším,“ říká Natalie.

Svitlana Kiptyk

Vyučená dámská krejčová Svitlana do Jihlavy přicestovala se svou jedenáctiletou dcerou Veronikou z města Mykolajiv blízko Oděsy. Ráda by se vrátila domů, ale neví kdy, jejich panelový dům zničila bomba. Ubytování jim poskytla, jak sama Svitlana říká, hodná rodina z Jihlavy. Ve svém novém domově se jí líbí a zvlášť autobusy, které jezdí na čas.

Podpořte švadleny z projektu SIJUZIJUE koupí produktů (více zde):

  • CHŇAPKA SIJUZIJU
  • UTĚRKA SIJUZIJU
  • ZÁSTĚRA SIJUZIJU
  • PODLOŽKA