Dell Technologies uvádí do prodeje nové ultrapřenosné notebooky XPS a webovou kameru s rozlišením 2K QHD

Praha, 19. srpna 2022 — Společnost Dell Technologies v druhé polovině srpna uvádí na trh tři nové produkty určené kreativcům, studentům i vývojářům. Kromě notebooku XPS 13 2v1 se zákazníci dočkají také nového XPS 13 Plus Developer’s Edition certifikovaného pro operační systém Ubuntu 22.04 LTS. Třetí novinkou na trhu je webová kamera Dell Pro s rozlišením 2K QHD.

Notebook XPS 13 2v1 přináší všestrannost uživatelům z řad studentů i podnikatelů. Umožňuje totiž bezproblémový přechod mezi prací, školou, zábavou a dalšími aktivitami. Rozšířit možnosti zařízení XPS 13 2v1 lze volitelnými doplňky XPS Folio a XPS Stylus – po připojení magnetického pouzdra XPS Folio mohou uživatelé volně a plynule přecházet z režimu konzumace médií do režimu plné produktivity. S dotykovým perem XPS Stylus pak mohou přirozeně psát a kreslit na displej. 

Vlajková loď mezi notebooky společnosti Dell, XPS 13 Plus Developer’s Edition, je certifikovaná pro operační systém Ubuntu 22.04 LTS, který je v ní předinstalován. Certifikační program Ubuntu zajišťuje, že všechny komponenty v certifikovaném počítači fungují podle očekávání a uživatel tak může s počítačem produktivně pracovat ihned po vybalení. Certifikovaná zařízení také obsahují specifický software nebo ovladače, které se podle potřeby liší od výchozí distribuce. Ty jsou definovány v metabalíčku, který automaticky nainstaluje optimální konfiguraci balíčků, ovladačů a jádra, aby dané zařízení fungovalo co nejlépe.

Videohovory v profesionální kvalitě za jakýchkoliv světelných podmínek

Společnost Dell Technologies dále rozšiřuje své portfolio špičkových zařízení pro vzdálenou spolupráci o webovou kameru Dell Pro. Webová kamera s rozlišením 2K QHD nabízí lepší obraz než modely FHD (1080p) a poskytuje videopřenos v jasných a živých barvách a profesionální kvalitě za jakýchkoliv světelných podmínek. Snímač Sony STARVIS ve spojení s víceprvkovou optickou sestavou zachycuje velké množství světla a poskytuje dokonale čistý obraz. Kombinace funkcí digital overlap HDR a detekce tváře s automatickým nastavením expozice optimalizuje obraz a pomůže uživateli vždy vypadat dobře.

Pokročilé zpracování obrazu a 3D/2D redukce šumu automaticky eliminuje zrnění, aby uživatel vždy vypadal co nejlépe – i při slabém osvětlení. Inteligentní funkce centrování subjektu zajišťuje, že uživatel bude vždy uprostřed záběru.

Elegantní webová kamera válcového tvaru má také vestavěný mikrofon s redukcí šumu pro zvýšení kvality zvuku, magnetickou krytku pro zachování soukromí a vestavěný pružinový úchyt pro snadné připevnění k monitoru, notebooku nebo stativu.  Webová kamera je kompatibilní s operačními systémy Windows a Mac, dobře funguje se všemi běžnými komunikačními platformami a je certifikována pro aplikace Microsoft Teams a Zoom. Využít webkameru na maximum pomáhá software Dell Peripheral Manager, kde lze přizpůsobit nastavení včetně úhlu záběru, jasu, ostrosti, kontrastu a sytosti podle vlastních preferencí.

Notebook XPS 13 2v1 bude v prodeji na Dell.com od 30. srpna 2022. Notebook XPS 13 Plus Developer’s Edition a Webová kamera Dell Pro jsou v prodeji na Dell.com od 18. srpna 2022.

O společnosti Dell Technologies

Dell Technologies pomáhá organizacím a jednotlivcům budovat svoji digitální budoucnost, transformovat způsob, jakým pracují, žijí a baví se. Společnost poskytuje a dodává zákazníkům nejkomplexnější a nejinovativnější portfolio technologií a služeb, aby dokázali úspěšně konkurovat v dnešní datové éře.