Druhá etapa retailového parku H-Park v Brně je hotová

Brno, 24. srpna 2022 – Stavební společnost HSF System dokončila jako generální dodavatel výstavbu druhé části retailového parku H-Park 2 v Brně. Investorem byla společnost RLRE Carina Property. Finanční objem projektu byl přibližně 70 mil. Kč.

Generální dodávka projektu „H-Park 2, část 2B“ byla realizována od listopadu 2021 do června 2022. Zastavěná plocha dvoupodlažního objektu ve tvaru otevřeného písmene „U“ je 2 682 m2. Součástí projektu je také 2 323 m2 zpevněných ploch.

„Jednalo se o výstavbu polyfunkčního objektu s 10 obchodními jednotkami, sklady a kancelářemi. Tím jsme navázali na předchozí realizaci části 2A v tomto brněnském retailovém parku,“ popisuje Tomáš Hess, obchodní ředitel a člen představenstva společnosti HSF System.

Nosnou konstrukci objektu tvoří železobetonový skelet a spirolový strop. Střešní plášť vynáší trapézový plech uložený na železobetonových vaznících. Obvodový plášť je skládaný a prosvětlení budovy zajišťuje sklohliníková fasáda vedená přes obě patra. „Fasádu oživují kryté niky zádveří s automatickými posuvnými dveřmi a markýzy nad sekčními vraty,“ doplňuje Roman Hlinšťák, vedoucí střediska společnosti HSF System.

Retailový areál H-Park je situovaný na Heršpické ulici nedaleko největší brněnské budovy AZ Tower. „Park má výbornou dostupnost z centra města Brna. Atraktivitu lokality podporuje také blízký sjezd z dálnice D1,“ uvádí Hynek Stupák ze společnosti RLRE Carina Property, dceřiné firmy společnosti Raiffeisen – Leasing, která byla investorem projektu. Mezi nájemce retailového parku H-Park patří například firmy a značky Kärcher, Pet center, T. S. Bohemia nebo SAPELI centrum.

O společnosti HSF System: 

Společnost HSF System je ryze česká stavební společnost, která vznikla v roce 2002. Má sídlo v Ostravě, pobočky v Praze, Brně a Plzni. Na Slovensku působí dceřiná společnost HSF System SK. Zaměřuje se na generální dodávky staveb a realizuje kompletní střešní a fasádní pláště moderních objektů včetně jejich rekonstrukcí. Správu budov zajišťuje prostřednictvím společnosti SK Facility. Developerské projekty realizuje pod značkou ANTRACIT.

Společnost HSF System je držitelem Ceny hejtmana MS kraje za společenskou odpovědnost za rok 2020 v kategorii firem do 250 zaměstnanců. Poslední zveřejněný Rating stavebních dodavatelů 2020 (RABF) zařadil společnost HSF System mezi pět nejlepších stavebních společností v Česku. Společnost HSF System získala prestižní titul Stavba roku 2020. Ředitel společnosti Jan Hasík je držitelem titulu EY Podnikatel roku 2016 MS kraje.