Gebrüder Weiss dokončil implementaci nového systému řízení přepravy

Praha, 15. 8. 2022 – Na podzim loňského roku zahájila logistická společnost Gebrüder Weiss ve svých českých pobočkách zavádění nového distribučního modulu TIS Dispo, který zajišťuje plánování a optimalizaci tras i sledování zásilek. Slouží jak dispečerům společnosti, tak řidičům kamionů, vedoucím přeprav, ale i pracovníkům dalších oddělení. „Implementace našeho nového systému je základ pro další vývoj a automatizaci standardních dispečerských činností. Umožní nám zlepšit efektivitu provozu i přehled o dodavatelském řetězci, a to v reálném čase, a tím také zvýšit kvalitu služeb našim zákazníkům,” vysvětluje Jan Kodada, obchodní a marketingový ředitel společnosti Gebrüder Weiss ČR.

TIS Dispo je součástí programu TMSmoves. Jde o provozní software pro dopravu na krátké vzdálenosti se zvláštním důrazem na optimální použitelnost. První pobočkou, kde byl testován a následně zaveden již na podzim roku 2021, bylo pracoviště v Hradci Králové. V sídle společnosti Gebrüder Weiss v Jenči, jež je zároveň největší českou pobočkou, byl spuštěn v březnu letošního roku. V současnosti je implementace technologie dokončena již ve všech pobočkách Gebrüder Weiss po celé České republice.

Hlavní výhodou systému je intuitivní uživatelské rozhraní, rychlé učení i používání a lepší přehled o rozvozových vozech. Díky novému softwaru mají řidiči daleko jednodušší a přehlednější menu pro skenování nakládky na překladišti. Dispečerům pak přináší možnost optimalizace tras spolu s vizualizací trasy v mapovém portálu.

Aby mohla společnost Gebrüder Weiss i v příštích desetiletích nabízet zákazníkům moderní dopravní řešení a špičkový servis v pozemní dopravě, budou všechny systémy TMS v budoucnu postupně nahrazovány novými modulárními systémy nové generace. „Jsme přesvědčeni, že inovace využívající optimalizační algoritmy jsou nástrojem budoucnosti. Zavedení nového modulu TMS v našich českých pobočkách bude mít pozitivní dopad na rychlost odbavení zásilek, současně zjednoduší také práci našich dispečerů a řidičů,” uzavírá Jan Kodada.

Dispečer při práci.

Nový software nabízí daleko jednodušší a přehlednější menu pro skenování nakládky na překladišti.

……………………………………………………………………………………………………………

O společnosti

Společnost Gebrüder Weiss Holding AG se sídlem v rakouském Lauterachu je globálním poskytovatelem komplexních logistických služeb s přibližně 8 000 zaměstnanci a 180 vlastními pobočkami. Naposledy společnost dosáhla ročního obratu 2,5 miliardy eur (2021). Její portfolio zahrnuje dopravní a logistická řešení, digitální služby a řízení dodavatelského řetězce. Kombinace digitálních a fyzických odborných znalostí umožňuje společnosti rychle a pružně reagovat na potřeby zákazníků. Rodinná společnost, jejíž historie v dopravním odvětví sahá více než 500 let do minulosti, je dnes díky široké škále ekologických, ekonomických a sociálních opatření považována za průkopníka i v oblasti udržitelného hospodaření. 

V České republice působí společnost Gebrüder Weiss spol. s r.o. od roku 1992, dnes zaměstnává 387 zaměstnanců v 10 pobočkách. Poskytuje tuzemské a mezinárodní pozemní přepravy, leteckou a námořní přepravu, skladovou logistiku a komplexní logistická řešení šitá na míru.