Stylový parťák pro práci či zábavu? To jsou novinky HUAWEI MateBook X Pro a MateBook D 16

Získat si pozornost na poli s notebooky může být vzhledem k natolik široké nabídce někdy oříšek. HUAWEI ale opět ukázal, že se v tom zkrátka vyzná. Dokazuje to novinkami MateBook D 16 a MateBook X Pro. Ačkoli mají obě zařízení zcela jiný charakter, každé z nich přináší svébytný design, který zaujme po stránce vzhledu, kvalitou zpracování a vysokou odolností.

MateBook X Pro: Design ve jménu luxusu

Že MateBook X Pro patří mezi prémiové notebooky, o tom zařízení vypovídá už na první pohled. Tělo je vyrobené z hořčíkové slitiny a je navíc opatřeno speciální povrchovou úpravou Soft-Touch, která počítači propůjčuje hebkou strukturu příjemnou na dotek. Přestože je notebook kovový, může se pochlubit mimořádně příznivou váhou jen 1,26 kg. Spojení lehkosti a 14,2palcové úhlopříčky z něj dělá dokonalé zařízení pro pohodlné přenášení jak mezi domovem a kanceláří, tak na cesty. 

Ačkoli je design MateBooku X Pro koncipován velice minimalisticky, můžete si být jisti, že v davu rozhodně nezapadne. Mimo jiné to je zásluhou nevšedního barevného odstínu Ink Blue. Jak už název napovídá, inspiraci pro tento odstín vzali designéři u nadčasových inkoustových maleb. Bez nepovšimnutí nezůstane ani širokoúhlý displej s rozlišením 3.1K Real Colour, který nadchne konzistencí a sytostí barev. Díky antireflexní vrstvě se obrazovka neleskne ani při osvětlení pod zářivkami či na přímém slunečním světle a je odolná proti poškrábání. 

Provedení klávesnice a touchpadu je jednoduché a nabízí široké možnosti usnadňující ovládání počítače. Právě velký touchpad funguje na základě definovaných gest, kterými dokážete provádět ty nejběžnější operace pouze pár drobnými pohyby. Základní nastavení, práce s videem či fotkami, ale i celková práce s dokument, tak bude jednodušší.

MateBook D 16: Každodenní parťák pro všechny

Docházení do kanceláře je téměř tabu. Trendem dnešní doby je práce z různých míst – kavárny, domova, či na cestách. Jenže čím větší notebook je, tím složitější s ním manipulace a cestování může být. Proto bylo cílem HUAWEI nabídnout co největší obrazovku, aniž by to bylo na úkor lehkého a praktického provedení. MateBook D16 se tak pyšní 16palcovým širokoúhlým displejem s 90 % poměrem k tělu notebooku, což vypovídá o tom, že ani milimetr prostoru nepřišel nazbyt.

Při celkovém zpracování designu HUAWEI vsadil na prostý vzhled, a to v nejlepším smyslu slova. Hliníkové tělo pouze s decentním gravírováním loga působí elegantně a drží si nízkou gramáž pouhých 1,7 kg, díky čemuž je s ním cestování prostě radost. MateBook D 16 je tak praktickým parťákem na každodenní práci nebo zábavu v lehkém kovovém tele.

Důraz na praktickou stránku věci pocítíte také u klávesnice a prostorného touchpadu. MateBook D 16 je první notebook Huawei s numerickou klávesnicí. Tato kromě jiného obsahuje také čtyři klávesové zkratky, díky kterým je ovládání nejčastějších úloh na počítači, jako je například zapnutí kamery nebo vyhledávání, ještě jednodušší. 

Získejte váš MateBook X Pro či MateBook D 16

Špičkový MateBook X Pro 2022 12th Gen Core můžete pořídit na oficiálním e-shopu HUAWEI či na stránkách obchodu Alza za cenu 51 999 Kč. 

MateBook D 16 získáte rovněž na oficiálním e-shopu HUAWEI a u prodejce Alza, a sice za cenu 23 999 Kč.

Aktuální informace ze světa HUAWEI Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.HUAWEI.com/cz/

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HUAWEIMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/HUAWEImobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/HUAWEImobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HUAWEICZ_SK

O HUAWEI Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti HUAWEI jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. HUAWEI CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti HUAWEI a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti HUAWEI je postavena na více než 34letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.