Méně stresu a více pohybu s novými chytrými hodinkami Fitbit Versa 4 a Fitbit Sense 2

Zjistěte více o nejnovějších chytrých hodinkách Fitbit Sense 2 a Versa 4

Praha, 24. srpna 2022 – Společnost Fitbit představuje nejnovější chytré hodinky Fitbit Versa 4 a Sense 2, které se zaměřují především na zdraví a kondici. Díky nejnovější verzi Fitbit OS nabídnou tato zařízení nové a snadno ovladatelné prostředí, díky kterému budou všechny potřebné informace ještě lépe dostupné. 

Oba nové modely jsou štíhlejší a lehčí, než tomu bylo u předchozích modelů. Je tak velmi snadné zapomenout, že jsou na ruce ať už přes den, nebo v noci. Svůj návrat hlásí fyzické tlačítko známé z modelu Versa 2, tentokrát umístěno tak, aby nedocházelo k nechtěným stisknutím. 

Nabité funkcemi

Samozřejmostí je přehled o metrikách, které jsou nejdůležitější – měření srdečního tepu 24/7, sledování fyzické aktivity, statistiky v reálném čase, automatická detekce chůze/běhu, monitorování spánku, stresu a ještě mnohem více. Oba modely se pyšní vydrží 6 a více dní na jedno nabití. Nechybí ani rychlé nabíjení (12 minut na nabíječce postačí pro celý den plnohodnotného fungování). Udrží tak krok i s tím nejnáročnějším životním stylem. 

Versa 4 i Sense 2 jsou jako stvořené pro celodenní nošení. Během noci lze využít pokročilých nástrojů pro monitorování kvality spánku a nově také funkci Spánkový profil, která pomocí 10 ukazatelů spánku zobrazí, jaký typ spáče uživatel je, odhalí klíčové vzorce a pomůže zlepšit celkovou kvalitu spánku.

Jak se tělo vypořádává se stresem lze zjistit díky funkci Skóre zvládání stresu. Není nic snazšího než si ve vhodný moment dopřát chvilku dechového cvičení, meditace nebo zamyšlení a snížit tak míru stresu. 

Hodinky jsou kompatibilní s operačními systémy iOS a Android. Nechybí celá řada pokročilých funkcí, jako jsou notifikace z telefonu, průběžná upozornění, možnost rychlých odpovědí (pouze pro Android) a mnohem více. Nově se uživatelé chytrých hodinek Fitbit mohou těšit na již brzy dostupné Google Mapy a Google Wallet – vše potřebné je zkrátka na zápěstí na dosah prstu.

Nová úroveň tréninků s Versa 4

Versa 4 staví kondici na první místo, lze si vybrat až ze 40 sportů (více než dvojnásobek proti předchozímu modelu!) přímo na displeji hodinek. Mezi novinky patří režimy pro HIIT, posilování s činkami, CrossFit, tanec a další. Díky zabudované GPS lze vyrazit ven a telefon ponechat doma. Ve Fitbit Premium lze vybírat z více než 1 000 tréninků a meditačních programů. Ať už jde o jakoukoliv aktivitu, funkce Minuty v aktivní zóně a monitorování zón srdečního tepu pomohou sledovat každé vynaložené úsilí.

Fitbit Premium také zpřístupní užitečnou funkci Skóre denní připravenosti která na bázi naměřených dat doporučuje, zda je vhodný den pro pořádné cvičení, nebo zda je lepší polevit a dopřát si odpočinek. 

Méně stresu se Sense 2

Sense 2 posouvají monitorování stresu ještě dále díky senzoru Body Response, který je první svého druhu. Ten měří EDA (cEDA) aktivitu po celý den. Systém cEDA využívá ukazatele, jako je srdeční tep, variabilita srdečního rytmu a teplota kůže, čímž pomáhá lépe pochopit, jak jedinec reaguje na prostředí a situace kolem sebe. Vědět, že tělo prožívá příznaky stresu, je velmi důležité a stejně tak důležité je vědět, co v takové situaci dělat.  

Fitbit Sense 2 nabízí špičkové pokročilé senzory a algoritmy Fitbit, které poskytují ucelený pohled na celkové zdraví jedince. Byla využita technika, která mění kov v páru, což umožnilo integraci kovových elektrod senzorů přímo do skla, které kryje displej zařízení. Tím bylo dosaženo jednoduchého a elegantního vzhledu, aniž by hodinky byly připraveny o pokročilé technologie.

Fitbit Versa 4 budou dostupné za cenu 5 899 Kč, respektive 229,95 EUR. Fitbit Sense 2 pak za cenu 7 699 Kč, respektive 299,95 EUR. Oba modely budou dostupné u vybraných partnerů v druhé polovině tohoto září. Součástí balení bude šestiměsíční předplatné Fitbit Premium (pro nové a vracející se zákazníky).